Acer Nitro 5 almayın

• Konuyu başlatan pe3ah
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 128
  • Görüntüleme 16.824
Öncelikle geçmiş olsun ,

Acer Nitro 5 AN515-45 kullanıcısıyım benim de sorunum şu sadece Lol oynarken(başka hiçbir yerde olmuyor) alt-tab yaparsam ekranda yeşil piksel oluyor birkaç kez daha alt tab yaptığımda sorun düzeliyor çok üstüne düşmedim,

Öncelikle geçmiş olsun,

Acer Nitro 5 AN515-45 kullanıcısıyım benim de sorunum şu sadece LoL oynarken(başka hiçbir yerde olmuyor) Alt Tab yaparsam ekranda yeşil piksel oluyor birkaç kez daha Alt Tab yaptığımda sorun düzeliyor çok üstüne düşmedim,

Garantisi varsa gönderin hocam sonra elinizde patlamasın az bir para değil artık PC'ler.

Öncelikle sizin yaşadığınız sorunda Acer suçlu değil aldığınız yer sorunlusunu göndermiş. 2ci attığınız video siyah ekran sorunu ise modlu BIOS, MUX Switch denemeleri yaparsanız brick olur ve ekran açılmaz öyle kalır kronik bir sorun değil. Attığınız son ekranın yeşil olması ise yine dediğim gibi sorunlu mal gönderilmiş hiçbir şekilde Acer Nitro serisinin öyle bir kronik sorunu yok. 6-7 aydır kullanıyorum soğutması hala aynı ilk günkü gibi çalışıyor. Acer Nitro serisinin sadece ghosting sorunu olabilir.

Modlu BIOS'tan kastınız tam olarak nedir? Undervolt gibi işlemler de böyle sorun getirir mi beraberinde?

Modlu BIOS'tan kastınız tam olarak nedir? Undervolt gibi işlemler de böyle sorun getirir mi beraberinde?

Hayır undervolt zarar vermez sadece mavi ekran verir. Modlu BIOS yani daha çok gelişmiş ayar bulunduran modlanmış BIOS sürümü kurmaya çalışmak, MUX Switch olmadan harici GPU'ya geçiş yapmak gibi işlemler bu sorunu getirir.

BIOS konusunda haklı arkadaş, bir yıl sonra BIOS desteği yok. Kronik sorun olma sebebi bu. En az 2 yıl BIOS desteği verip sistem oturuna kadar çıkan sorunları BIOS ile halledilmesi lazım. Lenovo, bu konuda daha iyi, adamlar sorun olmazsa bile belli aralıkla güvenlik yaması için bile BIOS sürümü çıkarıyor. İlla Nitro 5 değil, 2019 yılında ki Aspire 3 cihazımda da kronik sorunu vardı o da ben iade ettikten bir süre sonra BIOS güncelleme ile halledilip AMD sürücü desteği ile çözülmüştü sanırım. Bir de Türkiye'de ki hizmet servisi kötü, Şikayetvar'a bakan yok şikayet de çok.

Hocam Google'a Acer Nitro 5 freezing issue yazarsanız tonla aynı sorunu yaşayan insanları görebilirsiniz. Zaten 4 tane aynı sorunu yaşayanı konumda belirtmişim.

Hocam anlatmak istediğim şayet ki kronik sorunlu olsaydı olumsuz yorumlarin olumlu yorumlardan fazla olması gerekmez miydi Nitro 5 yorumları genellikle gayet olumlu.

@CordiB neyi tartışmasını yapıyorsunuz. Kimse size para veriyor mu, yok. Arkadaş sorun yaşamış yaşayan bazı arkadaşlar da olmuş derdini anlatıyor. Nitro 5 cihaz giriş seviye oyuncu bilgisayarı. Acer'ın Predatör üst segment oyuncu bilgisayarı. Acer yabancı moderatör ile muhabbetliğimiz var kendisi de demişti giriş seviye cihazlar, Predatör'e göre sorun çıkma olasılığı ve dayanıklığından bahsedip konuşmuştuk. Nitro 5 eski kasaları 2019 ve önceki kasalar kronik ısınan ve fanları sorunlu cihazlardı. Şimdiki bilgisayarları daha iyi ve soğutması güzel. Fakat yine çok kaliteli değil giriş seviye oyun cihazları olduğu için kimisinde sorun çıkar kimisinde çıkmaz. Sürücü konusunda Nitro 5 cihazlar desteği ve Aspire 3 gibi giriş seviye cihazlar da desteği az. Genelde üst segment bilgisayarlara bakıyor. Biz Acer moderatör ile bir sorunu bildirdik bir yıl oldu mühendisler BIOS güncellemesi yayınlamadı kendisi de şaşıyor halen BIOS güncellemesi almadığı için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı