İnceleme Acer Nitro 16 AN16-41 NH.QLLEY.001 incelemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adaptör iyi. Ağırlığı fazla olsa da gücü yeterli seviyede.

Oyunlarda test ettiniz mi hiç? Advanced Optimus + tek kanal RAM ikilisi performansa biraz üzer gibi.

Pek oyun oynayan biri değilim. Ara sıra Valorant, CS:GO giriyorum. Dying Light 2 var listemde yarın indirip onun testini paylaşırım burada.

Ad. Optimus tek kanal RAM ortalama 150 FPS alırken çift kanala geçince RAM de 275'e çıktı FPS değeri. Ad. Optimus iş yapıyor ama DDR5 de olsa RAM illaki çift kanal olmalı hala.

Ne kadara aldınız? Fiyatlar çok farklılık gösterebiliyor.

Hocam ne kadara aldınız fiyatlar çok değişken 39 ile 44 arası oynuyor

42 aldım ben hocam. 44 bin olmuş şu an aldığım satıcıda.

Acer Nitro 16 AN16-41 AMD Ryzen 7 7840HS 16 GB 1 TB SSD RTX 4060-8 GB FreeDOS 16" WUXGA 165 Hz Taşınabilir bilgisayar NH. QLLEY. 001

Adaptör iyi. Ağırlığı fazla olsa da gücü yeterli seviyede.

Evet fazlasıyla yeterli hem de. Böyle bir aslanı beslemek kolay değil tabii

Acer'in son yıllarda F/P olarak çıkardığı güzel modellerden olduğu düşünüyorum.
Keşke yazılım tarafında da iyi olsalar. 1 yıl sonra unutuluyor. Nitro 5 bilgisayarım 2020'de çıkmış ben 2021'de almıştım aldığım gibi son BIOS sürümü ve sürücüleri'de 2021'de kalmış. Yazılım konusunda kronik sıkıntıları çıkabiliyor bunu tek Nitro 5 için demiyorum Aspire bilgisayarımda vardı onda da değişen bir şey yoktu.

İnternetteki birçok testte tek slot 16gb ram ile çift kanal 16+16gb ramin oyun performansına bir etkisi olmadığına dair videolar izledim sizde neden bu kadar fark oldu acaba çünkü benim de tek kanal 16gb ramim var alıp almamak konusunda kararsızdım bu olay kafamı karıştırdı.

Single Player oyunlarda çok bir fark olmayabilir belki ama rekabetçi oyunlarda yıllardır bildiğimiz bir durum çift kanal ile daha fazla performans alındığı. DDR5 için bu durum ortadan kalktı deniliyordu ama sonuç ortada.

O zaman ben de 16gb ram alıp deneyeyim

Ekran kartını devre dışı bırakınca pil süresini ne kadar. 7+ gider mi

FPS sıcaklık ve kullanım değerlerini hangi uygulamadan yapıyorsun hocam?
Afterburner dışında başka bir şey kullandın mı?

GPU'ya Afterburner ile bakıyorum en üstte CPU değerlerini HWiNFO ile bakıyorum. Afterburner henüz desteklemiyor 7840HS i.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…