İnceleme Acer Aspire 3 R3 7320U Laptop

Merhaba, bu bilgisayarı 1 yıldır yoğun olarak kullanıyorum. Günlük işler için ideal. Benim aldığım versiyonun ilk önce özellikleri ile başlayayım.
İşlemci: Ryzen 3 7320U
Ekran kartı: Radeon Graphics (?)
Depolama: 256 GB SSD
RAM: 4x2 8 GB LPDDR5 MHz belli değil.
Ekran: 15.6" TN panel 1920x1080 FHD 60 Hz.

İlk önce laptopun eksilerinden başlamak istiyorum:
-TN panel
TN panel olması benim için büyük bir dezavantaj, çünkü yatarken bir şey izlerken renkleri düzgün göremiyorum. Ayrıca renkler de pek canlı değil.

-Şarj
Bu laptopun en büyük sorunu bu. Şarj kablosunda sorun yok fakat laptop kafasına göre şarj alıp almamazlık yapıyor. Şarjın kaç olduğu önemli değil. Sürekli yapıyor.

-Isınma
Ryzen 3'ün bütün serileri böyle mi bilmiyorum ama, bazen inanılmaz ısınıyor. Hatta bazen ısısı klavyeye geliyor. Yakın zamanda bakım ve temizlik yaptıracağım, eğer sıcak olmaya devam ederse termal macununu değiştireceğim. Hala devam ederse demek ki soğutma yeterli değil.

-FreeDOS gelmesi
Bu laptopun FreeDOS gelmesi benim gibi işletim sistemi kurmasını bilmeyen kişilere dezavantaj. Çünkü bilgisayarcılara gidip fazla para bayılıyoruz.

Şimdi sıra artılarında:
+RAM'lerin LPDDR5 olması
Özellikle bu fiyatta LPDDR5 laptop bulmak inanılmaz. Bu fiyat bandında ki laptopların neredeyse hepsinde LPDDR4 var.

+Tasarım
Bu laptopun tasarımı şık ve sade. Ayrıca oval köşeler yerine daha sivri köşeler kullanılması bu laptopa şıklık katmış.

+SSD olması
Biliyorum bu fiyat bandında ki bütün laptoplar SSD'li fakat yine de benim için bir artı. Bilgisayar 10-15 saniyede falan açılıyor.

Daha fazla uzatmaya gerek yok, okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı