Çözüldü Acer Nitro 5 laptop ekranı donup kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alper1996

Decapat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
ssd
Ekran kartı
3050
İşlemci
5600h
Arkadaşlar herkese selam!

Acer Nitro 5 AMD 5600H NVIDIA 3050 ekran kartlı ve Windows 11'li laptopu 2023 Mart ayında Teknosa'dan sıfır aldım. Aldığım günden beri belki de 3 defa sıfırlamak (fabrika ayarlarına dönmek) zorunda kaldım. Sebebi ise YouTube'da bir video izlediğim zaman PC donup kalıyor fakat arka planda video devam ediyor bu süre zarfında hiçbir şekilde PC'ye müdahale edemiyorum. Tek çare kapatıp açmak. Bugün belki de 3 defa yapmak zorunda kaldım. Acaba servise göndermeliyim? Yoksa kendim bir çözüm bulabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aşağıya bıraktım.

Bu siteden sürücülerinizi ve BIOS'unuzu güncellemenizi tavsiye ederim. Sıkıntılarınızın çözülme ihtimali vardır. Bende de dün klavye ışığı bozulmuştu BIOS güncelleyince düzelmişti. BIOS güncelleyecekseniz bilgisayarınız şarja takılı olsun ve elektrik bağlantısı kopmasın yoksa garantiye yollamanız gerekir.

Bu siteden sürücülerinizi ve BIOS'unuzu güncellemenizi tavsiye ederim. Sıkıntılarınızın çözülme ihtimali vardır. Bende de dün klavye ışığı bozulmuştu BIOS güncelleyince düzelmişti. BIOS güncelleyecekseniz bilgisayarınız şarja takılı olsun ve elektrik bağlantısı kopmasın yoksa garantiye yollamanız gerekir.
Sürücülerin listesi karışık gelmişse Intel® Driver & Support Assistant bu programı kullanabilirsiniz daha pratik olur.
Acer Türkiye cevabını buraya yazarsanız memnun olurum. Acaba ne diyecekler.

Acer teknik destek ile görüştüm. Güncelleme konusunda birkaç şey sordu ve benim BIOS sürmümü kontrol etti ve BIOS sürümüm güncel olmadığı söyledi bu sebeble güncelleme yapmaya karar verdim. Kararrı bana bıraktılar istersen kendin yap istersen Acer teknik servise getir ücretsiz bir şekilde yapalım dediler. Peki ben yaptım diyelim herahangi bir sorun oluştu o zaman da ücretsiz bir şekilde teknik destek alabilir miyim diye sordum onlarda evet cihaz yeni olduğu için garanti süresi devam ediyor herhangi bir ücret taleb edilmez dediler. Bende kendi başıma güncelledim. Bir sorun çıkmadı.

Açıkçası BIOS güncellmesini şu an yapmak için kararsızım. Sanırım Acer Türkiye teknik desteği arayıp öyle yapacağım ne olur ne olmaz diye. Diğer konu içinde evet denetim masasında entegre grafik değil de NVIDIA ekran kartını seçtim. Çok teşekkür ederim yardımın için

NitroSense kurulu mu cihazında, o çok önemli bir program bu arada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı