Acer Nitro 16 100 dereceyi görüyor

Dün termal macun ve fan bakımları için bilgisayarcıya gittim ve bakımını yaptırdım. Laptop geldikten sonra temiz bir format atıp uygulamaları kurdum. NitroSense yazılımını indirip baktığımda ise şoke oldum. Herhangi bir oyun açık değilken CPU sıcaklığı 45 derecelerde geziyordu. NitroSense yazılımını açtığım gibi bu değer kendini 90-100 derecelere atıyor. Laptopun altını elimle yokluyorum ancak buz gibi hiçbir sıcaklık yok. Yanlış anlamadıysam CPU'nun üstünde sıvı metal varmış ve dokunmamışlar sadece kenarlarını toplamışlar. Önceden fanlar kirli olmasına rağmen yük altındayken en fazla 95'i görüyordum. Bu normal mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-22 143018.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-22 143018.png
    508,5 KB · Görüntüleme: 49
  • Ekran görüntüsü 2025-02-22 142330.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-22 142330.png
    699,2 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sizin ısrarınız dışında sıvı metal silip termal macun sürdüyse daha düzgün bir bilgisayarcıya götürün.
Sıvı metali uygulamak ve temizlemek konusunda kotu-riskli şeyler söyleyip macun sürdüler. Macun kaliteli bir macun ancak ise yaramıyor. Bir sıvı metal aldım ve onu denemelerini isteyeceğim.

Sıvı metali uygulamak ve temizlemek konusunda kotu-riskli şeyler söyleyip macun sürdüler. Macun kaliteli bir macun ancak ise yaramıyor. Bir sıvı metal aldım ve onu denemelerini isteyeceğim.
O pc'nin soğutma dizaynı sıvı metale göre yapılmıştır. Sıvı metal riskli evet ama fabrika çıkışı sıvı metalle gelen pc'lerde işlemci etrafına bir nevi duvar çekiyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı