Acer Nitro 5 515-58 coolboost yok

CPU 92, GPU 80 derecelerde. İşlemci turbosunu kapattım. 10-15 derece bir düşüş ve performans azalması yaşadım.
Ne kadarlık bir azalma var ? Bende ekran kartı odaklı oyunlarda 5 ile 8 FPS arası düşüş sağlamıştı. İşlemci bazlı oyunlarda ise gözle görülür düşüş vardı.

Cpu 92 sıkıntı çıkaracak kadar değil aslında fakat 144'e sabitlemene rağmen öyle ise kötü denebilir, bir de coolboost bu cihazlarda pasif olarak aktif gibi bir şey gördüm, muhtemelen öyle yoksa 2022 kasa için çıkarmazlar özelliği.

Cihazın altı hava alıyor mu?
Hocam laptobu kendi ekran yenileme hızına mesela 120hz veya 144hz e sabitlendiği zaman daha fazla cpu kullanılıyor ve sıcaklık artıyor. Benim laptop da rtx3050 ancak cs benzeri oyunlar hariç çoğu oyunda 120 FPS alamıyorum. Turbo yu bende kapattım sıcaklık da düştü ama FPS de düştü ancak benim için çok sorun değil.
@UçanKuşaBorcumVar eğer işlemcinin AMD ise ryzen controll kullanmanızı tavsiye ederim.
85 90 arası dereceye sabitlediğim de çoğu oyunda çok az fps düşüklüğü yaşadım.

Hocam laptopu kendi ekran yenileme hızına mesela 120Hz veya 144Hz'e sabitlendiği zaman daha fazla CPU kullanılıyor ve sıcaklıklar artıyor.

Hayır, eğer daha fazla FPS alan bir sisteme sınır koyarsan daha az kullanacağı için daha az ısınır.

Cpu 92 sıkıntı çıkaracak kadar değil aslında fakat 144'e sabitlemene rağmen öyle ise kötü denebilir, bir de coolboost bu cihazlarda pasif olarak aktif gibi bir şey gördüm, muhtemelen öyle yoksa 2022 kasa için çıkarmazlar özelliği.

Cihazın altı hava alıyor mu?
Cihaz masayla bitişik şekilde. Turboboost kapattıktan sonra sıcaklıklar csgo'da 65 derecede. Rekabetçide sınır koymadan mux açık bir şekilde 200 civarı fps alıyorum.

Cihaz masayla bitişik şekilde. Turboboost kapattıktan sonra sıcaklıklar csgo'da 65 derecede. Rekabetçide sınır koymadan mux açık bir şekilde 200 civarı fps alıyorum.
Komik gelecek ama iki tane silginiz varsa fanları ve hava sirkülasyonunu engellemeyecek şekilde laptopun altına koyun iki köşesine de. Bu şekilde biraz daha havaya kalkmış olacak ve alttan hava sirkülasyonu sağlanmış olacak. Bunu yaptıktan sonra bariz 4-5 derece düştü sıcaklıklar. Ayrıca Coolboost özelliği AN515-58 modellerinde bulunmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı