ACER 5472G Oyunlarda Mavi Ekran Hatası Veriyor

maximum017

Hectopat
Katılım
21 Nisan 2014
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar, uzun zamandır mavi ekran hataları alıyorum bilgisayarımda hepsi farklı farklı ama genelde irql. Herhangi bir basit oyunda bu Metin2, Silkroad tarzı oyunlarda yapıyor, ya donma yada mavi ekran çıkıp Pc reset atıyor.

Not; 2 ay önce başladı, Ram dediler 2 rami de değiştirdim. İşlemci macunu dediler yeniledim, A'dan Z'ye Laptop içini temizlettim. En az 5 defa format atıldı bunaldım artık.

Pc özelliklerim :
ACER Aspire 5742G

İşlemci : İntel Core i5 CPU M460 2,53Ghz 2,53 Ghz
Ram : 4,00 GB kullanabilir miktar 3,87 GB ( 2 tane 2GB DDR3 memory)
Sistem türü 64 bit işletim sistemi
500 Gb hdd
Nvidia GeForce GT 420M 1GB
Acer Nplify 802,11b/g/n

Minidump.rar — RGhost — Dosya paylaşımı

Ekran karti testi yaptim, baslangic sicakligi 60 derece oluyor, 1-2 saniye icinde 80 dereceleri bulup mavi ekran hatasi verip pc kapaniyor. Şuan 4 defa arka arkaya dinlendirerek ayni sekilde denedim mavi ekran cikiyor 80 derecede.

Usb baglanti cakismasi olabilir baglanti yollarinda hata olusmus olabilir diye bir haftadir fare ve benzeri hic birsey takmadim, usb yollarinda da bir sikinti yok yani anladigim kadariyla.

Yardimci olursaniz sevinirim.

Kimse çözemiyor mu bu sorunu ya :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Tesekkurler Murat bey, şuan şehir dişindayim. Yarın akşam belirttiginiz hususlari uygulayip size olumlu yada olumsuz neticeyi bilgilendiririm, çok tesekkur ederim.

6 adet bilgisayarci sorunu cozemedi, hepsi ayri telden konusuyor. Hepsinin dedigini yapsam, en kucuk parcasina kadar pc'nin her seyi degisecek. Bir uzman gorusune ihtiyacim vardi, Technopat yonetimine boyle bir hizmet verdigi icin simdidem tesekkur ederim...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinizi harfiyen uyguladım fakat şu hatayı almaya başladım " görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu " arkasından yine mavi ekran devam ediyor.

Bu hatadan sonra şunu denedim; Ekran kartımın sürücüsünü komple kaldırıp en güncelini kurdum fakat yine aynı değişen bir sey yok. Ekran kartının sürücüsünü kaldırmak için Driver Sweeper adlı programdan da destek aldım. Yani tamamen kaldırdım.

Ne yapmam lazım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinizi harfiyen uyguladım. Fakat yüklemeleri yaptıktan sonra yeniden başla yaptım, ardından 5 dakika geçmeden aynı hatayı aldım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı