Acer Nitro5 AN515-54 ısınma sorunu

uidista

Centipat
i5 9300H 16 GB RAM GTX 1660 Ti 512SSD. Bilgisayari 1 hafta önce aldim oyuna girer girmez 3 4 dk icinde CPU sicakligi 90 dereceyi geciyor bu normal mi? Undervolt yapinca gene 90 dereceye ulasti. Turbo Boost'u kapatinca 84 85'lere indi. Sizce normal mi yoksa garantiye mi yollayayim yollasam duzelir mi?

20200426_154305.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanların oradan şöyle bir ışık tutunca ızgaranın orayı görebiliyorum. Ufak çaplı bir tozlanma var ama 3 ayda bu kadar etki edecek şekilde tozlanmış olabileceğine pek inanamıyorum. İçini açmadan bunları temizlemenin bir yolu var mı yoksa illa açmak mı gerekli

Ayrıca sadece şarjdayken bu derecelere çıkıyor. Pilde tam güç modundayken şarjdaki gibi rahat oynuyorum ve maksimum 80 dereceleri görüyorum
Ben şarjda değilken denemedim o yüzden yorum yapamam ama sonuçta şarjda değilken maks 1 saat oynarsınız.

Ben şarjda değilken denemedim o yüzden yorum yapamam ama sonuçta şarjda değilken maks 1 saat oynarsınız.
Dediğiniz gibi pilde maksimum bir saat gidiyor ama rahat oynuyorum, ayrıca siz dedikten sonra şöyle bir fan ızgarasının olduğu tarafa üfleyip bilgisayarın alt köşelerine kitap koyup hava alacağı aralığı arttırınca normalinde şarjdayken yarım saatte geldiğim sıcaklıklara 1 saat 15 dakika bibi bir sürede geldim. Anlaşılan tozlanma var ama açmadan halletmenin bir yolu varmı bilemiyorum

Dediğiniz gibi pilde maksimum bir saat gidiyor ama rahat oynuyorum, ayrıca siz dedikten sonra şöyle bir fan ızgarasının olduğu tarafa üfleyip bilgisayarın alt köşelerine kitap koyup hava alacağı aralığı arttırınca normalinde şarjdayken yarım saatte geldiğim sıcaklıklara 1 saat 15 dakika bibi bir sürede geldim. Anlaşılan tozlanma var ama açmadan halletmenin bir yolu varmı bilemiyorum
maalesef açmak şart

O işlemci genellikle oyun içerisinde 82-90 derece gibi sıcaklıklara ulaşıyor. Ortam sıcaklığına bağlı olarak artabilir de azalabilir de. 90 dereceyi rahat geçtiğini söylemişsiniz. Yani servis dışında başka bir işlem yapmanın sorunu düzelteceğini sanmıyorum.
maalesef açmak şart
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler, sanırım ortalık biraz sakinleşince servise göndermem gerekecek

Konuyu hortlatmak olucak ama bende aynı bilgisayar mevcut. Bios 1.09 iken bilgisayar gayet serin çalışırdı fakat bios 1.28 e güncellediğimde ısınma sorunlarıyla karşılaştım bios downgrade iznide vermiyor program. Garanti normal diyor. Sizde durum nedir çözdünüz mü sorunu?
Aynı sorunu başka bir konuda gördüm. BIOS güncellemesinden sonra bilgisayarın daha çok ısınmasından şikayet etmişti arkadaş. Çözebildin mi sen sorunu ?

Aynı sorunu başka bir konuda gördüm. BIOS güncellemesinden sonra bilgisayarın daha çok ısınmasından şikayet etmişti arkadaş. Çözebildin mi sen sorunu ?
Ne yalan Söyliyim downgrade yapmaya yemiyo :D downgrade genelde tehlikeli diyolar halbuki yapılan şey öncesinde olduğu gibi eski bios u silip yenisini yazıyo sistem ama işte malumun korku :D

Program izin vermiyor downgrade e bu arada. Bypass lamak çok basit tonla videosu var.
Ben yaparım diyen kocayürekli kardeşimiz çıkarsa Bios v1.09 du ilk aldığımda ve gayet serin çalışıyodu bilgisayar

i5 9300H 16 GB RAM GTX 1660 Ti 512SSD. Bilgisayari 1 hafta önce aldim oyuna girer girmez 3 4 dk icinde CPU sicakligi 90 dereceyi geciyor bu normal mi? Undervolt yapinca gene 90 dereceye ulasti. Turbo Boost'u kapatinca 84 85'lere indi. Sizce normal mi yoksa garantiye mi yollayayim yollasam duzelir mi?

Eki Görüntüle 546220
Normaldir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı