Acer Aspire A715-42G birden çok mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Xerazs

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8 gb
SSD veya HDD modeli
512 gb
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
AMD Ryzen 7 5700U with Radeon Graphics

Gerek Technopat'ın konuları gerek Acer'in destek communitysle konuşmama rağmen laptopumda oluşan mavi ekran sorununu çözebilmiş değilim. Fakat şöyle bir şey var singleplayer oyun oynarken neredeyse hiç hata almadım (RDR 2, Far Cry 6 vs gibi ağır oyunlar) fakat ne zaman ki çıkıp bir şey indirmeye başlasam maksimum 20 dakikaya mavi ekran hatası alıyorum. Sorun un internetle alakalı olduğunu da düşünüyorum.
Daha önceden memorytest86 ile RAM'imi de kontrol ettim onda da bir hata yok.
Ayrıca dxdiag.exe - bozuk görüntü hatası da alıyorum C:\Windows\system32\nvspcap64.dll programı Windows üzerinde çalışmak için tasarlanmadı veya hata içeriyor.
0x00000 12F.

@claus hocam sizin bu konuda bir çok insana yardım ettiğinizi okudum fakat oradaki adımlara bakmama rağmen bir çözüm bulamadım. Siz yardım edebilir misiniz acaba

Son düzenleme:
Merhaba, spesifik olarak birini etiketlediğiniz için mavi ekranlara yorum yapmayacağım.

Sadece yüklediğiniz .dmp dosyaları hakkında bir düzeltme yapayım.

.txt değil, .dmp olarak yüklemeniz gerek. Analiz yapacak kişinin yüklediğiniz dosyaların orijinallerine ihtiyacı var. C:\Windows\Minidump dosyasındakileri masaüstüne kopyalayın ve o şekilde orijinal halleriyle yükleyin.

.txt'e dönüştürmenize veya tek tek yazmanıza gerek yok.

Merhaba, etiketin sebebi belli bir süre konuya cevap gelmemesi ve Claus'un konu hakkında çok fazla yorumuna denk gelmem.
.dmp dosyasına gelecek olursam DMP olarak Google Drive'a yüklemeye çalıştığımda dosya okunamıyor diyor her biri için.

Merhaba, etiketin sebebi belli bir süre konuya cevap gelmemesi ve Claus'un konu hakkında çok fazla yorumuna denk gelmem.
Yok hayır ben zaten o anlamda demek istemedim. Başkasının etiketlendiği konuya yorum yapınca etiketlenen kişi (sözüm meclisten dışarı) kim olursa olsun içine atıyor veya laf edebiliyor, o işlere girmek istemiyorum.

4. adımda verilen diğer yükleme servislerinden birine de yükleyip paylaşabilirsiniz.

@claus hocam sizin bu konuda bir çok insana yardım ettiğinizi okudum fakat oradaki adımlara bakmama rağmen bir çözüm bulamadım. Siz yardım edebilir misiniz acaba
Namımız her yere yayıldı çoktan
Yardım ederim tabiiki ama dosyaları doğru şekilde uplod edin.

AMD ve NVidia kaldır. Sonra güncel sürücüleri sırasıyla yükle.
Diğer tüm sürücüleri güncelle. Acer araçlarını sil.

Hocam AMD NVIDIA'yı kaldırmaya başladım fakat uygulamada Intel de gözüküyor o kalıyor değil mi?
Ayrıca, Acer araçlarını sil derken neyi kastettiğinizi anlamadım.

Hocam hem AMD'yi hem NVIDIA'yı kaldırdım şu an NVIDIA'yı yüklüyorum. Fakat AMD kendiliğinden tekrar yüklendi sanırım çünkü görev yöneticisinde tekrar yüklememe rağmen çalışıyor olarak gözüküyor.

Hocam NVIDIA ve AMD'yi sildikten bu yana mavi ekran almadım henüz bu geceye kadar almazsam büyük ihtimalle çözülmüştür.
Şimdiden teşekkürler hocam.

Hocam bilgisayar tekrardan kapandı fakat bu sefer mavi ekran gözükmedi. Ama 12 den beri açık bilgisayar single oyunlara vs. girdim bir şey olmadı, apexe girince 20 dk ya mavi ekran yedim.
Oyun içinde de görsel hatalar aldım

Şöyle 3 hata daha aldım hocam son 2 günde

Son düzenleme:
Denetim masasına gir Acer ile ilgili ne varsa sil.
AMD GPU olmamış. Win update yüklüyor olabilir. Win update ile sürücü yüklemeyi iptal et. Uğraşamam dersen Win update geçici olarak komple kapatabilirsin çözüme ulaşana kadar.
Bunu IDM ile indir direkt yükle.

Buradan işletim sistemine uygun olanı indir yükle.
Bunu'da yükle.
Wifi donanımın nedir tam olarak ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…