Acer Aspire V3 772g Hackintosh Kurulumu

Serdar Çimrin

Hectopat
Ustalar selam, MAC'ler çok pahalı olduğu için alamadım bir türlü. Elimde Acer Aspire V3 772G notebook var.

Özellikleri şu şekilde;
  • 32 GB RAM
  • 1 TB HDD
  • i7 4702MQ 2,2 GHz turbo ile 3,2 GHz
  • nVIDIA GTX 760m var.
  • Wrilles atheros AR5BWB222
  • ETHERNET BRADCOM.

Bu bilgisayara hackintosh yapmak istiyorum uyumluluğu nedir, nasıl yaparım? Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi hafta sonları herkese,

Acer Aspire V3 772G 2013 aralık ayından beri benimde takibimde olan bir ürün.
Ayrıca kağıt üzerinde donanımsal olarak da ortalamanın üzerinde ve oldukça iyi bir cihaz.

Bu adreste aynı bilgisayarı kullanan biri mavericks 10.9.2 yi sorunsuz kurup çalıştırdığını yazmış.
Aslında önce 10.9.1 kurup sonradan çıkan 10.9.2 güncellemesini yapmış. Güncelleme sonrası da AppleHDA yı güncellemek zorunda kalmış sadece.
Ayrıca kurulum aşamalarını da sıra sıra anlatmış. Yetmemiş kurulum sonrası kullandığı her şeyin indirme linklerini de vermiş, bir bak istersen.
Makinede çalışmayan tek şeyin harici ekran kartı (nvidia gtx 760m) olduğunu belirtmiş. Entegre grafik işlemci (intel hd4600) ile idare ediyor anladığım kadarıyla.

Aklıma şöyle bir soru geliyor, Ustalar cevap verirse çok sevinirim. (optimus kullanıpta harici ekran kartları mac osx tarafından sorunsuz tanınma ihtimali olan kullanıcılara faydası olur düşüncesindeyim.)
Bios dan entegre grafik işlemciyi iptal edersek (intel hd4600) nVIDIA GTX 760m mavericks de sorunsuz çalışır mı?
Zira bu kartın bir önceki nesli "GTX 660" ve "M" modeli mavericks tarafından sorunsuz olarak tanınıp kullanılabiliyordu.

Herkese iyi akşamlar.

İyi akşamlar, Murat verdiğin cevaplar için teşekkür ederim. Ben bir araştırayım detaylı olarak kurulum yapacağım, yaptığım kurulumların ekran görüntüsünü, adımlarını tek tek not ederek benden sonra ki arkadaşlara yol göstermesi için paylaşacağım. Umarım yapabilirim. Zira teknik bilgimin yeterli olduğunu düşünüyorum. Olmadığı durumlarda yardımlarınızı rica edeceğim. Bu arada bu laptop inan oldukça iyi sorunsuz, ilk başlarda çekincem vardı, fakat şuan gözün kapalı al derim, "Bana mısın?" demiyor. Evet okudum, fakat çalışmayan donanımlar sadece ekran kartı değil, wirelless, ve kart okuyucu olduğunu anlatıyor.
Kart okuyucu pek önemli değil, fakat oldukça sıkıntılı bir kurulum olduğunu anlatmış. Grafik olarak 760M'den vazgeçmeyi düşünmüyorum, açıkçası biraz İngilizce ile bu sorunun üzerinden gelirim. Kendisi de zaten sonradan kurulumun başarılı olmadığını, yeni yamanın çıkmasını beklediğini söylüyor. Stabil çalışmadığını söylemiş.

Eğer bakmadıysan aynı konunun 12. sayfasında 117. girdi olarak, bu cihazın nVIDIA GT750m modelinin kurulumu anlatılmış.
Birde oraya bak istersen.

Şimdi aklıma geldi. Kurulum için 10.9.2 dağıtımını kullanırsan, Haswell CPU için kernel yamalamak sorunda kalmazsın. Ayrıca, boot sorunları ile uğraşmak zorunda kalmazsın. İşin bir nebze daha kolaylaşmış olur.

Şuan kurulum dosyalarını indiriyorum.
Aslında 2 adet laptopum var birisinde tam usta olup acer v3 kurmayı düşünüyorum.

- - - Güncellendi - - -

Bu yazılanalar sadece teroiden ibaret. Kurulum için screenshot istedim arkadaşlardan :) kimsede çıt yok.

Yazılanlar teoriden ibaret değil. Size pratik kurulum linki de verilmiş ama siz biraz armut piş, ağzıma düş modundasınız anladığım kadarı ile. Hackintosh öyle bir modda maalesef kurulamıyor. Kurulsa, hackintosh denmezdi.

Öncelikle bu sürümü kullanacaksınız:

Mac OS X Mavericks 10.9 RAW İmajı

Optimus olduğundan da önce bunu yapacaksınız:

Intel + nVidia Optimus Mavericks Kurulumu

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı