Acer Nitro 5 AN515-55 batarya sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

onur_ozkan

Femtopat
Katılım
13 Eylül 2020
Mesajlar
9
Merhabalar, hayatımda ilk defa bir forum da konu açıyorum bir hata olursa kusura bakmayın lütfen.
2 Gün önce Acer Nitro 5 AN515-55-78B6 modelini ( i7-10750H CPU, RTX 2060 GPU, 32 GB RAM versiyonu ) aldım.
Ali Güngör beyin videosunda (

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

)Dakika 5:20'de söylediği gibi 6 saat gibi bir pil ömrü beklerken, normal kullanımda yani internette sörf vb. 2 buçuk saat gibi bir rakam görüyorum.
Win 10 2004 güncellemesini yaptım. GPU, chipset ve ağ driverlerinı güncelledim. Nitro sense güç tasarrufu modundayım.
Neyi nasıl değiştirebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Bende de AN-515-43 modeli var ben daha yüksek bir batarya performansı alıyorum internet derken video vb izlemektenmi bahsediyorsunuz?
 
6 saat demeleri bana uçuk geldi. 2.5 saat fena bir süre değil. RTX GPU ve h serisi bir işlemci olunca normal bence. Ancak normal kullanımda ne kadar ekran kartını kullanabilir ki derseniz haklısınız.
Monster Tulpar serisi bir laptopun incelemesinde 2 saat 40 dakika pil ömrünün gittiğini söylerken kullanıcılar 4 saate kadar gidebildiğini söylemiş. @269184 da böyle bir şey yazmış ve doğru demiş bence.

Wi-Fi'yi, Bluetooth'u, Ethernet'i kapatmak, klavye ışıklarını kapatmak, CPU kullanımını güç ayarlarından kısmak vb ayarlar ile pil süresi çok değişebilir. Kullanıma göre pil süresi değişkenlik gösterir ve bağlı olan; SSD, RAM sayısı da pil süresini etkiler. 1x16 GB RAM kullanımında en uzun pil süresi alabileceğini söyleyebilirim. Uygulamalar RAM'de kayıt olduğu için; RAM kapasitesi ne kadar yüksekse diskten okuma/yazma işlemleri o kadar azalır ama o zaman neden 4X RAM daha uzun pil süresi sağlamıyor diye düşünebilirsin. RAM'leri çalıştırmak da enerji harcıyor ve RAM'leri dolduracak kadar bilgi RAM'e kayıt edilmezse tek RAM'den daha az pil süresi ile karşılaşıyorsun.

Ayrıyeten, SSD ve HDD'nin farklı marka veya modellerinin bile güç tüketimi farklı olabiliyor. Biraz dikkat edersen mutlaka fark edersin. SSD serisini bilmiyorum ama WD Blue en düşük güç tüketen HDD bildiğim kadarıyla.
 
Şöyle söylüyüm benim laptop 2tık parlaklıkta Nitro sense güç tasarrufu modunda ve ayrıca pil göstergesinden ayarlanan yerdede pil tasarufunda 720P YouTube'da 6-7 saati görüyor.
 
Ben de katılmak istiyorum ancak bağlantı geçersiz.
 
Bende 51 serisi var tasarruf modunda 6-7 saat götürüyor.
 
Intel Driver Support Assistant ile güncellemelere bakar mısınız ?
 
Bende AN515-55 modeli var. Seninki gibi güç tasarrufunda 2 saat bile gitmiyor. Gece şarj kablosu çıkarıp bıraktığımda sabah %99'da buluyorum bilgisayarı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı