Acer GTX1660 Ti laptop düşük FPS

alpermulla

Zeptopat
Daha fazla  
Özelliklerinde laptopum mevcut. Driverlar güncel.
Fakat oyunlarda düşük FPS alıyorum. Örneğin AC Odyssey min ayarlarda 15-30 arası ,Max ayarlarda aynı şekilde 15-30 arası FPS. CS:GO min ayarlarda 100, Max ayarlarda da 80 FPS alıyorum. Laptop entegre grafik kartına sahip her oyunumu NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarlayıp açıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her oyunu tek tek değil de direkt bunu Yüksek performans yapın. Onun dışında birde oyun içi sıcaklıklara bakar mısınız?
1640037047703.png

Birde Windows Grafik Ayarlarından ayarlamayı deneyin. Üstte attığım fotoğrafta Windows Grafik Ayarlarına basarak bulabilirsiniz.
Oradan da ayarlı dostum. Benchmark testleri bu şekilde.
3.png
1.png
3.png
Adsız.png

İşin kötü yanı yaklaşık 4-5 ay önce garantiye göndermiştim .Gönderme nedenim ise ekranın alt tarafında siyah çizgilerin oluşmasıydı. Garantiden döndükten sonra sorunu düzelttikleri ve termal macunu yenilediklerini söylediler. Fakat garantiye göndermeden önce aynı oyunda fps değerlerim çok iyi iken şuan 15-30 arası. Ve en düşük ayarlarda da aynı fps değeri en yüksek ayarlarda da aynı fps değerini alıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    368,9 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Aşırı sıcaklıktan dolayı işlemci frekansını düşürüyor bu da ciddi miktarda FPS kaybına yol açıyor. Muhtemelen kontrolsüz bir şekilde bilgisiz biri tarafından OC yapılmış. Eren arkadaşımıza işlemcinizi söylerseniz o sorunu halledecektir.
Şimdi görsellerden gördüm. İ7 9750H imiş hocam.

Konu sahibine: ThrottleStop indirin TechPowerUp'un sitesinden. Klasöre çıkartın. FIVR ve TPL sekmelerinin ekran görüntüsünü atın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı