Acer Nitro 16 100 dereceyi görüyor

Dün termal macun ve fan bakımları için bilgisayarcıya gittim ve bakımını yaptırdım. Laptop geldikten sonra temiz bir format atıp uygulamaları kurdum. NitroSense yazılımını indirip baktığımda ise şoke oldum. Herhangi bir oyun açık değilken CPU sıcaklığı 45 derecelerde geziyordu. NitroSense yazılımını açtığım gibi bu değer kendini 90-100 derecelere atıyor. Laptopun altını elimle yokluyorum ancak buz gibi hiçbir sıcaklık yok. Yanlış anlamadıysam CPU'nun üstünde sıvı metal varmış ve dokunmamışlar sadece kenarlarını toplamışlar. Önceden fanlar kirli olmasına rağmen yük altındayken en fazla 95'i görüyordum. Bu normal mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-22 143018.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-22 143018.png
    508,5 KB · Görüntüleme: 50
  • Ekran görüntüsü 2025-02-22 142330.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-22 142330.png
    699,2 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu anda sadece oyunda yüksek sıcaklıklar görüyorum. 95-100 arası dolaşıyor.

Bilgisayarcı yanlış bir şey yapmış olabilir. İşlemciniz nedir? Oyun içinde ekran kartı ve işlemci yüzde kaç kullanılıyor? Kaç watt çekiyorlar? MSI Afterburner'dan bu değerlere bakın.

Amd Ryzen 5 7535 HS
Msi Afterburner programını kurdum ancak hangi rehberi izlediysem izleyeyim ekrana bilgileri getiremedim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En kısa sürede yapacağım. Şu anlık Core Temp değerleri burada.

Sıvı metal silindi ve termal macun sürüldü ancak ısı hala düşmüyor. Tekrar Sıvı metal mi sürülmeli?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-22 193049.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-22 193049.png
    29,2 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Sıvı metal silindi ve termal macun sürüldü ancak ısı hala düşmüyor. Tekrar Sıvı metal mi sürülmeli?
Servis yerine bilgisayarcıya götürüp bu işlemi mi yaptırdın? Sıvı metal olmadığından o sıcaklıkları görüyor.

Maalesef öyle oldu. Sıvı metal aldım bir tane uygulamalarını isteyeceğim. Başka türlü çözülür durmuyor.
Eğer sizin ısrarınız dışında sıvı metal silip termal macun sürdüyse daha düzgün bir bilgisayarcıya götürün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı