Acer Nitro 5 laptop çok fazla ısınıyor

sreazon

Centipat
Daha fazla  
Geçen sene bu zamanlar Technopat'taki arkadaşların önerisiyle😅 Acer Nitro 5 AN515-58 kodlu laptopu aldım. Aldığımdan beri oyunlarda yanıyor. Performans moduna alırsam ekstra yanıyor ama normal modda da yanıyor yine yani özellikle işlemci. Birkaç ay önce müşteri temsilcisini aramıştım bana RAM'iniz 8 ondan işlemciye fazla yük biniyor dedi. Gittim 32 GB RAM aldım şu anda PC 40 GB RAM ama ısınma geçmedi. Çok fazla ısınma var. Rust'ta mesela arkadaşım 1650 Super'le ultrada 70 FPS alıyorken ben 4060'la 60 FPS alıyorum. Muhtemelen sıcaklıktan dolayı darboğaz falan oluyor ben bu ısınmayı nasıl geçireceğim? Arkadaşlar bana bir yardım edin sadece PC değil benim içimde yanıyor. O kadar para verdiğim ürürnün böyle ısınması. Ha bu arada PC stant da var fanlı yani hava akışı çok iyi ona rağmen yani.

1740152115778.png

1740152115778.png

1740152115778.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba laptop un altı hava alıyor mu?
Ve Acer'ler çok hızlı pisleniyor bakım yapmanızı öneririm.

Reis dediğim gibi standı var hava akışı güzel ve daha dün içindekş pislikleri temizledim fan tertemiz yani.

Fan temizliği yap ve kaliteli termal macun alıp sür.

Dün yaptım fan temizliği.

Fan temizliği yap ve kaliteli termal macun alıp sür.

Termal macunun değişme zamanı gelmiş. Değiştirene kadar Turbo Boost'u kapatıp, GPU'ya undervolt yapın.

PTM7950 uygula, genel bakımını yap. 92 GPU için ciddi bir değer.

Garanti gidiyor termal macun sürersem ondan yapmıyorum garantiyede yollamak istemiyorum açıkçası kargo süreci olsun, geri ne kadar sürede dneceği olsun falan canımı sıkıyor biraz.

Son düzenleme:
Reis dediğim gibi standı var hava akışı güzel ve daha dün içindekş pislikleri temizledim fan tertemiz yani.

Dün yaptım fan temizliği.

Garanti gidiyor termal macun sürersem ondan yapmıyorum garantiyede yollamak istemiyorum açıkçası kargo süreci olsun, geri ne kadar sürede dneceği olsun falan canımı sıkıyor biraz.

O zaman sıcaklığı pek düşüremezsiniz kısıtlama koymayı deneyin etkisi olur.

Undervolt yaparsam geri eski voltuna çekebiliyorum değil mi sorunsuz? Bir de herahangi bir zararı olur mu undervolt yapmanın ekran kartına?
12.nesilde uv yok. PTM hariç soğutmak da zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı