Acer Nitro 5 fan sesi sorunu

Wittman

Centipat
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
14
Arkadaşlar bugün aldığım ve Acer Nitro 5’den açırı bir şekilde fandan ses geliyor. Oyuna girdim aşırı fazlaydı internetten baktım Nitro Sense diye bir şey kurdum orada kendim ayarlayıp en düşüğe çeksem bile yine de çok sesli çalışıyor. Normal internette dolanırken bile bir anda dönmeye başlıyor ve hızı artıyor? Sizce cihaz hatalı mı? Bunu azaltmanın bir çaresi var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi modeli kullanıyorsunuz? Bende de Acer Nitro 5 var. Normal kullanımda fan sesi hiç gelmiyor. Oyun oynarken de soğutucu kullanıyorum çok fazla ses gelmiyor. Intel işlemci kullanıyorsanız undervolt işlemi yapmanızı tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Ekran görüntüsü 2020-09-21 164654.png
Sorunu bulan var mı daha 2 gün önce aldım ve CS:GO gibi oyunları oynarken çok fazla ses çıkarıyor şu an hiçbir şey yapmazken bile fazla ses çıkarıyor coolbost aç kapa yapınca gidiyor sonra hemen geri geliyor.
 
Eki Görüntüle 675901sorunu bulan var mı daha 2 gün önce aldım ve CS:GO gibi oyunları oynarken çok fazla ses çıkarıyor şu an hiçbir şey yapmazken bile fazla ses çıkarıyor coolbost aç kapa yapınca gidiyor sonra hemen geri geliyor.

Boştayken sesi duyulmuyor ama arka planda disk kullanımı arttıkça fan çalışmaya başlıyor fan sesi arttığı an görev yöneticisinden hangi uygulamanın açık olduğuna bak. Bende CS, GTA 5 gibi oyunlarda parçalıyor kendini ama LoL, Knight açınca sesi duyulmuyor bir de arada SolidWorks'de parçalar birleştirirken kısa süreli ses yapıyor.
 

Geri
Yukarı