Acer Nitro 5 boşta 85 derece

knk256

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/Kuyumcu
RAM
16(8.2) 3200Mhz
Ekran kartı
Rtx3060 140W
Anakart
Acer
İşlemci
İ7 12700H
Merhaba arkadaşlar. Nitro 5 kullanıyorum. Cihazım boşta 75-95 derecelerde geziyor. Daha doğrusu hiç ellemeden 5 dakika bırakırsam sıcaklık 60'a düşüyor. Mouse hareket ettiği anda sıcaklık 80-90 seviyesine çıkıyor ve hiç açık program olmamasına rağmen. 1 ay önce macun değişimi yaptı servis. İade veya değişim başvurusu yapsam sizce olumlu sonuçlanır mı? 6 ay içinde ikinci arıza olduğu için resmi olarak değişim talep edebiliyorum ama sizce kabul ederler mi?

IMG_20230807_183421.jpg

Cihaz pilde bile 70 derecelerde geziyor.

Not: Cihazın fanları 3000-3500 RPM bandından düşmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denetim Masası'ndan güç seçeneklerine gelin. Oradan dengeli modu seçin. Plan ayarlarını değiştir -> Gelişmiş güç seçeneklerinde gelin. En yüksek işlemci kullanımını 99% yapın. Aşağıdaki resimdeki gibi:

Eki Görüntüle 1893828

Aynı şekilde en yüksek işlemci kullanımını da en fazla 99 yapın. 100 olunca Turbo Boost açılıyor. Boştayken bu kadar ısınmasını buna bağlıyorum.

Hiçbir fark olmadı😔

Hocam bende tam Turbo Boost'u kapatın diyecektim. Ama boşta bu kadar ısınmasının sebebi Turbo Boost'un açık olması olduğunu sanmıyorum bence termal macun pump out yapmış veya kalitesiz.

Bakımı servis yaptı Acer servisi geçen ay.

Hiçbir fark olmadı😔

1. Arama kısmına Regedit yazarak kayıt defteri düzenleyicisini açın
  2. HKEY_LOCAL_MACHINE'i genişletin.
  3. SYSTEM'i genişletin.
  4. CurrentControlSet'i genişletiyoruz.
  5. Control'ü genişletiyoruz.
  6. Power'ı genişletiyoruz.
  7. Power Settings'i genişletiyoruz.
  8. 54533251 ile başlayanı bulup genişletiyoruz.
  9. be337238 ile başlayanı bulup üstüne tıklıyoruz. Genişletmiyoruz. Üstüne tıkladıktan sonra Attributes kısmını göreceğiz.
  10. Attributes'a tıklayıp 1'i siliyoruz ve 2 yapıyoruz.
  11. Tamam'a tıklayın.
Alternatif olarak Turbo Boost'u kapatma yollarından birisidir. Bu işe yarayabilir. Bu ayarı "devre dışı" yaparsanız Turbo Boost kapanır. Eğer "agresif" yaparsanız Turbo Boost açılır.

Hiçbir fark olmadı😔

Bakımı servis yaptı Acer servisi geçen ay.
Son çare undervolt yapın hocam sıcaklıkları iyi şekilde düşürebilir.

Son çare undervolt yapın hocam sıcaklıkları iyi şekilde düşürebilir.

Undervolt yapamaz, çarpan kilidi açık değil.

Bencede, ya termal macun yerine diş macunu sürmüşler yada soğutma bloğunu düzgün takamamışlar.
Katılıyorum, hiç saçma sapan şunu kapa şuraya gir şunu yap vs ayarlara ya da undervolt yapmaya gerek yok.

Yeni formatlanmış bir cihazın boşta 90 derece olmasının başka bir açıklaması yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı