Acer KG241qbmiix 1 ms 75 Hz Monitör İncelemesi

Merhaba Arkadaşlar,

Monitörüm bozulduğu için son 1 haftadır monitör araştırıyorum ve hem fiyat olarak hem de performans olarak Acer'in KG241 modelini tercih ettim.

Bu konuyu açma sebebim monitörlerle ilgili gerçekten bilgi bulmak zor o yüzden almayı düşünen varsa en azından bir fikir edinmiş olur.

Bu monitörü almadan önce yine Acer'ın VG240 modelini almayı düşünüyordum. Burada ki arkadaşlarda olumlu yorumlarda bulunmuştu ancak Hardware Unboxed kanalının incelemesinden sonra monitörden vazgeçtim. Çünkü düşük seviye bir IPS panel kullanılmış ve monitörün tepki süresi toplamda çok yüksekti. Yani 1 ms olayı biraz işin pazarlaması aslında. Bir de IPS glow problemlerinden çekindiğim için bu riski almak istemedim.

Genel olarak KG241 modelini özetleyecek olursam:

Artıları;

+TN panele göre gerçekten iyi renkler sunuyor zaten kontrast oranı 100 milyon / 1 (Default ayarları zayıf ancak kendiniz kurcalayınca çok canlı renkler alabiliyorsunuz)
Ayrıca görüntü de çok keskin ki üstüne ekstra keskinlik opsiyonu bile sunuyor ben bunu açmaya gerek duymadım.
+Görüş açıları TN panele göre harika. (Yatağım biraz altta kalıyor bir film denemesi yapayım dedim ve çok iyi sonuç verdi. Kesinlikle görüş açısı anlamında sorun yaşamazsınız)
+Tepki süresi (Monitörün gerçekten çok iyi bir oyun performansı var PUBG'de denedim kesinlikle inanılmaz akıcı ve oynanışıma cidden etki etti. Bu kadar etkilemesini beklemiyordum. Zaten testlerde toplam gecikme değeri 10 ms'nin altında kalıyor ve bu rekabetçi oyunlar için çok iyi bir değer. Zaten tercihimde ki en önemli etmen buydu. )
+FreeSync desteği var AMD ekran kartımla direk uyum sağladı. FIFA gibi oyunlarda cidden işe yarıyor PUBG'de vs. kapatıyorum.

Eksileri;

Tek Eksisi var oda hoparlörleri, cidden vasat ses veriyor. Film falan izlerken bu hoparlörler asla işinize yaramaz. YouTube'dan veya sosyal medyadan bir şey izlerken kesinlikle iş görüyor ama film ve müzik için asla tavsiye etmem. Ses beklentiniz varsa bu ürün size göre değil. Zaten genelde çok pahalı olmadığı sürece Gaming mönitörlere zayıf hoparlör koyuyorlar. Benim bilgisayara bağlı bir ses sistemim olduğu için sorun yaşamadım. Zaten oyunda kulaklık kullanıyoruz.

Tasarımsal olarak şık ve sade öyle çok gösterişli bir ürün değil ama ayakları falan gayet güzel duruyor. Zaten görünüş en son önemsediğim şey sonuçta odamda duracak.

Özetle eğer oyunlarda rekabetçi bir performans istiyor ve arada sırada dizi, film keyfi de yapıyorsanız bu ürün beklentilerinizi kesinlikle karşılayacaktır. Sanırım 10 ms altında performans verip en ucuz olan 24 inç monitör şu an.

Herhangi bir sorunuz varsa da yardımcı olabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aynı monitörden almayı düşünüyorum PS4 için, ama tedirginim sizce Samsung’un 4ms 72hz monitörü ile yarışır mı?

Ben de aynı monitörden almayı düşünüyorum PS4 için, ama tedirginim sizce Samsung’un 4ms 72hz monitörü ile yarışır mı?

Oynadığın oyunlara bağlı dostum eğer multiplayer aksiyon oyunları oynuyorsan 4 ms tavsiye etmem. Bir de firmalar çakallık yapıyorlar şimdi 1 ms yazıyor ancak maksimum gecikme değeri önemli olan değer, KG 241 maximum 10 ms de yanıtlıyor. Zaten ideal olan max 15 ms olmalıymış.

Samsung’un monitörü 25-30 ms’den aşağı değildir tahminimce çok aşırı fark etmez aslında ama ben zaten akşamları işten gelince 2-3 saat oynayabiliyorum onda da en iyi performansı almak isterim ki gerçekten farkı hissettim.

Oynadığın oyunlara bağlı dostum eğer multiplayer aksiyon oyunları oynuyorsan 4 ms tavsiye etmem. Bir de firmalar çakallık yapıyorlar şimdi 1 ms yazıyor ancak maksimum gecikme değeri önemli olan değer, KG 241 maximum 10 ms de yanıtlıyor. Zaten ideal olan max 15 ms olmalıymış.

Samsung’un monitörü 25-30 ms’den aşağı değildir tahminimce çok aşırı fark etmez aslında ama ben zaten akşamları işten gelince 2-3 saat oynayabiliyorum onda da en iyi performansı almak isterim ki gerçekten farkı hissettim.
VG240Ybmiix aldım ben, 24” 1ms 75Hz ve IPS. 1ms gerçek değil diyorlar ama maksimum 3ms görürüm diye düşünüyorum.

VG240Ybmiix aldım ben, 24” 1ms 75Hz ve IPS. 1ms gerçek değil diyorlar ama maksimum 3ms görürüm diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun, gelince karanlık sahnelerde ışık sızması kontrolü yap mutlaka.

IPS panel tabi ki daha tatlı bi görüntü verir. Ama zaten çok rekabetçi oyunlar oynamıyorsan tepki süresine çok takılma hocam monitörünün tadını çıkar. Benim salonda OLED TV var çok kaliteye takıldığım zaman ona geçiyorum. Ondan ihtiyaç ve öncelik belirlemek en doğrusu. Çünkü herşeyin en iyisi olmasını istersen bu sefer bütçeyi çok yukarıya çekmek zorunda kalıyorsun.

Bu tepki süresi mevzusu önceki monitörümde içimde kaldığı için bunu tercih ettim.

Yoksa maksimum tepki süresini kıyasladığın zaman 10 ms ile 30-35 ms arasında ki farkı anlamak çok kolay bir şey değil. Benim içimde heves kalmıştı baktım 100 lira da daha ucuz bu seferde performansa para yatırayım dedim nitekim memnun kaldım o akıcılığı hissettim.

Tekrar hayırlı olsun umarım sorun yaşamazsın sende.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı