Acer Aspire E1-522 laptopa SSD takılmalı mı?

xSqueep

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Elimde AMD Radeon HD 8300 ekran kartı, AMD 5000 APU işlemcisi, bir de 4 GB RAM'i olan bir laptop var. Cok uzun zamandir fan temizliği yapilmiyor ve kasiyor. Bu laptopa SSD taksam bir de fan temizliği yaptırsam en düşük ayarlarda 45-50 FPS oynar miyim? Laptopun markası Acer bu arada modeli de arkasinda yazdığı kadariyla Aspire E1-522

SSD eklediğin için FPS'in artmaz. Temizlik yaparsan ısınma yüzünden performans düşüyor ve takılmalar yaşıyorsan onun önüne geçersin. RAM eklemek de benzer şekilde bazı durumlarda kasma ve donmalara çözüm olabilir. Hangi oyunları kastediyorsun bilmiyorum ancak o sistem ile akıcı oyun performansı mümkün değil. Normalde 30 FPS aldığın bir oyun, bir süre sonra ısındığı için 3 FPS'e düşüyorsa, temizlik ile stabil 30 olur, 50 olmaz.

Cevabın için teşekkür ederim, bir sorum daha olacak fan temizligi yapmak ve termal macunu yenilemek(neredeyse yıllardır yapılmıyor ve bilgisayarin eksi performansi cok daha iyiydi)CPU'yu etkiler mi?

Yani şu anda bilgisayar cok kotu bir durumda Minecraft Growtopia bile oynanmıyor(eskiden dusuk ayarlar stabil FPS oynardim) bu dediklerimi yapsam oynanir mi bu tarz oyunlar

Uzun süredir temizlik olmadığı için işlemci çok ısınıyor ve frekans kısıyordur büyük ihtimalle. Fan temizliği ve macun yenileme işe yarar bu anlamda. SSD yatırımı yapmaya değer mi emin değilim, piyasada kapasitesi düşük ve ucuz modellerin birçoğu kronik sıkıntılar ile geliyor. Biraz iyisini almak gerekir ve onların bütçeye çıkmaya, en azından elindeki cihaz için emin olamadım. Yakın zamanda sistem değiştirme düşüncen varsa, geçici olarak bu sisteme o SSD'yi takıp, sonra yeniye aktarabilirsin. Bir süre daha bu cihaz ile giderim diyorsan bence SSD'ye para harcama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı