Acer Nitro 5'te Dying Light kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10

berkeist

Hectopat
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
74
Merhabalar. Acer Nitro 5 kullanıcısıyım. Dying Light oynarken normalde 100 FPS görürken oyun 20 FPS'lere kadar düşüyor ve en az 5 dakika düzelmiyor. Çözümü nedir?

Bilgisayar özelliklerim: GTX 1660 Ti, 10.nesil i5 2.5 to 4.5, 16 GB DDR4. Oyunum ise Seagate Barracuda harddiske kurulu.
 
Hocam öncelikle biraz iddialı olacak ama laptop ile oyun oynanmaz.
Şimdi sebeplerini açıklayayım.
Laptoplar ısınmadan dolayı belli derecelerde voltaj düşürebiliyor. O yüzden işlemcisi uzun süre stabil bir şekilde çalışmaz. Bir an gelir 4 GHz alırsın bir an gelir 3 GHz düşer.
İnternette undervolt konularını inceleyebilirsiniz.
Birçok kişi undervolt yapar ki işlemciye daha az güç gitsin az ısınsın drop olmasın.
Tabi bunun ekran kartı ısınma boyutu da var.
Size tavsiyem undervolt yapmanız onun dışında bir oyunda 400 FPS alıyorsanız atıyorum bu oyunu 300 FPS'te de rahat oynayabileceğiniz için FPS 300e sabitleyebilirsiniz bu gibi tekniklerle PC ısınması azalır hem GPU hem CPU rahatlar. Laptop içinde isterse 4 fan olsun maalesef soğutmaya yetmiyor.
CPU 92, GPU 79 yazmışsınız bu oyunda mı oyun dışımı bilmiyorum ama ben işlemcimin 65 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. Ekran kartım 62 dereceyi aşmıyor. 2 saat oynadığım oyun sonuçlarını yazıyorum. Laptopların tümünde Power limit throttling sorunu var.

Power limit throttling.
Undervolt.

Bu 2 konuyu araştırın.
Laptoplar cidden sorun ben son anda almaktan vazgeçmiştim. Yazın daha büyük dertler oluyor.

İyi bir oyun keyfi için her zaman masaüstü tercih edin.

Dostum herkes senin gibi stabil sabit bir bilgisayar kullanamıyor maalesef. Ben pek evde duran biri değilim ve bilgisayarla dışarda işim de oluyor. Gönül isterdi ki hem masaüstüm hem dizüstüm olsun ama seçim yapmak zorundayım ve laptopu seçtim. Pek de pişman değilim açıkçası çünkü yazın balkonda RDR2 bayağı sarıyor :).
 
Şu anda altına 3 tane jenga parçası ile destek yaptım 130 FPS alıyorum fakat sıcaklıklar CPU 92 GPU 85. kronik be hocam laptoplarda ısınma derdi. Normalde 80 90 arası gidip geliyor da şu an fazla. Fanlar ise Max hızda.
Haklısınız ancak önlem almadan zorlarsanız bozabilirsiniz. Çok zor değil montajı evinizde rahatça yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Yok hocam sadece ısınma sorunu var bildiğiniz üzere. Diğer oyunlar falan sönük kalıyor sadece Dying Light da böyle. Yüksek ayarlarda Cyberpunk, RDR gibi oyunları hiç sorun çıkarmadan oynuyorum. Bu oyun böyle sadece.

Hocam Cyberpunk'ta sıkıntı yaşamıyosanız sıkıntı oyundandır, salın şu oyunu başka oyun oynayın siz de :D şaka bir yana sizin sorununuz yazılımsal bence, oyunla da alakalı olabilir tabii ama garantisi varsa kesinlikle bir Acer servisine teslim edin.
 
Hocam Cyberpunk'ta sıkıntı yaşamıyosanız sıkıntı oyundandır, salın şu oyunu başka oyun oynayın siz de :D şaka bir yana sizin sorununuz yazılımsal bence, oyunla da alakalı olabilir tabii ama garantisi varsa kesinlikle bir Acer servisine teslim edin.

Hocam pendikte oturuyorum, servis üsküdarda. HDD takacaktım sırf garantisi bozulmasın diye üsküdara götürüp üstüne 2 hafta bekleyeceğime açtım laptopu kendim taktım yani garanti falan kalmadı :)
 

Geri
Yukarı