Acer Nitro 5 AN515-55 inceleme

Merhaba Technopat sakinleri.
Oyun amaçlı yeni almış olduğum PC'nin hafif detaylı incelemesini yazıyorum. Oyun testleri (basit düzeyde), yapılması gereken testleri ve değişiklikleri gerçekleştirdim.
Öncelikle almış olduğum link: Acer i5 10300H 16GB 512GB SSD GTX1660Ti 15.6" FHD NH.Q7PEY.001 (8500 TL)
  1. Öncelikle sistemde 16 GB RAM vardı 24 GB'ye çıkarttım. 2 adet slot var. Gelen RAM bellek 3200MHz'lik bir RAM bellek. 2 adet 32 GB'lik RAM bellek takarak 64 GB'de yapabilirsiniz. Elimde fazladan 8 GB bulunuyordu bu sebeple 8 GB ekledim. 8+16 olarak gayet sorunsuz çalışmakta.
  2. Içinden WD'nin SSD'si çıktı 2400 MB/s okuma 1700 MB/s yazma hızı bulunmakta. Orta halli bir SSD diyebiliriz. Ayrıca 2 slot daha var. 1 SATA slotu 2 NVMe slotu var toplamda. Hem SATA hem de NVMe slotunada SSD'ler aldım. Sorunsuz bir şekilde çalışmakta. Kutu içeriğinde SATA slot için aparatlarda çıkmakta.
  3. Ekran 178 derece %45 NTSC 144 Hz panel olarak gelmekte. Kullanılan ekranın markası panda. Orta standart bir kalitede. 25 Ms tipik tepkime süresi bulunmakta.
  4. Aza malzeme konusunda bayağı kaliteli duruyor. Kasanın ağırlığı orta standart bir ağırlık. Ekran kolay kolay bükülemez diyebilceğimiz şekilde kalın bir yapıya sahip. Bayağı sert bir plastik kullanıldığını söyleyebilirim.
  5. Ses konusunda Acer'ın diğer serilerindeki gibi Dolby hoparlör yok bu sebeple Dolby hoparlörler kadar yüksek bir kalite beklemeyin. DTS hoparlör kullanılmış. 2 adet hoparlör bulunmakta. DTS yazılımı üzerinden sesde bozulma ya da cızırtı olmadan istediğiniz gibi ayarlama yapabiliyorsunuz. Ses kişiden kişiye kullanımdan kullanıma değişmekte. (DTS X: Ultra yazılımını yüklemesi biraz çetrefilli. Eğer ki yükleyemiyorsanız destek alabilirsiniz.)
  6. USB girişlerinden laptop kapalıyken telefon şarj edebiliyorsunuz. 4 adet USB var. USB'lerden 1 tanesi Type-C. Type-C'ye Hub takıp ek güç gerektirmeden 4 harici HDD'yi de rahat bir şekilde kullanabildim. Type-C çıkışı yeteri kadar güç veriyor. Sizi tatmin edecektir.
  7. Isı konusunda Intel işlemcinin rezilliğini bu laptopta da görebilirsiniz. Oyun oynarken genel olarak 88-93 derece arasında takılıyor işlemci. Ekran kartı ise 75 Derecelerde.
  8. Klavye olarak 4 Bölge RGB aydınlatmalı klavye var. Klasik Nitro ailesi klavyesi. Hissiyatı ve aydınlatması gayet iyi.
  9. Touchpad alt tarafı dokunmatik hissiyati ile çalışan bir yapıya sahip laptoptan laptopa kullanımı değiştiği için kişiye bağlı kullanım zorlukları oluşturabilir. Biraz da büyük bir touchpad olduğunu söyleyebilirim.
  10. Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5 bulunmakta. Modemle aramda 2 oda var. 4 diş çekiyor görünüyor. Wi-Fi bağlantı hızı ise 300 Mbit olarak görünmekte. Her türlü iş görür.
  11. Son olarak işlemci leş olduğundan dolayı işlemciye yük binmemesi için harici bir mönitöre bağlanıp oyun oynayın. Ciddi fark yapmakta. En son ekran görüntülerinde bunun kıyaslamasını Valorant oyununda görebilirsiniz.(Laptopdan olup olmadığını görebilmek adına çerçeve ile fotağraflayıp gönderdim.)
  12. Acer Nitro 5 AN515-44 inceleme yapmıştım daha önceden. Orayla kıyaslayarak bu başlığı inceleyebilirsiniz.
Şimdilik incelemelerim ve sonuçlarım bunlar merak ettiklerinizi soru olarak yazabilirsiniz.
Görsel 1-GTX 1660 Ti ekran kartı özellikleri.

1660ti.gif


Görsel 2-dahili grafik kartı özellikleri.

hd grafik.gif


Görsel 3-stress altında değerler (ilk görsel otomatik fan-ikinci görsel Max hız fan)

Ekran Görüntüsü (7).png


Ekran Görüntüsü (8).png


Görsel 4-NVIDIA panelinde ekran kartı özellikleri.

nvidiapanel.png


Görsel 5- RAM okuma testinde sonuç.

Ekran Görüntüsü (9).png


Görsel 6-RAM yazma testinde sonuç.

Ekran Görüntüsü (10).png


Görsel 7-RAM kopyalama testinde sonuç.

Ekran Görüntüsü (11).png


Görsel 8- CPU-Z işlemci bilgileri.

CPU-Z işlemci.PNG


Görsel 9-24 GB RAM takıldığında sistem özellikleri.

Ekran Görüntüsü (12).png


Görsel 10-anakart görüntüsü.

IMG_20211113_211704.jpg


Görsel 11-Wi-Fi modulü ve dahili SSD bağlantı noktası.

IMG_20211113_211649.jpg


Görsel 12-2. SSD ve RAM slotları alanı.

IMG_20211113_2117042.jpg


Görsel 13-kasa üst kapağı ve termal padler.

IMG_20211113_211850.jpg


Görsel 14-batarya ve özellikleri.

IMG_20211113_211704.jpg


Görsel 15-adaptör boyutu.

IMG_20211113_215059.jpg


Görsel 16-adaptör özellikleri.

IMG_20211113_215107.jpg


Görsel 17-laptop üzerindeki etiket içeriği.

IMG_20211113_215132.jpg


Görsel 18-GTX 1660 Ti ve dahili grafik kartı Benchmark testi.

GPU karşılaştırma.PNG


Görsel 19-Cinebench değerleri.(üstte Single Core, altta multi Core)

Ekran Görüntüsü (13).png


Ekran Görüntüsü (14).png


Görsel 20-Harici monitör bağlanıldığında FPS değerleri (Valorant) (Aynı grafik ayarları aynı noktada aynı hedefe bakılarak kıyaslama yapıldı.)

IMG_20211113_205125.jpg


Görsel 20-laptopta FPS değerleri(Valorant)

IMG_20211113_205418.jpg


Görsel 21-Harici monitör bağlanıldığında Benchmark

Ekran Görüntüsü (5).png


Görsel 22-laptopta Benchmark

Ekran Görüntüsü (6).png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet güzel inceleme olmuş, 10300H'ın bu kadar ısı problemi olduğunu bilmiyordum. Ben de AN515-44 kullanıcısıyım, 4600H işlemcim çok nadiren 75 derece üstüne çıkıyor.
 
Neden monitör ile arasında bu kadar fark var?

Harici ekrana geçildiğinde dahili ekran kartı kapatılıyor. Tüm işlem yükü harici ekran kartına biniyor. Eski laptoplarımda denedim kapanmamıştı bunda kapalı görünüyor. İşlemci nefes almaya başladığı için bayağı FPS uçuşu oldu.
Gayet güzel inceleme olmuş, 10300H'ın bu kadar ısı problemi olduğunu bilmiyordum. Ben de AN515-44 kullanıcısıyım, 4600H işlemcim çok nadiren 75 derece üstüne çıkıyor.

Maalesef Intel bu işi beceremiyor. Diğer laptopum Ryzen 7 4800H'lı ve dediğiniz gibi ısınma sorunu yok. 🙂
 
(DTS X: Ultra yazılımını yüklemesi biraz çetrefilli. Eğer ki yükleyemiyorsanız destek alabilirsiniz.)
Bunda %100 haklısınız. Acer ses sürücüsü ilk aldığım zamanlar yüklenmiyordu hata veriyordu manuel ile elle kuruyordum. Sonraki zamanlarda bu geçti ama DTS: X Ultra yazılımı kurmak kendi Setup_APP ile kurulum yapamamıştım UWP elle kurmuştum. Sonra formattan sonra Setup_APP ile kurulmuştu bunu Windows mu engelliyor anlayamadım.

DTS yazılımı üzerinden ses de bozulma ya da cızırtı olmadan istediğiniz gibi ayarlama yapabiliyorsunuz.
Bak işte kurmayı manuel elle sıkıntı yaşarsan bu "ÇIT-PIT" sesleri geliyor. Yani bu "ÇIT-PIT" ve DTS ses sürücüleri sıkıntı yaşatması yüzünden kaç defa format atmıştım.

Son olarak işlemci leş olduğundan dolayı işlemciye yük binmemesi için harici bir monitöre bağlanıp oyun oynayın.
Bu nasıl oluyor bu laptopta MUX özelliği mi var? Direkt Nvidia'mı veriyor görüntüyü harici monitöre bağlayınca?

Öncelikle sistemde 16 GB RAM vardı 24 GB'ye çıkarttım. 2 adet slot var. Gelen RAM bellek 3200MHz'lik bir RAM bellek. 2 adet 32 GB'lik RAM bellek takarak 64 GB'de yapabilirsiniz. Elimde fazladan 8 GB bulunuyordu bu sebeple 8 GB ekledim. 8+16 olarak gayet sorunsuz çalışmakta.
RAM garantiye göndermeden nasıl takabildiniz? Garanti siz takınca garanti dışı bıraktığını söyledi zarar ver veya verme. Garanti ile iş olunca taktığın parçaları söküp mü göndermeyi düşünüyorsun?

Kullanılan ekranın markası panda.
Benim sizin Ryzen incelediğiniz aynı özellikte BOE ekranı vardı.

Isı konusunda Intel işlemcinin rezilliğini bu laptopta da görebilirsiniz. Oyun oynarken genel olarak 88-93 derece arasında takılıyor işlemci.
10. nesilde öyle zaten ama 11. nesil, Ryzen 5000 serisinden daha serin diyorlar.

Bir şey daha soracağım, çift kanal yapınca oyunlarda nasıl bir FPS artışı gözlemlediniz? Sizce Ryzen modele hangi RAM alayım Micron bellekli RAM var şu an benim bilgisayarda.

Diğer sorum seçtiğin uzamsal ses bilgisayarı yeniden başlatınca veya DTS destekli oyunlara girince seçili DTS: Kulaklıklar X, Kulaklıklar için Windows Sonic'e geçiyor sizde de aynı durum var mı? Beni bir Dolby veya Harmony kadar etki etmedi ve hele ki bazen müzik dinlerken seslerde kayıp yutma veya söylediğim "ÇIT-PIT" şeklinde ara sıra 1 saniye bile sürmeden sesin arasında oluyor.

Bilgisayarda tek şikayetim şu illet DTS. 20H1'den sonra böyle sıkıntı oldu diyenler var falan.
 
Son düzenleme:
Bu nasıl oluyor bu laptopta MUX özelliği mi var? Direkt NVIDIA'mı veriyor görüntüyü harici monitöre bağlayınca?

MUX yok. Yeni seri laptopların denetleyicilerinde farklılık var. Laptopun ekranına optimus ile bağlantı yapmak zorunda her türlü fakat HDMI çıkışına cihaz bağlanıldığında HDMI cihazı olarak sadece NVIDIA çıkışı çalışıyor. Denetleyici bağlantısında laptop ekranına bağlanılan bağlantıyla benzer yapı oluşturulmamış. HDMI çıkışı sadece NVIDIA denetleyicisinden geçiyor. MUX daha komplex bir yapıya sahip bu sebeple MUX kullanımından genelde kaçınıyor firmalar. MUX için BIOS yapılandırmasında da çok büyük karışıklıklar çıkabiliyor. Acer BIOS konusunda pek iyi gelişim gösteren bir firmada değil zaten. Bu sebeple MUX'a hiç bulaşmıyorlar. Keşke MUX olsaydı.

Bak işte kurmayı manuel elle sıkıntı yaşarsan bu "ÇIT-PIT" sesleri geliyor. Yani bu "ÇIT-PIT" ve DTS ses sürücüleri sıkıntı yaşatması yüzünden kaç defa format atmıştım.

Bir tane sitede düzgün kurulumla ilgili bir anlatım vardı. Belirli bir sıra ile belirli App packagelerini kurmak gerekiyor. Realtek sürücüsüyle birebir eşleşme sağlaması biraz sıkıntı. Hatta düzgün kurulum sonrası Realtek sürücülerini güncellersende dediğin gibi çıt pıt sesleri çıkartıyordu. Acer adamakıllı bir sürücü setup paketi oluştursa bu dertlerden başımız yanmaz aslında.

RAM garantiye göndermeden nasıl takabildiniz? Garanti siz takınca garanti dışı bıraktığını söyledi zarar ver veya verme. Garanti ile iş olunca taktığın parçaları söküp mü göndermeyi düşünüyorsun?

Servisle konuştum. Nitro serilerinde anakarta zarar vermediğiniz sürece değişim yapabilirsiniz demişlerdi. HDD aparatıda yanında gönderildiğinden bu durumu bende ilk merak etmiştim. Servise gönderim yapılacağı zaman eski SSD ve RAM'lerini tekrar yerleştirip gönderirsem sorun olmayacağını söylediler. Bu durum tüm Acer cihazlarını kapsamıyormuş. Sanırım bu Nitro serisi için geçerli bir durum.

Benim sizin Ryzen incelediğiniz aynı özellikte BOE ekranı vardı.

Şanslıymışsınız. BOElerin büyük çoğunluğunun renk kapsamı daha geniş ve tepkime süreleride daha iyi. Panda paneller biraz daha kalitesiz. Burada 25 ms tipik tepkime süresi var biraz rezalet sayılır. 😅

10. nesilde öyle zaten ama 11. nesil, Ryzen 5000 serisinden daha serin diyorlar.

Maalesef değil. Monster'dan i5 11400H işlemcili laptop almıştım aynı sıcaklık değerlerini onda da gördüm. Test etmek için arkadaşlarımdaki 11.nesil cihazları da denemiştim. Marka fark etmeksizin sıcaklık değerleri 90 üstüne çıkıyor. Ryzen bu konuda halen önde diyebiliriz.

Bir şey daha soracağım, çift kanal yapınca oyunlarda nasıl bir FPS artışı gözlemlediniz? Sizce Ryzen modele hangi RAM alayım Micron bellekli RAM var şu an benim bilgisayarda.

Hikaye tabanlı oyunlarda %5-10 arası anca FPS farkı oluşturdu. Valorant'ta bayağı ciddi bir fark yaşadım RAM'i Dual yapınca. Ascent haritasında 90-110 arası FPS alıyordum tek RAM'le. Dual yapınca 120 altına indiğini görmedim. İşlemci yükü binen oyunlarda FPS farkı oluşturuyor.
Acer Nitro 5 AN515-44 inceleme buradaki incelememde HyperX'in RAM belleklerinden almıştım. 2 adet alıp direk 2 slotada değişim yapmıştım. Böyle bir şey yapabiliyorsanız 2 RAM'i birden değiştirebilirsiniz. Ya da Tracend 8GB CL22 bu tarz bir RAM bellek alıp 2. slotunuza yerleştirebilirsiniz.

Diğer sorum seçtiğin uzamsal ses bilgisayarı yeniden başlatınca veya DTS destekli oyunlara girince seçili DTS: Kulaklıklar X, Kulaklıklar için Windows Sonic'e geçiyor sizde de aynı durum var mı? Beni bir Dolby veya Harmony kadar etki etmedi ve hele ki bazen müzik dinlerken seslerde kayıp yutma veya söylediğim "ÇIT-PIT" şeklinde ara sıra 1 saniye bile sürmeden sesin arasında oluyor.

"DTS sound unbound" yazılımından kaynaklı bir durum bu. "DTS sound unbound" yazılımını bilgisayarın driverlarını kurarken yüklememek gerekiyor. Realtek sürücüleriyle DTS X: Ultra'yı yüklemeniz yeterli olacak. Uzanımsal ses kısmınada DTS seçenekleride gelmez. Direkt olarak DTS: X Ultra'daki ayarlarınız çalışır. Laptoplardaki hoparlörler maalesef iyi değil. Bende eski bir Acer VN7-791G modeli var. Dediğiniz gibi Dolby ile gümbür gümbür ses çıkıyor. Aradaki yazılım farkı var fakat ikisinin de hoparlörlerini Yan yana koyduğunuzda 2 katı büyüklük farkı var. Bu laptopdaki hoparlörden beklentim yok maalesef. Sağlam bir formatla Realtek yazılımınızı kurmanızı tavsiye ederim. Acer sitesindeki DTS yazılımlarını kurmanızı tavsiye etmiyorum. DTS X ile ilgili kurulumda destek gerekirse elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şu an bende ÇIT sesleri sorunu görünmüyor. DTS Sound yazılımını kurduğumda sorun çıkıyordu. Temiz kurulumla belki sorun çözülebilir.
 
Temiz kurulumla belki sorun çözülebilir.
Hocam kaç defa yapacağım temiz kurulum, Acer lanet sürücüleri işte. USB şarjı kapatmak ve %80' pili sabitlemek için iki ayrı Acer uygulama kuruyorum. Bu 3 uygulama teke getirse keşke Lenovo Vantage gibi. USB'den şarjı kapatıyorum ara sıra açıyor.

DTS Sound yazılımını kurduğumda sorun çıkıyordu.
Bunu yükleyince DTS uzamsal ses gerekmedikçe açmıyorum ama sıklığı artıyor gibi herhalde, kurmasam bile söylediğin uygulama yine olma sıklığı azalıyor ama oluyordu diye hatırlıyorum. Bir de DTS:X Ultra ve DTS Sound Unbound yazılımları birbirleri ile uyumsuz çalışıyor gibi, Acer kendi sürümü ile ses cihazı seçtiğimde her iki uygulamada seçtiğim cihaz değişiyordu. Acer bari ses yazılımları önemse hele ki Realtek ise daha çok destek güncelleme getirse. Hadi diğer ekran kartlarım, işlemcimin çipseti ve LAN Wi-Fi sürücülerin Intel sayfasında sürücü desteği var. O yüzden şu Realtek sevmiyorum kendi sitesinde neden yayınlamaz sürücü anlamıyorum.

Servisle konuştum.
Müşteri hizmetleri bana öyle demedi bilmiyorum, mesela kendi aldığımız uyumlu RAM alıp servise gönderip takarlar mı ve kendi taktıkları için içerisindeki RAM sökmeden bir daha gönderebilirim servisine herhalde?

Ya da Tracend 8GB CL22 bu tarz bir RAM bellek alıp 2. slotunuza yerleştirebilirsiniz.
Masaüstü RAM değil mi bu ve MHz değeri aynı değil, sanırım örnek attınız?

Sağlam bir formatla Realtek yazılımınızı kurmanızı tavsiye ederim.
Acer sitesindeki ses sürücü kurarken kendi DTS sürücülerini de kuruyor setup ile. Yalnız Realtek ses sürücü kurunca DTS sürücüleri nasıl kuracağım Apo4x gibi. Bu kadar DTS hoparlör gibi reklam yapıyor sürücü desteğini bile yapamıyor artı hoparlör düşük biraz sert koysa keşke ThinkPad cihazların hoparlörü kadar olsa yeter.

Şanslıymışsınız. BOE'lerin büyük çoğunluğunun renk kapsamı daha geniş ve tepkime süreleri de daha iyi. Panda paneller biraz daha kalitesiz. Burada 25 ms tipik tepkime süresi var biraz rezalet sayılır. 😅
Bakalım artık bir tek şikayetim zaten ses sürücüleri ve sesle ilgili. Cihazın soğutması, performansı ve kalite hissiyatı parasını hakkediyor.

Hikaye tabanlı oyunlarda %5-10 arası anca FPS farkı oluşturdu. Valorant'ta bayağı ciddi bir fark yaşadım RAM'i Dual yapınca. Ascent haritasında 90-110 arası FPS alıyordum tek RAM'le. Dual yapınca 120 altına indiğini görmedim. İşlemci yükü binen oyunlarda FPS farkı oluşturuyor.
Zaten hikaye oynadığım için 60Hz seçtim ve şarj on numara vallaha, ne kadar özellik Hz derken pilide tüketiyor. Şu Forza Horizon 4'te şehir içinde anlık FPS düşüşü ve şöyle ormanın içinde sulara girince FPS düşmesi falan etki etse en azından drop diyoruz yeter. FPS anlık düşme olmasın genellikle belli bir sabit çizgisi olsa fark çok olmasın göze batıyor.
 
Son düzenleme:
Hocam kaç defa yapacağım temiz kurulum, Acer lanet sürücüleri işte. USB şarjı kapatmak ve %80' pili sabitlemek için iki ayrı Acer uygulama kuruyorum. Bu 3 uygulama teke getirse keşke Lenovo Vantage gibi. USB'den şarjı kapatıyorum ara sıra açıyor.

Hepsini quick Access'e koysalar iyi olur aslında. 2011'de ilk Acer laptopumu almıştım o zamandan beridir uygulaması aynı. Gelişme 0 maalesef.

Bunu yükleyince DTS uzamsal ses gerekmedikçe açmıyorum ama sıklığı artıyor gibi herhalde, kurmasam bile söylediğin uygulama yine olma sıklığı azalıyor ama oluyordu diye hatırlıyorum. Bir de DTS: X Ultra ve DTS Sound Unbound yazılımları birbirleri ile uyumsuz çalışıyor gibi, Acer kendi sürümü ile ses cihazı seçtiğimde her iki uygulamada seçtiğim cihaz değişiyordu. Acer bari ses yazılımları önemse hele ki Realtek ise daha çok destek güncelleme getirse. Hadi diğer ekran kartlarım, işlemcimin çipseti ve LAN Wi-Fi sürücülerin Intel sayfasında sürücü desteği var. O yüzden şu Realtek sevmiyorum kendi sitesinde neden yayınlamaz sürücü anlamıyorum.

Özelleştirilmiş donanım oluştururken bu tip bir duruma gidiyorlar maalesef. Ses konusunda yıllarca Dolby ile çalışıyorlardı. Şimdi DTS ile çalışıyorlar fakat vasat durumdalar. İleride de düzelceğini pek sanmıyorum.

Müşteri hizmetleri bana öyle demedi bilmiyorum, mesela kendi aldığımız uyumlu RAM alıp servise gönderip takarlar mı ve kendi taktıkları için içerisindeki RAM sökmeden bir daha gönderebilirim servisine herhalde?

Servisin 1. öncelik olarak sunduğu durum bu şekilde. Siz RAM bellek yükseltmesi yapmak istediğinizde RAM belleklerle beraber bilgisayarınızı bize gönderin diyorlar. Türkiye'de müşteri sorunsalı olduğundan müşteriye güven 0. Bu sebeple kendiniz RAM'i sökmeden yeni RAM'lerle laptopu gönderiyorsunuz onlar takıyor. Onlar kendileri taktığı için servis rapor kağıdı ile size laptop gönderiliyor. Bir arıza olduğunda da siz RAM sökmeyle uğraşmadan servis raporuyla tekrar garanti işlemi için servise gönderiyorsunuz. Sorun yaşatmazlar.

Masaüstü RAM değil mi bu ve MHz değeri aynı değil, sanırım örnek attınız?

Ben linki atarken 3200 MHz'lik RAM bellek linkine gidiyordu. Link yeniden revize edilmiş. İndex olarak sıradaki linke gidiyor. buradaki linkten bakabilirsiniz.

Acer sitesindeki ses sürücü kurarken kendi DTS sürücülerini de kuruyor setup ile. Yalnız Realtek ses sürücü kurunca DTS sürücüleri nasıl kuracağım Apo4X gibi. Bu kadar DTS hoparlör gibi reklam yapıyor sürücü desteğini bile yapamıyor artı hoparlör düşük biraz sert koysa keşke Thinkpad cihazların hoparlörü kadar olsa yeter.

DTS: X Ultra can't be installed in Acer Predator Helios 300 PH31 after clean installation of windows
Bu linkteki gibi kurulum yapacaksınız. Acer driver sitesindeki DTS sürücüleri DTS sound için yapılmış sürücüler. Siz DTS sound kurulumu yapmadan Realtek Driver'ın içindeki DTS X: Ultra'yı kuracaksınız. DTS X: Ultra kurulduğunda DTS Sound'un uyumlu sürümü Microsoft Store üzerinden otomatik olarak yükleniyor. Bu yöntemle sorunsuz olarak DTS X kullanılabilir. DTS X: Ultra içinde ses ayarlarını Custom menüde alttaki görseldeki gibi yaparsanız daha tok bir ses alabilirsiniz.

1637251393690.png


Zaten hikaye oynadığım için 60Hz seçtim ve şarj on numara vallaha, ne kadar özellik Hz derken pilide tüketiyor. Şu Forza Horizon 4'te şehir içinde anlık FPS düşüşü ve şöyle ormanın içinde sulara girince FPS düşmesi falan etki etse en azından drop diyoruz yeter. FPS anlık düşme olmasın genellikle belli bir sabit çizgisi olsa fark çok olmasın göze batıyor.

60 Hertz hikaye tabanlı oyunlar için gayet iyide. Online FPS oyunları için maalesef çok kötü kalıyor. Anlık dropda çok yapmaması lazım aslında. İşlemci veya ekran kartı darboğaz yiyor mu arada bir kontrol etmek gerek.
Bu arada HDMI ile mönitöre bağlayınca bu şekilde görünüyor.

1637255825751.png
 
Son düzenleme:
Bu arada HDMI ile monitöre bağlayınca bu şekilde görünüyor.
Type-C'den bağlayınca o zaman AMD işlemcinin APU görüntüsünü alacak o zaman.

1637256684681.png


DTS X: Ultra içinde ses ayarlarını Custom menüde alttaki görseldeki gibi yaparsanız daha tok bir ses alabilirsiniz.
Teşekkürler. Ben müzik, video ve oyunları kulaklık ile dinliyorum. Kulaklıkta da "ÇIT-PIT" veya ses volume düşüyor gibi 1 saniye sürmeden tuhaf şeyler oluyor yani hoparlörden değil yalnız bu sesler.

Hepsini quick Access'e koysalar iyi olur aslında. 2011'de ilk Acer laptopumu almıştım o zamandan beridir uygulaması aynı. Gelişme 0 maalesef.
Veya Vantage adında bir uygulama ismi çıkarıp hepsi bir arada olsun.


Acer, Türkiye servisleri ile ilgilenmiyor Sikayetvar'da şikayet var oraya bakan temsilci bile atamıyorlar yazık düşünmüyorlar hiç marka değerini. Lenovo şikayet oluştururdum hemen servisi uyarır özür dilerdi, servis müdürü de ayrıyeten özür için ara sorunum çözülürdü. Acer'a böyle durumda gönderdiniz mi nasıldı deneyiminiz bir cihazda sorun veya çizik oldu mu?


Bu linkteki gibi kurulum yapacaksınız. Acer driver sitesindeki DTS sürücüleri DTS sound için yapılmış sürücüler. Siz DTS sound kurulumu yapmadan Realtek Driver'ın içindeki DTS X: Ultra'yı kuracaksınız. DTS X: Ultra kurulduğunda DTS Sound'un uyumlu sürümü Microsoft Store üzerinden otomatik olarak yükleniyor. Bu yöntemle sorunsuz olarak DTS X kullanılabilir. DTS X: Ultra içinde ses ayarlarını Custom menüde alttaki görseldeki gibi yaparsanız daha tok bir ses alabilirsiniz.
Burada bir sürü çözüm var konu sahibi de kendine çözüm bulmuş ve ürünler farklı anlayamadım.

Özelleştirilmiş donanım oluştururken bu tip bir duruma gidiyorlar maalesef. Ses konusunda yıllarca Dolby ile çalışıyorlardı. Şimdi DTS ile çalışıyorlar fakat vasat durumdalar. İleride de düzeleceğini pek sanmıyorum.
Asus'da da şikayetler var DTS ile ilgili. 20H1 güncelleme sonrası ve Realtek'in de özelleştirmiş donanımlarda olan şikayetler artmış, normal masaüstü anakartlarında Realtek olanlar da "ÇIT-PIT" gibi ses bozulmaları yaşayan var, adam anakart değiştirmiş başka anakartta yaşıyor. Çok sebebi var işte yazılım, topraklama priz olmaması gibi.
 
Son düzenleme:
Type-C'den bağlayınca o zaman AMD işlemcinin APU görüntüsünü alacak o zaman.

Maalesef Type-C için denetleyici yok. Type-C'den görüntü vermiyor. Elimde Monster var onda görüntü aldım fakat bu cihazda maalesef Type-C'den hiçbir şekilde görüntü vermedi.

Veya Vantage adında bir uygulama ismi çıkarıp hepsi bir arada olsun.

Keşke yapsalar ama nerdeeee😅

Acer, Türkiye servisleri ile ilgilenmiyor Şikayetvar'da şikayet var oraya bakan temsilci bile atamıyorlar yazık düşünmüyorlar hiç marka değerini. Lenovo şikayet oluştururdum hemen servisi uyarır özür dilerdi, servis müdürü de ayrıyeten özür için ara sorunum çözülürdü. Acer'a böyle durumda gönderdiniz mi nasıldı deneyiminiz bir cihazda sorun veya çizik oldu mu?

Acer'a daha önceden 7 defa cihaz gönderdim. Birinde üretim hatası olarak anakart yanmıştı. Daha ilk aldığım hafta bozulan bilgisayarımın yerine yenisini göndermişlerdi. En son geçen yıl bir laptopumu göndermiştim. Satmayı planlıyordum bu sebeple ısınma sorunu olmaması için termal macun değişimi ve temizlik yaptırmıştım. Biraz yavaş çalışıyorlar orası açık. 20 günde gelmişti. Eskiden daha iyiydi diyebilirim servis için.

Burada bir sürü çözüm var konu sahibi de kendine çözüm bulmuş ve ürünler farklı anlayamadım.

Kurulumun yapısı benzer. Kullanılan donanım bütün Nitro ve Predator kasalarda aynı olduğundan kurulumda aynı yapıda. Ben çok fazla çözüm yolu denedim. En temiz yöntem buydu.

ASUS'da da şikayetler var DTS ile ilgili. 20H1 güncelleme sonrası ve Realtek'in de özelleştirmiş donanımlarda olan şikayetler artmış, normal masaüstü anakartlarında Realtek olanlar da "ÇIT-PIT" gibi ses bozulmaları yaşayan var, adam anakart değiştirmiş başka anakartta yaşıyor. Çok sebebi var işte yazılım, topraklama priz olmaması gibi.

ASUS ve Acer birçok alanda kalite konusunda aşağıda kaldığından bu tip sorunlar çok görülüyor maalesef. Diğer markalara nazaran daha çok kronik sorunları var. Umarım çözerler.
 

Geri
Yukarı