Acer Aspire 5742G SSD yükseltmesi

Rolnes

Hectopat
Katılım
6 Mayıs 2018
Mesajlar
148
Çözümler
1
Merhabalar,

Yaklaşık sekiz yıl kadar önce satın aldığım i5 M480'li Acer Aspire 5742G'nin şu aralar HDD diskinin iyiden iyiye öldüğünü hisseder durumdayım. Windows 10 kurulumu yapmak istiyorum fakat malum sabit disk buna müsaade etmiyor hem de biraz yenileme yapmak istiyorum, malum SSD'nin faydaları ortada.

Şu sıralar Ryzen 2600 ve RX580'li bir sistem için bütçe oluşturana kadar bu bilgisayarla birazcık idare etmem gerekiyor, bunun için şart. Donanım yükseltmesi konusunda pek bir bilgim olmadığı için bu konuda desteğinizi rica ediyorum.

Yeni bir bilgisayar aldığımda AM4 B serisi bir anakart ile de uyumlu olmasını istiyorum. Anlayacağınız yeni satın alacağım bilgisayara laptoptan söküp takmak istiyorum. İlk etapta 5742G'nin HDD diskinin yanına Hepsiburada üzerinden 240GB boyutlarında fiyat performans tarafında makul bir SSD satın almak istiyorum. Laptop için yanında bir aparat satın almama gerek var mıdır? Şayet gerekiyorsa böyle bir aparat, her ikisinin de Hepsiburada linklerini paylaşmanızı rica ederim.

SSD'nin girişleri hakkında pek teknik bilgim olmadığı için ürünleri birazdan sipariş verip geldiğinde montaj için bir yakınıma teslim etmek istiyorum.

Teşekkürler.

SanDisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD Fiyatı

Ürün yorumlarına istinaden bunun laptopuma uygun olabileceğini tahmin ediyorum. Yorumlarınızı, tavsiyelerinizi beklerim.
 
Acer Aspire 5742zg modeline SATA SSD bir 2, 5"lık hard disk takabilir miyim?
Acer Aspire 5742zg modeline SATA SSD bir 2, 5"lık hard disk takabilir miyim?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı