Acer Nitro 5 laptopa SSD, RAM ve işletim sistemi tavsiyesi

UltraPredator

Hectopat

Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir bilgisayar bileşenleri vs. şeylere uzak kaldım bugün yaklaşık 1 haftalık bir araştırmanın sonucunda linkini paylaştığım cihazı satın aldım. Yaklaşık 30 bin TL bir bütçe belirlemiştim satın aldığım cihazın 1 adet boş M.2 SSD, 1 adet boş HDD yuvası ve RAM için 1 adet boş slotunun olduğunu gördükten sonra linkteki fiyata bu cihazı satın aldım. İstediğim işletim sistemi, 3060 ekran kartı, 32 RAM ve 1TB SSD ile gelen 30 bin lira civarında sadece Monster'lar vardı ve neden bilmiyorum ama uzak durmak istedim. Dediğim gibi çok da anlamıyorum ama internetten dikkat etmem gereken birkaç püf nokta ile ekran kartının 140Watt olduğunu, soğutma sisteminin başarılı olduğunu ve Nitro serisinin iyi olduğunu duyduktan sonra bu cihazı almaya karar verdim ve RAM SSD yükseltmesin kendim yapmaya karar verdim. Ayrı caihaz hakkında yorumlarınızı da bekliyorum

Benim sorum şu ben şimdi cihazın boş slotuna 1 adet 1 TB M.2 SSD ve 1 adet 16 GB RAM almak istiyorum ama ne almalıyım bilmiyorum yani her RAM her SSD uyar mı RAM'in üstündeki ile aynı mı olması lazım vs. bilgim yok. Sorunsuz uyum sağlaması için tavsiyelerinizi bekliyorum, ayrıca Windows 11 mi yoksa Windows 10 mu kurdurmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı olsun, güzel seçim yapmışsınız cihaz gayet iyi. RAM ve SSD için bütçe belirtmeniz iyi olur fakat önerdiğim modelleri alabilirsiniz bütçe yetiyorsa:

İşletim sistemi olarak kesinlikle W11 kurun cihaza.

Arkadaşlar merhaba uzun süredir bilgisayar bileşenleri vs. şeylere uzak kaldım bugün yaklaşık 1 haftalık bir araştırmanın sonucunda linkini paylaştığım cihazı satın aldım. Yaklaşık 30 bin TL bir bütçe belirlemiştim satın aldığım cihazın 1 adet boş M.2 SSD, 1 adet boş HDD yuvası ve RAM için 1 adet boş slotunun olduğunu gördükten sonra linkteki fiyata bu cihazı satın aldım. İstediğim işletim sistemi, 3060 ekran kartı, 32 RAM ve 1TB SSD ile gelen 30 bin lira civarında sadece Monster'lar vardı ve neden bilmiyorum ama uzak durmak istedim. Dediğim gibi çok da anlamıyorum ama internetten dikkat etmem gereken birkaç püf nokta ile ekran kartının 140Watt olduğunu, soğutma sisteminin başarılı olduğunu ve Nitro serisinin iyi olduğunu duyduktan sonra bu cihazı almaya karar verdim ve RAM SSD yükseltmesin kendim yapmaya karar verdim. Ayrı caihaz hakkında yorumlarınızı da bekliyorum

Benim sorum şu ben şimdi cihazın boş slotuna 1 adet 1 TB M.2 SSD ve 1 adet 16 GB RAM almak istiyorum ama ne almalıyım bilmiyorum yani her RAM her SSD uyar mı RAM'in üstündeki ile aynı mı olması lazım vs. bilgim yok. Sorunsuz uyum sağlaması için tavsiyelerinizi bekliyorum, ayrıca Windows 11 mi yoksa Windows 10 mu kurdurmalıyım?

Öncelikle hayırlı olsun, güzel seçim yapmışsınız cihaz gayet iyi. RAM ve SSD için bütçe belirtmeniz iyi olur fakat önerdiğim modelleri alabilirsiniz bütçe yetiyorsa:

İşletim sistemi olarak kesinlikle W11 kurun cihaza.

Teşekkürler, SSD kısmında bir sorum olacak. Daha önce hiç SSD kullanmadım. Aynı markanın şöyle bir ürünü var daha düşük yazma hızlı, aradaki fiyat farkını verip sizin attığınızı almak daha mı mantıklıdır? Aksamları iş çıkışı 2-3 bilemedin 4 saat oyun-internet şeklinde takılacağım fiyat farkını vermem gerçekten gerekli olur mu?

Teşekkürler, SSD kısmında bir sorum olacak. Daha önce hiç SSD kullanmadım. Aynı markanın şöyle bir ürünü var daha düşük yazma hızlı, aradaki fiyat farkını verip sizin attığınızı almak daha mı mantıklıdır? Aksamları iş çıkışı 2-3 bilemedin 4 saat oyun-internet şeklinde takılacağım fiyat farkını vermem gerçekten gerekli olur mu?

Asıl fark dram bulundurması, windows vs kurmayacaksanız ve daha uygun yollu olsun derseniz attığınızı alabilirsiniz.

Asıl fark dram bulundurması, windows vs kurmayacaksanız ve daha uygun yollu olsun derseniz attığınızı alabilirsiniz.
Yok yok windows vs. kuracağım işten anlayan ne diyorsa tamam o zaman, nasıl doktor değilsek kendimize hastalanınca ilaç yazamıyorsak bu da öyle 😄 attığınız linkteki 2 ürünü de birazdan alıyorum çok teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı