Acer Nitro AN515-45 laptopta Valorant 100 FPS

lormy

Hectopat
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
22
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba. Dün şu ürünü sipariş vermiştim;ACER Nitro AN515-45 AMD Ryzen 5 -5600H islemci 8GB DDR4 RAM 512GB SSD GeFORCE Nvidia 3050 Harici 4GB Ekran karti 15.6'' 144Hz Full HD Ekran, Free DOS, Siyah : Amazon.com.tr: Bilgisayar
14.420TL'ye aldım bugün indirimi bitmiş.

Ürünü bugün geldi CS:GO-Valorant kurup test ettim fakat Valorant'ta FPS ortlama en düşük ayarlarda 100'dü her şeyi test ettim ekran kartı ile kullanıyor FPS'yi düzeltmek için gün boyu elimden geleni yaptım ama oyun 140 üstünü görmedi. CS:GO'da çok fazla problem yaşamadım. Bu ürünün olması gereken performansı mı yoksa bir problem mi var sizce iade mi etmeliyim?

Ürünü gerçekten uygun bir fiyata aldım ve bunun haricinde bu civarda başka bilgisayar yok. Üniversiteye gideceğim haftaya acilinden de bir laptop lazım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güç ayarlarından yüksek performansa aldınız mı?
Nitrosense üzerinden güç planını yüksek performansa aldınız mı?
Prize takılı mı oynuyorsunuz?
 
Valorant işlemci yüküne çok yüklenen ve RAM tarafında 1R 2R durumlarına göre etkilenen bir oyun. Bu oyunda bu FPSleriniz normal. Harici monitör ve çift kanal RAM ile 200FPS üzerine çıkabilirsiniz. Benzer cihazlarla ilgili incelemelerimi görebilirsiniz. Harici monitör Valorant'ta FPS'i neredeyse 2ye katlıyor.
 
Cihazında 8 GB RAM var, 8+8 Dual channel yapmalısın bu FPS oyunları için çok önemli ve denetim masasından güç seçeneklere girip yüksek performansa ayarlamalısın.
 
Güç ayarlarından yüksek performansa aldınız mı?
Nitro Sense üzerinden güç planını yüksek performansa aldınız mı?
Prize takılı mı oynuyorsunuz?

Prize takılı oynuyorum.
Yüksek performansa aldım.
Nitro Sense üzerinden dediğinizi de yaptım evet hepsi zaten bu şekildeydi.
 
MUX olmadığı için en son dahili GPU görüntüyü ekrana veriyor. MUX olmayan laptoplarda ve işlemcinin daha önemli olduğu oyunlarda düşük FPS olması gayet normal. Çözümü de harici ekran kartının çıkışına harici monitör bağlamak. Bu çıkış genel de mini-DisplayPort olur ama her mini DisplayPort görüntü verecek diye bir kaide yok. Üreticinin sitesinden kontrol edilmesi lazım.
 
Prize takılı oynuyorum.
Yüksek performansa aldım.
Nitro Sense üzerinden dediğinizi de yaptım evet hepsi zaten bu şekildeydi.
Oyundayken RAM kullanımınıza bakın. Sınırda mı? İşlemcinizde de dahili grafik birimi olduğu için 7.5 GB civarı kullanılabilir RAM'iniz vardır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı