Acer i3 ve GT 840M cihaz kasma sorunu

Aethrax

Hectopat
Daha fazla  
Günlük kullanımda bile kasıyor. Driverları güncellemeyide bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz?
Markası : Acer
Özellikleri
  • i3 4005u 1.7 ghz
  • 4 gb ram
  • gt840m
  • 500 gb hdd
  • 1366x768

4005u gibi güncel bir işlemcin varsa; ACER sitesinde laptobun için gerekli driverlar da vardır.

www.acer.com.tr: Sürücüleri ve Kılavuzları İndir | Acer Resmi Sitesi
Hocam hangi driverları indirmeliyim? Birden fazla çeşit var.
Cihaz
Aspire E5-571G

HD Tune > Health > Ekran görüntüsü. Bir de işletim sistemi sürümü.
BMRQqv.png

Driverlar ile alakası yok. İşlemcinin başarım gücü çok düşük. 1.7 ghz turbo boost yok. Kısaca salt 1.7 Ghz çift çekirdek ile üstün bir performans bekleme. En azından her ihtimale karşın i5 alsaydın keşke... :/

Orada 571g'nin tüm alt modellerinin sürücüleri tek bir listede toplu, mesela senin işlemci Broadwell serisinden olduğundan Broadwell chipseti sadece yükleyeceksin, bluetooth Ateros ise Ateros'u, Intel ise Intel'i, Broadcom ise Broadcom'u yükleyeceksin, gibi gibi.
Hocam atheros mu intel mi bilmiyorum ki

Sorun hala devam ediyor....
Şimdi driver güncelleme işine girişiyorum.
Dostum, babamın laptopu i3 2.4Ghz işlemcisi var ikide bir takılıyor, babam bilgisayarın başından söverek kalkıyor artık. Kaldı ki senin işlemcin 1.7Ghz. Kaldı ki windows ilk başta yavaşlığı ve mavi ekranı ile bilinir. Kasma bu kadar, bu işlemcinin frekansının düşüklüğünden kaynaklanıyor yapabileceğin bir şey yok. Tabii laptop'un işlemcisini i5'e yükseltmenin yolu varsa onu bilemem. İllede kasmasın istiyorsan Linux kullanabilirsin. Tek çekirdek 1.6Ghz toshiba laptopta ubuntu günlük kullanımda oldukça hızlıydı. Keşke ekran kartı olan bir model yerine işlemcisi daha güçlü olan bir model alsaymışsınız :/

Eğer laptop'un işlemcisini yükseltmeyi düşünürseniz size i5-4200u ve i5-5200u ve türevlerini öneririm. (4210u, 5210u vs...) Hasswell ve Broadwell iyidir, hatta i5-5200u ve türevleri mükemmeldir, az batarya kullanımı, az ısınma, yüksek performans vs. eğer takabiliyorsanız 5. nesil takın derim. Araştırın...

Bir de bilmeyen birinin eline verme laptop'unu, garanti bozar...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı