Acer Nitro V 16 laptopta TPM açılmıyor

jeyson

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
1TB
Arkadaşlar Valorant oynuyordum sonra diğer günü oyuna girdiğimde TPM 2.0 hatası alıyorum ve BIOS'tan Secure Boot, TPM açık ama hala aynı. Yok mu bir çözümü, yardımcı olur musunuz?

tpm.png

Windowsun yüklü olduğu diske Disk Yönetimi aracını kullanarak sağ tık > Özellikler -> Birimler sekmesindeki ekran görüntüsünü atar mısın. GPT mi MBR mi kullanılmış?
1735985377996.png

Yöntem-1
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki yöntemle TPM etkinleştirmeyi deneyebilirsin.
Kaynak: Enable TPM 2.0 on your PC - Microsoft Support

Yöntem-2: VBS'i kapatarak deneyebilirsin.

Son düzenleme:
Windowsun yüklü olduğu diske Disk Yönetimi aracını kullanarak sağ tık > Özellikler -> Birimler sekmesindeki ekran görüntüsünü atar mısın. GPT mi MBR mi kullanılmış?
Eki Görüntüle 2388495

Yöntem-1
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Disk yönetim aracı nedir bulamadım , acaba laptobum tpm 2.0 desteklemiyor mu

Eki Görüntüle 2388495

Yöntem-1
Video:

Dosya Ekleri

• aaaaa.png
    aaaaa.png
    106,6 KB · Görüntüleme: 38
Disk yönetim aracı nedir bulamadım, acaba laptopum TPM 2.0 desteklemiyor mu?

UEFI açık görünüyor sorun yok. Yöntem 1 ve 2'deki adımları denediniz mi?
Yapabileceğiniz diğer şeyler

1- Başlat menüsüne sağ tıklayıp çıkan menüden "Bilgisayar Yönetimi"ni seçin. Daha sonra "Aygıt Yöneticisi"ne geçin ve aşağıdaki sürücünün düzgün yüklenip yüklenmediğini kontrol edin.

1736077931379.png

Ek olarak şöyle bir şey deneyebilirsiniz. Disk 1 için D diski ayarlarsınız en az 100 GB oraya Windows 11 kurmayı denersiniz eğer TPM tespit edilemezse zaten kuramayacaktır. TPM tespit edilirse Windows 10 ile ilgili bir sorun var demektir.

Eğer olmuyorsa mutlaka laptop üreticisi ile görüşün çünkü donanımsal bir problem olabilir.

Son düzenleme:
UEFI açık görünüyor sorun yok. Yöntem 1 ve 2'deki adımları denediniz mi?
Yapabileceğiniz diğer şeyler

1- Başlat menüsüne sağ tıklayıp çıkan menüden "Bilgisayar Yönetimi"ni seçin. Daha sonra "Aygıt Yöneticisi"ne geçin ve aşağıdaki sürücünün düzgün yüklenip yüklenmediğini kontrol edin.

Eki Görüntüle 2389473

Ek olarak şöyle bir şey deneyebilirsiniz. Disk 1 için D diski ayarlarsınız en az 100 GB oraya Windows 11 kurmayı denersiniz eğer TPM tespit edilemezse zaten kuramayacaktır. TPM tespit edilirse Windows 10 ile ilgili bir sorun var demektir.

Eğer olmuyorsa mutlaka laptop üreticisi ile görüşün çünkü donanımsal bir problem olabilir.
teşşekkürler deniyicem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı