Acer Aspire 12450H laptop alınır mı?

Benim aldığım laptop IPS panel değil mi?

Sizdekide IPS değil standart LCD (IPS'de bir LCD teknolojisi fakat standart LCD'den çok daha gelişmiş durumda. IPS'e LCD'nin bir panel tipi desek daha doğru olur.). %45 NTSC renk kapsamına sahip. Ekranından çok bir şey beklemeyin. Ekran için sağlam bir şey arıyorsanız fiyatı yükseltmek gerekebiliyor maalesef.

Sizdekide IPS değil standart LCD (IPS'de bir LCD teknolojisi fakat standart LCD'den çok daha gelişmiş durumda. IPS'e LCD'nin bir panel tipi desek daha doğru olur.). %45 NTSC renk kapsamına sahip. Ekranından çok bir şey beklemeyin. Ekran için sağlam bir şey arıyorsanız fiyatı yükseltmek gerekebiliyor maalesef.

Ben hep TN panel kullandım, TN panele göre daha iyidir diye düşünüyorum yanlış mıyım?

Ben hep TN panel kullandım, TN panele göre daha iyidir diye düşünüyorum yanlış mıyım?

Standart TN panellerde LCD ekran yapısına sahip. Eğer ki katmansız LCD varsa TN ile aynı işi görecektir. Arada bir fark olmaz. TN LCD ekranlar baloncuklu çıkıntılarla aydınlatma yaparken IPS LCD ekranlar 3 tane şerit (RGB renk şeritleri) yan yana düz dizilerek aydınlatma yapar. Klasik LCD ekranlar ise arkada 3 noktanın direkt olarak birleşimiyle çalışır. Bu sebeple ne TN yazar ne de IPS yazar. Görüntü kalitesi TN'den daha kötüde olabilir IPS'e yakın bir kalitede de olabilir. Bu arada işin detayını anlatayım karışıklık olmasın. TN ve IPS dediklerimiz panel çeşididir. LED ve LCD gibi kavramlar ise aydınlatma türüdür. LCD'lerin genel problemi renklerin tam siyah olamamasıdır. Siyah renkler griye yakın görünür. LED aydınlatmalar ise tam zifiri siyah verebilir. Özellikle OLED, P-OLED ekranlar derin bir siyaha sahip olabilir. LCD olarak aldığınız ekranın paneli her ne olursa olsun size tam bir siyah kesinlikle veremez. Bu sebeple renk kapsamı olarak TN panellerde ya da IPS panellerde hiç fark etmeksizin tatmin edici bir renk sunamaz.

Bu laptopa ekran kartı takviyesi yapılabilir mi?

Linkteki gibi bir kit alıp, Ekran kartı satın alıp, PSU satın alıp Type-C portu üzerinden harici ekran kartı bağlayabilirsiniz. Tabii bu sefer taşınabilir laptop olmaktan çıkart. Onun haricinde bir çözüm bulunmamakta.

Konuyu hortlatıyorum ama bu bilgisayarı almayı düşünüyorsanız veya çevrenizde laptop arayan varsa bu fiyat bandında hiç düşünmeden aldırabilirsiniz. Oyunlarda yeterli performansı ve gündelik işlerde de gayet iyi performans veriyor.

Valorant 1080p de 150 FPS'nin üstünde çok rahat oynatıyor, GTA 5 900p Low ayarlarda 40 FPS şekilde gayet zevkli bir şekilde oyun zevki yaşatıyor, ETS 2 de 1080p orta ayarlarda 40 FPS oynatıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı