Acer teknik servisten laptopun dönüşü beklenmeli mi?

Dixon.6

Picopat
Katılım
1 Ekim 2023
Mesajlar
470
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
6 aylık Acer Nitro 5 12500H RTX 3050 Ti 8 GB RAM laptopa daha önce hiç ağır oyun yüklememiştim. Sonrasında açtığım konulardan belli olacak ki mavi ekranlar ve sebepsiz yere oyunların çökmesi çokça geldi başıma. Her testi kendim yaptiktan sonra hiçbir sorun bulamadım ve servise yolladım. Tam 1 hafta içinde geldi, onarım yapıldı yazıldı ve yine aynı sorun. Oyunlar yine çöküyordu ve laptopa sadece format atılmış gibiydi. Tekrar yolladım ayın 11'inde servise ulaştı. Servisle konuştuğumda laptopun anakartının değişeceğini ve yurt dışından parça beklendiğini söylediler. Bayramdan önce bilgisayar bana kesin lazım öğrenciyim dedim, yapacak bir şey yok dendi. 20 iş günü içerisinde servis yollamazsa yasal hakkım olan iade veya değişim hakkım doğacak. Servis laptop sağlam gelir bekleyebilirsiniz dedi ama sizce değişim veya iade talebi mantıklı mı? 23 bin TL'ye almıştım, büyük ihtimal para iadesi olacağı için aynı fiyata artık bulabilir miyim bilmiyorum. Başımdan geçen olayı anlatmak istedim, sizce beklemek mantıklı mı?
 
Mecbur zaten 9 gün daha bekleyeceğim ama yüksek ihtimal gelmez çünkü parça yurtdışından ve parça sıkıntısı var dedi servis.
 
Dostum Nitro 5 ve 16 modeller kadar rezil bir model yok piyasada, kronik ghostling, kasa deformesi ve mavi ekran hatalarıyla boğuşuyor bu modeller, beklemeye değmez.
165'lik Nitro'ların panelleri haşat eder piyasayı. Enfes panelleri var.

Ayrıca Ghosting kronik sorun olan bir şey değil, Ghosting kalitesizlikle alakalı. 144'lük Nitro panelleri evet Ghosting yapıyor fakat imzanızdaki makine de yapıyor. Laptop bunlar.

@Bruz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı