Acer Nitro 5 an 515-54 termal macun sorunu

Makaleler
9
Acer Nitro 5 an 515-54 Gaming laptopum vardı. GTX 1650 Intel i5-9300H işlemciye sahip bir laptop. Termal macun değiştirirken bataryayı çıkarmadan hiçbir kabloyu çıkarmadam sadece şarj çıkararak sürdüm fan bloğun kaldırıp her şeyi hallettim. Sistem açılmamaya tepki vermemeye başladı. Yurt dışında olduğum için ustalar pahalı. Ve bulması çok zor. Forumda sordum lakin sonuç ya da bir çözüm anlatan yanıt bulamadım. Laptop ışığı yanmadı güç tuşuna basınca tepki vermedi. Noctao NT-H1 isimli termal macunun kullandım ama malessef bilgisayar çöp oldu. İlk termal macun anımda 1200 Euro zarar girdim. Usta tam 1200 Euro istedi. Laptop kendim 1000 Euro aldım. Mecbur veremedim ve laptopu geri aldım. Allah'dan ailem anlayışlı bir aile hiçbir şey demediler. Bilen arkadaşlar diyebilir mi neden oldu bu sorun ne yapmam gerek? Kısa devreyle bir alakası var mı? Volt metet alıp ölçüm yapayim mi?

Bilgisayarınızın içi hala açık sanırım önünüzde güzel net bir fotoğrafını yollar mısınız?

Babam getirecek hocam çeker atarım ama intetnetden bulup işaretledim.
İşaretlediğim kısımds vida var siyah fan bloğunun üzerinde o vide işte hocam öndeki küçük siyah karelerinim ayaklarının altına düşdü tornavidoyla denedim çıkmadı bende tırnağımla çıkardım.

FBF502DE-865B-43D2-A364-8A2FCDB59082.jpeg

Babam getirecek hocam çeker atarım ama intetnetden bulup işaretledim.
İşaretlediğim kısımds vida var siyah fan bloğunun üzerinde o vide işte hocam öndeki küçük siyah karelerinim ayaklarının altına düşdü tornavidoyla denedim çıkmadı bende tırnağımla çıkardım.

Eki Görüntüle 619740

Bir şey olmaz ondan. Sadece sorunun ne olabileceği hakkında fikir beyan edebilmek için istedim fotoğrafı. RAM'in slotunu değiştirmeyi denediniz mi?

Hocam anakartlar öyle satatik elektrikler çöp olacak malzemeler değil. Hele ki ASUS gibi bir firmanın anakartı. Siz yaptığınız işlemin doğrulugundan eminseniz, adım adım üzerinden geçin. Geçerken kontrollerinizi yaparak geçin. Hatta ekstra kontroller de yapın, işlemciyi yuvadan oynattınız mı mesela ona da bakın. Ancak PC'den hiçbir tepki yok ise bu güç ile ilgili bir sorun. Prizden tutun da bataryaya kadar gider yolu kontrol edin. Varsa elinizde multimetre onunla kontrol edin mesela, nasıl yapacağınızı internetten bulabilirsiniz.
Prize giren kısımdaki kablo yani priz ve adaptör arasındaki kablo bazen yanabiliyor. Varsa elinizde o kablodan bir tane değiştirip deneyin.

Hocam anakartlar öyle satatik elektrikler çöp olacak malzemeler değil. Hele ki ASUS gibi bir firmanın anakartı. Siz yaptığınız işlemin doğrulugundan eminseniz, adım adım üzerinden geçin. Geçerken kontrollerinizi yaparak geçin. Hatta ekstra kontroller de yapın, işlemciyi yuvadan oynattınız mı mesela ona da bakın. Ancak PC'den hiçbir tepki yok ise bu güç ile ilgili bir sorun. Prizden tutun da bataryaya kadar gider yolu kontrol edin. Varsa elinizde multimetre onunla kontrol edin mesela, nasıl yapacağınızı internetten bulabilirsiniz.
Prize giren kısımdaki kablo yani priz ve adaptör arasındaki kablo bazen yanabiliyor. Varsa elinizde o kablodan bir tane değiştirip deneyin.

Tamam hocam denerim. İşlemci ana karta gömülü. Lakin ben genede o siyah kondanstörüde kontrol edeceğim büyüteçle bacaklarına bir şey olabilir. Hocam o siyah kareler kondasdatör dediğim biri bozulsa ya da bacağı kırılsa bilgisayarın açılmaması gibi bir ihtimal var mı?

Tamam hocam denerim. İşlemci ana karta gömülü. Lakin ben genede o siyah kondanstörüde kontrol edeceğim büyüteçle bacaklarına bir şey olabilir. Hocam o siyah kareler kondasdatör dediğim biri bozulsa ya da bacağı kırılsa bilgisayarın açılmaması gibi bir ihtimal var mı?

Kardeşim ben çocukken aynısını kendi bilgisayarımda yapmıştım, net cevap veriyorum anakart kısa devre olmuş, anakart değişimi gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı