Acer Nitro 5 wear Level ve pil performansı

• Konuyu başlatan 0meqa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.335
Yüzde 5 ve 7 lerde kapanıyor.
Kapanma işlemi aniden mi gerçekleşiyor yoksa uyku veya hazırda bekleme moduna mı geçiyor? Kapandıktan sonra açmak istediğinde açılıyor mu? Bir de Windows'un gelişmiş güç seçeneklerinden batarya yüzdelerini %1 yapıp bu durumun yine olup olmayacağına bakalım.

Örneğin Excalibur G770'te batarya %5'e geldiğinde kendini koruma amaçlı uykuya (hazırda bekletme) geçiyor ve şarja takmadan açamıyorsun. Bildirim ışığıyla bu durumu size bildiriyor.

Kapanma işlemi aniden mi gerçekleşiyor yoksa uyku veya hazırda bekleme moduna mı geçiyor? Kapandıktan sonra açmak istediğinde açılıyor mu? Bir de Windows'un gelişmiş güç seçeneklerinden batarya yüzdelerini %1 yapıp bu durumun yine olup olmayacağına bakalım.

Örneğin Excalibur G770'te batarya %5'e geldiğinde kendini koruma amaçlı uykuya (hazırda bekletme) geçiyor ve şarja takmadan açamıyorsun. Bildirim ışığıyla bu durumu size bildiriyor.
Hepsini denedim hocam hemen kapanıyor açtığım da ise açılmıyor. Şarja takip öyle açıyorum. Yuzde 1 pil duzeyine de cektim yine yuzde 5 te kapandı

Hepsini denedim hocam hemen kapanıyor açtığımda ise açılmıyor. Şarja takıp öyle açıyorum. Yüzde 1 pil düzeyine de çektim yine yüzde 5'te kapandı.
Dediğim gibi, bunu üretici bataryayı korumak adına ayarlamış görünüyor. Sadece bu sebepten dolayı iade etmen gerçekten yanlış olur. Bu bataryaların seviyelerini çok düşürmek bataryanın ömrünü etkiliyor. Kalibrasyon için tamamen bitirmek istiyorsan da 2-3 haftada bir Windows'u güvenli modda başlatıp bilgisayar kapanana kadar bekleyebilirsin. Şarja takıp açtığında ise bataryanın %1'den itibaren doldurmaya başladığını görebilirsin.

Dediğim gibi, bunu üretici bataryayı korumak adına ayarlamış görünüyor. Sadece bu sebepten dolayı iade etmen gerçekten yanlış olur. Bu bataryaların seviyelerini çok düşürmek bataryanın ömrünü etkiliyor. Kalibrasyon için tamamen bitirmek istiyorsan da 2-3 haftada bir Windows'u güvenli modda başlatıp bilgisayar kapanana kadar bekleyebilirsin. Şarja takıp açtığında ise bataryanın %1'den itibaren doldurmaya başladığını görebilirsin.
Hocam tek sıkıntısı o olsa keşke. Cpu ısınması cok yüksek. 90 95 derecelerde. Bi laptopumun ana kartı yandı zaten. Bi daha para mı çöpe atmak istemiyorum.

"Hocam 10750H bende ısınıyor ama bu sıcaklıkları tepe modeller de görüyor. Son Technopat testindeki MSI laptop da 98'leri gördü. Ancak burada markanın frekans ve güç kesme limiti önemli. MSI 98 derecede frekans vs. kısmıyor mesela. Benim kullandığım Acer 1-2 saniye 96 üzerini görünce korumaya giriyor 95 derece ve altında sorun yok. Bunu da ThrottleStop ile sıcaklık sınırı koyarak çözdüm." @çokdüşünenbiri

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı