Acer Nitro 5 çift kanal RAM takınca sistem stabil çalışmıyor

  • Konuyu başlatan 5h8b
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 178
Direkt olarak birebir uyumsuzluk olsa bende de aynı sorun olurdu diye düşünüyorum. Ben şu an bu şekilde kullanıyorum. İnceleme yazımda da paylaşmıştım. Hatta anakarttaki görselide bu şekilde.

Hocam bu RAM'ler benden daha iyi bilirsiniz, her bilgisayarda aynı sekilde uyumlu calısmıyorlar. Sizde calısmıs ne güzel lakin arkadas da uyumsuzluk yapıyor diye düşünüyorum. Anakartın yuvalarında sıkıntı olsaydı 2 RAM de tek basına calısmazdı.

Bu arada laptopta MUX Switch acıksa kapat oyle dene bir de.
 
İkinize de çok çok teşekkür ederim hocam. @atar1993 sizin hynix ramdeki barkodlu etiket bendeki ramde yok nedense. Şimdi format atıp biraz inceleme yapacağım mux switch, LCD overdrive falan kapalı halde. Tekrar hata verirse hem ram tarafından hem laptop tarafında iade için uğraşma seansına başlayacağım umarım çözülür sorunum. Az önce arkadaşım da aynı laptoptan sipariş etti. Teknik servisten gelsin benim laptop bakalım ondaki laptopa bu crucial Rami takınca hata alacak mıyız. Olmazsa onunla uyum sağlaması halinde ramleri 2 hynix, 2 crucial şeklinde değiş tokuş yaparız. Umarım değişim sağlarlar laptop ve rami.

Formattan sonra her yeniden başlatmada bir donup kalmaya başladı. Ha gayret laptop.😀👏👏
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı