Acer Nitro 5 ısınma problemi

SametYm

Centipat
"Acer an 515 43 Ryzen 5 3550H RX560X 16 GB 520 SSD" bilgisayarım alalı 1 ay olmasına rağmen oyunlarda ısınma yapıyor. İşlemci PUBG Lite'da 85'i görüyor ekran kartı da 80'e yaklaşıyor. Ama asıl anlamadığım kısım arkadaşımda da aynı laptoptan var ve o aynı grafik ayarlarında aynı FPS'i almasına rağmen 70leri görmüyor. Bir de YouTube'da bir yayıncı yine aynı laptopla Control oyunundan Ultra ayarlarda 40 FPS almasına rağmen ben 18 FPS alıyorum. İlk bilgisayarım çok da bir şey deneyemedim fazla anlamıyorum yani. DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim değişen bir şey olmadı hatta durduk yere fan çalışmaya başladı. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sizce garantiye göndermeli miyim? Bir sonuç çıkar mı? Bu arada pil ayarlarından işlemci gücünü de düşürdüm zaten %100'de kullanamıyorum aşırı ısınıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Acer an 515 43 Ryzen 5 3550H RX560X 16 GB 520 SSD" bilgisayarım alalı 1 ay olmasına rağmen oyunlarda ısınma yapıyor. İşlemci PUBG Lite'da 85'i görüyor ekran kartı da 80'e yaklaşıyor. Ama asıl anlamadığım kısım arkadaşımda da aynı laptoptan var ve o aynı grafik ayarlarında aynı FPS'i almasına rağmen 70leri görmüyor. Bir de YouTube'da bir yayıncı yine aynı laptopla Control oyunundan Ultra ayarlarda 40 FPS almasına rağmen ben 18 FPS alıyorum. İlk bilgisayarım çok da bir şey deneyemedim fazla anlamıyorum yani. DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim değişen bir şey olmadı hatta durduk yere fan çalışmaya başladı. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sizce garantiye göndermeli miyim? Bir sonuç çıkar mı? Bu arada pil ayarlarından işlemci gücünü de düşürdüm zaten %100'de kullanamıyorum aşırı ısınıyor.

Oyuncu leptoplarında kendine özel bir driveri oluyor. Bu driver varsa eğer güç seçeneklerini yüksek performansa alın sisteminizde kurulu değilse araştırın varsa kurun. Sizin leptopunuz için driver sanırım Acer Nitro sense bu uygulamadan yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Laptopunun kullanıcısından bi yorum ( alıntı ).

Makinede ısınma sorunu yok arkadaşlar çünkü içindeki fanlar gayet iyi soğutuyor. Forza 4 'ü yüksek-orta ayarlarda 60 FPS'de oynatıyor, Gta 5 yüksek ayarlarda 60 FPS, ETS 2 Yüksek ayarlarda 60 FPS, Pes 2019 yüksek ayarlarda 60 FPS. Bilgisayarı ilk kullanmaya başladığımda bir sorunla karşılaştım. AMD Radeon Software arkaplanda işlemciyi kullanıyormuş. Fanlar deli gibi çalışıyordu çözümü kolaymış. Bilgisayarınızda Videolar klasörü olacak belgelerin içinde buraya Radeon ReLive adı altında klasör oluşturursanız bu sorun düzelir. Birde oyunları RX560X'de çalıştırmanız için Windows ayarlar-oyun-grafik ayarlarına gelip ilgili oyunu ekleyip seçeneklerden yüksek performanslıyı seçmelisiniz. Aksi taktirde Rx560X'de çalışmaz oyun. IPS ekranda gayet iyi.

Burda yazanları bir dene derim hemen endişelenme.

Öncelikle teşekkür ederim ilginiz için. Nitro sense kurdum ama yüksek performansta daha çok ısınıyor. Ayrıca sizin attığınız yorumu bilgisayarı almadan önce hepsiburada da görmüştüm orda yazan klasör kurulu boş bir şekilde duruyor videoların içinde.

Bende de Nitro 5 i7 8750H var acayip ısınıyor speedfanda 65 derece gösterse de bilgisayara dokunamıyorum nitrosense de 91 92 gösteriyor bu konuda bilgisi olan birisi varsa yardımcı olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı