Acer Aspire A315-33 Windows 7 kurulumda takılıyor

Acer Aspire A315-33 model laptopumda Windows 7 kurarken başlatılıyor ekranında donuyor. Nasıl düzeltebilirim?
1. xHCI gibi bütün chipset sürücüleri ISO'nun içinde yok.
2. UEFI olarak Vista/7'de, INT10 kullandığı için (UGA bulunmadığı için INT10 kullanmaya geçer) CSM'i açmanız gerekiyor.

Windows 7 desteklemiyor 8 kurmanızı öneririm.

Windows 8.1'in metro arayüzüne hiç alışamadım ondan Windows 7 kurmak istiyorum.

1. xhcı gibi bütün chipset sürücüleri ISO'nun içinde yok.
2. UEFI olarak Vista/7'de, ınt10 kullandığı için (uga bulunmadığı için ınt10 kullanmaya geçer) CSM'i açmanız gerekiyor.

Merhaba hocam ben bu tarz şeylerden hiç anlamıyorumda biraz detaylı anlatır mısınız bu arada ISO dosyasını buradan aldım.

2. UEFI olarak Vista/7'de, ınt10 kullandığı için (uga bulunmadığı için ınt10 kullanmaya geçer) CSM'i açmanız gerekiyor.

Hocam bir de USB olmadan kurunca SSD ile ilgili bir hata veriyor ondan olabilir mi sizce?

Merhaba hocam ben bu tarz şeylerden hiç anlamıyorumda biraz detaylı anlatır mısınız bu arada ISO dosyasını buradan aldım.

Hocam bir de USB olmadan kurunca SSD ile ilgili bir hata veriyor ondan olabilir mi sizce?

BIOS'a gelin Secure Boot ve Fast bootu kapatın.

Bir de hocam bu ISO'nun 32 Bit versionunu evdeki 10 yıllık emektar laptopta kurunca açılıyor ama benim laptopumda ne 32 Bit ne de 64 Bit açılıyor.

Braswell mimarisinin sürücülerini NTLITE ile eklemeniz gerekiyor. UEFI olarak kurabilmeniz için de Legacy Boot ayarı da aktif olmak (sadece UEFI olursa Starting Windows'da kalacak dediğim sebepten dolayı).

Braswell mimarisinin sürücülerini NTLite ile eklemeniz gerekiyor. UEFI olarak kurabilmeniz için de legacy boot ayarı da aktif olmak (sadece UEFI olursa starting Windows'ta kalacak dediğim sebepten dolayı).

Hocam bir dediklerinizi deneyecegim başaralı veya başarısız olursa yazacağım.

UEFI destekleyen ISO dosyası bunu USB'ye yazdırın ve öyle deneyin.
UEFI destekli ISO diye bir şey yok. Resmi olarak x64 için UEFI, Windows Vista RTM'den beri var. Yalnızca EFI\Boot klasörü oluşturulup içine bootx64.efi atılmadan ISO yapılmış. Çünkü o zaman USB yerine DVD ile kurulum yapıyordu insanlar. Microsoft lüzum görmediği için. ISO dosyasının içine efisys.bin dosyası işlenmiş bir şekilde geliyor sadece yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı