Çözüldü Acer Nitro 5 AN515-55 GNU/Linux kurulumda SSD'yi görnüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

quartxTcp

Femtopat
Daha fazla  
Elimde Acer Nitro 5 AN515-55 model bir laptop var laptopa Arch Linux kurmaya çalışıyorum ama kurulum sırasında diskim gözükmüyor.
Başka dağıtımlarda denedim Ubuntu, Pop!_OS ama hiçbirinde diskim gözükmüyor sadece USB bellek gözüküyor BIOS'tan Secure Boot, Fast boot gibi seçenekleri kapattım boot Mode'da UEFI Linux ISO'sunu USB belleğine MBR'da yazdırdım GPT'de yazdırdım ama hiçbir türlü diski görmüyor. Windows kurulum kısmından Disk'i tamamen biçimlendirmeme rağmen Linux kurulum aşamasında disk gözükmüyor.

Elimde Acer Nitro 5 AN515-55 model bir laptop var laptopa Arch Linux kurmaya çalışıyorum ama kurulum sırasında diskim gözükmüyor.
Başka dağıtımlarda denedim Ubuntu, Pop!_OS ama hiçbirinde diskim gözükmüyor sadece USB bellek gözüküyor BIOS'tan Secure Boot, Fast boot gibi seçenekleri kapattım boot Mode'da UEFI Linux ISO'sunu USB belleğine MBR'da yazdırdım GPT'de yazdırdım ama hiçbir türlü diski görmüyor. Windows kurulum kısmından Disk'i tamamen biçimlendirmeme rağmen Linux kurulum aşamasında disk gözükmüyor.
İlk defa mı işletim sistemi kuruyoraunuz bilgisayara?

Intel VMD açık mı cihazda?

VMD'nin açık olduğuna nereden bakabilirim peki?

BIOS'tan VMD Controller ayarını enabled ise disabled yapın
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
BIOS'tan VMD Controller ayarını enabled ise disabled yapın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler sorun düzeldi BIOS'tan SATA mode seçeneğini Optane with RAID seçeneğininden AHCI yaptım sorun çözüldü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı