Çözüldü Acer Aspire 3 A315-56 macOS Ventura 13.1 AppleACPICPU hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RONNIN

Hectopat
RAM
SK Hynix HMA851S6JJR6N-VK
SSD veya HDD modeli
Hynix 256GB m.2 SSD Model No :HFM256GD3JX016N
Ekran kartı
Intel UHD Grafikleri
Anakart
Acer Aspire 3 A315-56
İşlemci
İntel Core i3-1005G1
macOS Ventura 13.1 kurulumunda hata alıyorum. Bilgisayarımın özellikleri:
Acer Aspire 3 A315-56 laptop.

İşlemci: Intel Core i3-1005G1 ıce Lake-u

SSD: Hynix 256 GB M.2 SSD model no: HFM256GD3jX016n.

RAM: SK Hynix hMA851S6JJR6N-VK 8 GB RAM tekli.

Ağ: Intel Wireless-AC 9462.

Config plist dosyasını düzenlememe rağmen bu hatayı alıyorum.

Dosya Ekleri

• SSDE.jpg
    SSDE.jpg
    402,8 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• no dısk.jpg
    no dısk.jpg
    186,8 KB · Görüntüleme: 52
Son olarak SSD diski tümüyle sıfırladım ve bu belirttiğiniz Acer Aspire 3 A315-56 Intel i3-1005G1 EFI dosyasıyla kurulum ekranına ulaştım yalnız SSD'yi hiç görmüyor.
Bu 2 kext dosyasını RAR'dan çıkartıp EFI/OC/KEXT içine at ve sonra config dosyana işle.
Sonra Reset NVRAM yapıp tekrar deneyin.

Bu 2 kext dosyasını RAR'dan çıkartıp EFI/OC/KEXT içine at ve sonra Config dosyana işle.
Sonra reset NVRAM yapıp tekrar deneyin.

Önerdiğiniz işlemi yaptım ama SSD kurulum ekranında yine gözükmemekte.

SSD Firmware bir türlü bulamadım ne yazık ki ama USB'den başka SSD'ye yükledim sorunsuz bir şekilde ve bu arada Wi-Fi ve Bluetooth çalışmamakta şimdi dizüstü bilgisayarımın SSD'sini değiştireceğim umarım temiz bir kurulum olur. Tahminimce OEM ssd olduğu için firmware bulunmamakta.

SSD Firmware bir türlü bulamadım ne yazık ki ama USB'den başka SSD'ye yükledim sorunsuz bir şekilde ve bu arada Wi-Fi ve Bluetooth çalışmamakta şimdi dizüstü bilgisayarımın SSD'sini değiştireceğim umarım temiz bir kurulum olur. Tahminimce OEM SSD olduğu için Firmware bulunmamakta.

Hangi EFI ile kurulum yaptınız? O EFI'yi çözüm olarak işaretleyelim. OEM SSD içinde yeni konu açalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı