Acer laptop TN yerine IPS panel takılır mı?

BreWerS

Kilopat
Acer Aspire A715-71G-7922 model laptopumda TN panel var ve IPS panel ile değiştirmek istiyorum. Teknogolddepo sitesinde laptoplar için ekran panelleri var 15,6 inç IPS ekran paneli buldum ve yetkililere panelin kodunu attım uyumlu olup olmadığını sordum fakat adamlar sürekli aynı cevabı veriyor. Uyumlu olup olmadığını bi türlü öğrenemedim. Adamlar "1080p çok da fark olmayacaktır." gibisinden aynı şeyi tekrarlıyorlar yani bir türlü emin olamadım, kesin cevap vermiyorlar. Haliyle buraya yazmak istedim Panelimin kodu "B156HTN03.8" linkteki IPS panel ile uyumlu mudur?

365293

Son düzenleyen: Moderatör:
Gördüğüm kadarıyla IPS destekliyor o modelin anakartı. Pin sayısı eşit ise ve vaktin de varsa alıp dene, olmazsa iade edersin. Denersen sonucunu öğrenebilmeyi çok isterim. Anakart IPS ekranları desteklediği için güç tüketimleri aynıysa çalışacağını düşünüyorum ben.

Bence de bunlarla uğraşmak yerine gidip IPS monitör al.
Dizüstü bilgisayar ayrıca oraya buraya çok giden bir insanım.
Gördüğüm kadarıyla IPS destekliyor o modelin anakartı. Pin sayısı eşit ise ve vaktin de varsa alıp dene, olmazsa iade edersin. Denersen sonucunu öğrenebilmeyi çok isterim. Anakart IPS ekranları desteklediği için güç tüketimleri aynıysa çalışacağını düşünüyorum ben.
Hocam iadeyle falan uğraşmak istemiyorum. Uyumlu çıksın direkt almak istiyorum. Benimki de 30 pin o üründe 30 pin. Benim panel hakkında bilgiler yazıyor bu sitede.

Ayrıca bu adamlar TN, IPS nedir hiç anlamıyorlar. Adamın dediğine bakar mısın? "Merhaba sizin ekranınız IPS değil ama yüksek çözünürlüklü ekran görüntü olarak çok bir fark olmaz."

Diyorum ya, mantık olarak uyması lazım fakat enerji tüketimleri vs. de önemli. İade ile uğraşmak istemiyorsanız hiç girmeyin o işe.
Makalede Recep Baltaş böyle yazmış: "TN paneli IPS yapabilirsiniz" diye. Ayrıca benim portta eDP.

365351

@Recep Baltaş konuya bir bakabilir misin çok sıkıntı çekiyorum şu panel işinden makaleyide siz yazmışsınız.
Güncel.
Arkadaşlar aşağıdaki linkte, IPS panelin uyumlu olduğu cihazlar yazıyor ve orada "Acer Aspire 5 A515-51G" modeli bulunmakta. O model ile benim laptop'un modelin kasası tamamen aynı ona uyduğuna göre benim ekrana uymaz mı IPS panel?

@Ali Güngör
@Murat5038
@MF
@BilgisayarKurdu
Alacağım panel özellikleri aşağıdadır.

Benim panelin özellikleri aşağıdadır.

Şimdi bu panel uymaz mı benim bilgisayarıma?

Benim panel:

366073

Alacağım panel:

366074

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı