Acer Nitro 5 laptopun işlemcisi çok ısınıyor

sreazon

Picopat
Katılım
2 Eylül 2023
Mesajlar
140
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
3 ay önce Acer Nitro 5 aldım i7 12700H 4060 8 GB versiyonu 8 GB RAM var dün Crysis 1 Remastered oynarken işlemci 100C sıcaklığa çıktı biraz korkuttu doğrusu ve sadece bu oyunda değil genel olarak böyle laptopun kendi fanları 7500 RPM gibi yüksek değerlerde çalışabiliyor ekstra olarak benim laptop soğutucumda var sebebi ne olabilir?
 
Kesinlikle normal değerler değil. Hiçbir firma işlemcisinin 90 derece üstüne çıkmasına izin vermez. Arkadaşların dediği gibi macunda sorun vardır yüksek ihtimalle. Soğutucunun iş yapması için kasanın altında deliklerin olması lazım genelde yeteri kadar olmuyor.
 
Dün akşam Acer Nitro 5 bilgisayarımı NitroSense programında performans moduna aldım FurMark testi yaptım ekran kartı 115W gördü maksimum fanlar son hızda çalıştı bilgisayarın kasası hiç ısınmadı desem yeridir ayrıca klavyenin her yerine dokundum gram sıcaklık hissetmedim, ekran kartı sıcaklığı maksimum 80 dereceyi gördü işlemcide 91 derece cıvarındaydı işlemci maksimum 190W cıvarında bir güç harcadı HWMonitor öyle gösteriyor fakat ne kadar doğru bilemiyorum. Şunu demek istiyorum oyun oynayacağınız zaman mutlaka performans moduna alın makineyı işte o zaman tam gücüyle kullanırsınız ısınma sorunuda yaşamazsınız.
 

Geri
Yukarı