Acer Aspire 3 şimşekten bozuldu

Makaleler
5
Yer
İstanbul, Avcılar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayar: Asus GTX 1060 6 GB Dual White GPU, Intel i7 3770s CPU, Gigabyte 240 GB SSD, H61M-K mainboard, Corsair 550W PSU, 500+500 5200+7200 RPM HDD

Ekipmanlarım: Havit GK52 Mikrofon, MS1002 Mouse, Blic T60 Klavye, Fuxi H3 Kulaklık

Telefon: S8 (dreamlte) & Redmi Note 9 (merlinx)
Meslek
Öğrenci
Eski bir laptop arkadaşlar bu, Acer Aspire 3. şimşek çakmıştı, galiba elektrik gitmiş o sebeple. Evde değildim. Laptopu da 1 yıl sonra tekrar çalıştırmak istiyorum. Sorun nedir veya nasıl algılarım sorunu?

Bu linkteki videoya göz atabilirsiniz.
Sağolun hocam bunu yaparsam süper olacak. Münazaram var çünkü ve neredeyse tüm hafta dışarıda olmak zorundayım. Sağolun tekrardan yardımlarınız için.

Sağolun hocam bunu yaparsam süper olacak. Münazaram var çünkü ve neredeyse tüm hafta dışarıda olmak zorundayım. Sağolun tekrardan yardımlarınız için.
Rica ederim hocam ne demek. Eğer elektronikten biraz anlıyorsanız sorun tespiti yapabilirsiniz. Ardından da eğer lehimden anlıyorsanız çok dikkatli bir şekilde arızalı parçayı söküp yeni parçayı takabilirsiniz. Ancak lehim yaparken anakartın boardına dikkat edin yoksa yakabilirsiniz anakartı.

Rica ederim hocam ne demek. Eğer elektronikten biraz anlıyorsanız sorun tespiti yapabilirsiniz. Ardından da eğer lehimden anlıyorsanız çok dikkatli bir şekilde arızalı parçayı söküp yeni parçayı takabilirsiniz. Ancak lehim yaparken anakartın boardına dikkat edin yoksa yakabilirsiniz anakartı.
Hocam arızalı parçayı bulduktan sonra o parçayı nereden bulabilirim? Bir de bu işlemi yaparken yardımcı olabilir misiniz yani algılamada, tam olarak nereyi test edeceğimi anlamadım çünkü.

Bir de önerdiğiniz ölçüm aleti var mıdır? Yoksa herhangi bir tanesi alınır mı?

Hocam arızalı parçayı bulduktan sonra o parçayı nereden bulabilirim? Bir de bu işlemi yaparken yardımcı olabilir misiniz yani algılamada, tam olarak nereyi test edeceğimi anlamadım çünkü.

Bir de önerdiğiniz ölçüm aleti var mıdır? Yoksa herhangi bir tanesi alınır mı?
Hocam herhangi bir ölçüm aleti alınabilir. Attığım videoda nasıl ölçüm yapılacağını gösteriyor olması gerekiyor. Ama multimetre almanız daha iyi olur.

Hocam herhangi bir ölçüm aleti alınabilir. Attığım videoda nasıl ölçüm yapılacağını gösteriyor olması gerekiyor. Ama multimetre almanız daha iyi olur.
Anladım hocam. Peki arızalı o entergre dediği şeyi sadece çıkartmak yeter mi? Yeni parça gerekirse nereden bulurum?

Anladım hocam. Peki arızalı o entergre dediği şeyi sadece çıkartmak yeter mi? Yeni parça gerekirse nereden bulurum?
Hocam entegreyi lehim makinasını ısıtıp ayaklarına hafif hafif değdirerek üzerinde ki lehimi alın. Ardından da entegrenin ismini googlede aratıp yeni entegreyi sipariş edin. Takın yerine muhtemelen sorununuz düzelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı