Acer Nitro 515-54 düşük GPU kullanımı

AhmetDmr

Kilopat
Daha fazla  
1 Hafta önce Acer Nitro 515-54 dizüstü bilgisayar aldım fakat birkaç sorunu var.
İlk başta sıcaklıktan dolayı i7 9750H GHz dropları yedim fakat sonradan bunu sabitledim ama şimdi ise düşük GPU kullanımı dikkatimi çekti Rust, escape from tarkov oyunlarında bile sabit bir GPU kullanımı söz konusu değil %60-%50-%80 arası değişiyor fakat işlemci kullanımı %30 - %40 civarlarında.
(Bütün sürücüler yüklü ve güç ayarlarım yüksek performansa ayarlı ve GHz düşürmeden önce de GPU kullanımı düşük)
-Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcıları kısmından ikincil ekran kartının güncellemesi olup olmadığını kontrol edebilir misin? Varsa güncellemeyi deneyebilirsin. Bende de Nitro 5 var bu şekilde sorunu çözmüştüm.

Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcıları kısmından ikincil ekran kartının güncellemesi olup olmadığını kontrol edebilir misin? Varsa güncellemeyi deneyebilirsin. Bende de Nitro 5 var bu şekilde sorunu çözmüştüm.
En son sürücü yüklü hatta belki en son versiyondan dolayıdır diye sitesindeki sürücüyü bile yükledim fakat sonuç aynı

En son sürücü yüklü hatta belki en son versiyondan dolayıdır diye sitesindeki sürücüyü bile yükledim fakat sonuç aynı
DDU ile grafik sürücülerini kaldırıp yeniden kurmayı denediniz mi? belki de sorun sıcaklıktan kaynaklıdır. Nitro 5 lerin sağlıklı soğuttuğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Bendede aynı cihaz var bahsettiğin sıkıntı bende de var. Bir kez garantiye verdim donanım sorunu yok dediler gönderdiler ama sorun hala devam ediyodu bende ikinci kez gönderdim geri gönderildi yazıyo yarın sorucam gerekirse 20 kere göndericem. Oyun için aldım ama her oyunda ekran kartı kullanımı düşük bu yüzden fps’te yükselmiyor. Ultra ayarda da fps aynı düşük ayarda da.

Acer nitro 5 an515- 54 76mq modelli laptop kullanmaktayım, cpu gpu kullanımları oyundan oyuna değişiklik göstermekte eminim bunu biliyorsunuzdur. Nitrosense uygulamasında dengeli moda alıp , geforce experience programından da oyunları optimize etmeyi deneyin ve orda , birde bütün laptoplar oyunlarda sadece şarjda yüzünüzü güldürür.

Acer nitro 5 an515- 54 76mq modelli laptop kullanmaktayım, cpu gpu kullanımları oyundan oyuna değişiklik göstermekte eminim bunu biliyorsunuzdur. Nitrosense uygulamasında dengeli moda alıp , geforce experience programından da oyunları optimize etmeyi deneyin ve orda , birde bütün laptoplar oyunlarda sadece şarjda yüzünüzü güldürür.
cihaz oyun oynarken her zaman şarja takılı sizin dediğiniz şeyleri deneyeceğim eğer işe yararsa yazacağım ama sıkıntı orta ayarlarda 50 - 40 fps'e düşmesine rağmen hala gpu kullanımı yükselmiyor

Aynı şekilde bende oyun oynarken şarja takılı olarak kullanıyorum. Ama arkadaşın dediği gibi orta ayarlara alsam bile fps 40 50 ama ekran kartı kullanımı artmıyor.

neyi denersem deneyeyim artmadı gpu kullanımı yüksek ayara alınca artıyor sadece ama orta ayarda fps düşük olsa bile vsync açsam bile gpu kullanımını arttıramadım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı