Acer Nitro 5 AN515-43 performans düşüklüğü

haratman64

Zeptopat
Katılım
20 Temmuz 2022
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Acer Nitro 5'i 3 yıl önce aldım. Üniversiteye gittiğim için iyi bir oyuncu Gaming laptop olarak beğenip almıştım. 3 yıldır hiçbir sıkıntısı olmadan harici bir monitör ile birlikte (çift monitör) kullanıyorum. Harici olarak 4 fanlı laptop soğutucum var. Bundan 1-2 ay öncesinde problemler yaratmaya başladı. Oyunlarda FPS düşmesi ve ısınma problemleri ortaya çıktı.

Bilgisayarcıya götürdüğümde 3 yıldır bu bilgisayarı bu halde nasıl kullandığımı sordu. Termal macun yenilemesi, fan temizlemesi ve bazı bakımlarını yaparak bana sorunumun çözüleceğini söyledi. Eve geldiğimde aynı sorunla tekrar karşılaştım. İyice araştırdım ve bu cihazlarda ısınma probleminin kronik olduğunu öğrendim. 2 ay boyunca araştırmadığım yer kalmadı. Araştırdığım bütün her şeyi uyguladım. Forumlarda yazılan bütün uygulamaları her şeyi denedim. Biosum güncel. Bütün driverlerim güncel halde.

Sorunumun çözümü güç ayarlarından işlemcinin GHz düşürerek idare ediyorum ama FPS kaybım çok oluyor. Bütün sorunlarımı videolu ve görselli bir şekilde koyuyorum. Bilgisayarımın sorunu nedir böyle sorunla karşılaşan olup nasıl çözdü bana da yardımcı olabilirse şimdiden teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    262,5 KB · Görüntüleme: 53
  • 62.png
    62.png
    47,6 KB · Görüntüleme: 54
Garantisi olmasa da yetkili servise danışman hatta bakmaları için yollamanı tavsiye ederim. İçini açmak için sorunu bulmak için ücret alabilirler ama sonuçta yetkili servis. Bakalım neder.
 
Garantisi olmasa da yetkili servise danışman hatta bakmaları için yollamanı tavsiye ederim. İçini açmak için sorunu bulmak için ücret alabilirler ama sonuçta yetkili servis. Bakalım neder.
Teşekkür ederim.Dediğini yapacağım hocam

Garantisi olmasa da yetkili servise danışman hatta bakmaları için yollamanı tavsiye ederim. İçini açmak için sorunu bulmak için ücret alabilirler ama sonuçta yetkili servis. Bakalım neder.
Hocam yetkili servisle konuştuğumda bana AIDA64 ile voltaj değerlerini vs gösteren bir fotoğraf göndermemi istediler bende gönderdim cevap bekliyorum sizde bakarsanız iyi olur varmı bir anormallik diye

1.fotoğraf boştayken oluşan değerler
2.fotograf yük altıdayken oluşan değerler
3.fotograf ise pilde çalışırken oluşan değerler hocam

buda oyunda oluşan değerler
 

Dosya Ekleri

  • 1.PNG
    1.PNG
    28,1 KB · Görüntüleme: 20
  • 1.PNG
    1.PNG
    28,1 KB · Görüntüleme: 18
  • 2.png
    2.png
    25,6 KB · Görüntüleme: 28
  • pilde.PNG
    pilde.PNG
    25,9 KB · Görüntüleme: 21
  • OYUNDA.png
    OYUNDA.png
    23 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Dediğini yapacağım hocam.

Hocam yetkili servisle konuştuğumda bana AIDA64 ile voltaj değerlerini vs gösteren bir fotoğraf göndermemi istediler bende gönderdim cevap bekliyorum sizde bakarsanız iyi olur var mı bir anormallik diye.

1.fotoğraf boştayken oluşan değerler.
2.fotograf yük altıdayken oluşan değerler.
3.fotograf ise pilde çalışırken oluşan değerler hocam.

Bu da oyunda oluşan değerler.

Tamirle ilgili bir bilgim yok anlamam ki ne desem yanlış olur.
 
Bu sorun ısınmadan kaynaklanıyor. Fanların ve fan çıkışlarının güzelce temizlenip kaliteli bir termal macun ile yenilenmesi gerekiyor. Farklı bir çözümü yok, eğer düzelmiyorsa temizliği yapan kişi doğru dürüst işini yapmamıştır. Kaliteli bir termal macun kullanmamıştır.
 
Bu sorun bende de var cihaz Monster Abra A7 v12.5.3 bu laptoplar her türlü ısınıyor ne yaparsak yapalım kaçarı yok daha alalı 7 ay oldu son zamanlarda işlemci 95 dereceyi GPU ise 75-80 arası oluyor tabii bunlar soğutucu ile düştü bir nebze olsa da yakın zamanda servise ücretsiz bakıma göndereceğim. Size tavsiyem fazla endişelenmeyin çünkü ısıdan dolayı kısıyorlar performansı birçok laptop, soğutucu ve laptopu güzel hava alan bir tarafa yerleştirin işlemcinin GHz'ini fulleyin ve 100e kadar çıkıyor mu ona bakın çıkıyorsa acilen bakıma verirsiniz.

Adaptör orjinalse ve darbe almadıysa sorun yoktur bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı