Acer Nitro 16 AN-16-41 ekran sarı oluyor

mnneb

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 6 ay önce Acer Nitro 16 aldım bir hevesle. Başta çok dikkatimi çekti ancak driverları yüklemedim beceremedim o yüzdendir diyerek ekranın sarımsı olmasını abartmadım. Zaman geçtikçe de alıştım zaten haftada bir ya da iki kere bilgisayarı açıyorum. Şu an ise görselleştirme işleri yapıyorum Photoshop ve Illustrator üzerinden ve artık çok sorun olmaya başladı. Yani aşırı sarı diyemem ancak birinin fotoğrafını açtığımda ken bebeği gibi görünüyor. Ekranda ekstra filtre varmış gibi ve akşamları kullanmadığım için anlamamışım ancak fark ettim ki ekran parlaklığını düşürüp arttıramıyorum. Öneriniz var mı garantiye mi yollamalı yoksa format atıp yarım yamalak yüklediğim driverları sıfırdan kurmalı mı?

Fikir verecek kimse yok mu :( ?

Son düzenleme:
Başta çok dikkatimi çekti ancak driverları yüklemedim beceremedim o yüzdendir diyerek ekranın sarımsı olmasını abartmadım.

Temiz ve sorunsuz kurulum için :
Mümkünse Pro değil Home versiyon tercih edin. Müşteri hizmetleri-teknik servisi de bunu söylüyor. Onlar söylemese idi dahi ben yine de özellikle Home kurmanızı önerirdim.
  • Kurulum esnasında ethernet kablosu kullanın.
  • Diskte gerekli dosya-veri vs yok ise Windows'un kurulacağı disk seçme ekranı gelince diskteki tüm bölümleri birim sil seçeneğini kullanarak silin ve diski tek parça ayrılmamış alan haline getirin ve başkaca hiçbir işlem yapmadan direk kurulum için seçerek kurulumu tamamlayın.
  • Kurulumdan sonra Windows güncellemeler tamamlanmadan hiçbir driver veya program kurmayın. Her gerektiğinde PC yi yeniden başlatın. Bilgisayar açıldıktan sonra iki-üç dakika bekleyin ve tekrar güncelleme kontrolü yapın. Bu işleme Windows tam olarak güncel hale gelene kadar devam edin.
  • Güncel hale geldikten sonra BIOS güncellemesi yapın, markanın destek yazılımlarını kurun ve Windows güncelleme kontrolünü tekrar yapın.
  • Sorun olmadıkça veya ek özellikler gerekmedikçe hiçbir driveri manuel olarak kurmayın. Daha eski bile olsa Windows tarafından kurulan driverleri kullanmaya devam edin. ( Özellikle güncel driver meselesinde çoğu kişi bana katılmaz. Tercih sizin. Dilerseniz bütün işlemler tamamlandıktan sonra en güncel driverleri kurabilirsiniz.)
Bazı ek tavsiyeler :
  • Diski kurulum esnasında bölmeyin. İhtiyacınız var ise kurulumdan sonra bölebilirsiniz. Kurulum esnasında bölerseniz sonda olması gereken kurtarma bölümü ortada oluşur.
  • Birden fazla disk var ise sistem kuracağınız disk dışındaki diskleri çıkartın. Kurulumdan sonra geri takın.( Bu öneri özellikle desktoplar için.)
BIOS'la ilgili tavsiyeler.
  • Password koyun ama 1234 gibi birşey olsun. Unutursanız ayvayı yersiniz. Password koymadığınız sürece bazı BIOS özellikleri aktif olmayabilir.
  • BIOS ta F12 boot menü disabled ise enabled yapın.
  • Fast boot enabled ise disabled yapın. Sadece PC birkaç saniye daha geç açılır ama daha sağlıklı. ( Bu tamamen kişisel tavsiye, dilerseniz fast boot'u enabled de bırakabilirsiniz.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı