Elektronik Acer VG271UM3 27" 2K IPS 180 Hz 1 ms Freesync Oyuncu Monitörü 5.899 TL!

Benim baktığım model bu:
Paylaştığım panel buradakine gayet de uyuyor.

Yanlış ise Acer'in isim modellendirme konusundaki kötülüğüne kurban gitmişim demektir.

Philips Evnia 27M2N5500 daha iyi ancak o fiyatı haketmiyor. Şu daha iyi bir seçim olur:

Panelook'ta çoğu panel bulunuyor ama hepsi değil. Bazı panellerde de bilgiler eksik verilmiş olabiliyor.
Benzer bir model de bu.
Acer XV271U M3 Review 2024: Best 1440p Monitor Under $200

Birkaç kişi reddit te bu model ile konudaki model aynı paneli kullanıyor, sadece kasa ve stand farkı var demiş. Bu ise gayet iyi, AU optronics paneli.

Benim baktığım model bu:

Yanlış ise Acer'in isim modellendirme konusundaki kötülüğüne kurban gitmişim demektir.
Tam olarak öyle olmuş anlaşılan. Bu model S modeli konuda paylaşılan M3 modeli. İkisi arasında parlaklık ve dolayısıyla HDR sertifikası farkı var ve tabii ki yenileme hızı farkı.

Birkaç kişi reddit te bu model ile konudaki model aynı paneli kullanıyor, sadece kasa ve stand farkı var demiş. Bu ise gayet iyi, AU optronics paneli.
S modeliyle aynı panele sahip değiller. M3 modeli paylaştığım gibi hatta sizin attığınız linkteki gibi AU Optronics M270DAN08.D modeline sahip.
Kesin olmamakla birlikte aşağıdaki paneli kullandığını düşünüyorum.
Açıkçası tahmin ediyordum ancak teyit edememiştim. Attığınız link sayesinde teyit etmiş oldum, teşekkürler.

Düzenleme: @cihan11 yazdığını yanlış anlamışım. Evet, muhtemelen doğru. XV modeliyle aynı paneli kullanıyor olması muhtemel. İkisi arasında fiziksel farklar buluyor. Modeli satın alırsanız servis modundan panelini paylaşıp teyit edebilirseniz çok mutlu olurum.

Tam olarak öyle olmuş anlaşılan. Bu model S modeli konuda paylaşılan M3 modeli. İkisi arasında parlaklık ve dolayısıyla HDR sertifikası farkı var ve tabii ki yenileme hızı farkı.

S modeliyle aynı panele sahip değiller. M3 modeli paylaştığım gibi hatta sizin attığınız linkteki gibi AU Optronics M270DAN08.D modeline sahip.

Açıkçası tahmin ediyordum ancak teyit edememiştim. Attığınız link sayesinde teyit etmiş oldum, teşekkürler.

Düzenleme: @cihan11 yazdığını yanlış anlamışım. Evet, muhtemelen doğru. XV modeliyle aynı paneli kullanıyor olması muhtemel. İkisi arasında fiziksel farklar buluyor. Modeli satın alırsanız servis modundan panelini paylaşıp teyit edebilirseniz çok mutlu olurum.
Mönitörün Panel bilgisine nereden ulaştınız?

Benim baktığım model bu:

Philips Evnia 27M2N5500 daha iyi ancak o fiyatı haketmiyor. Şu daha iyi bir seçim olur:

Panelook'ta çoğu panel bulunuyor ama hepsi değil. Bazı panellerde de bilgiler eksik verilmiş olabiliyor.
Bu noktada Pivot özelliği - Parlaklık ve Kontrast gibi temel farkları olsa da aradaki %50 fiyat farkı devreye giriyor.
Paylaştığınız ilk ürün ile bunun arasında çözünürlük farkı var.

Son noktayı koyayım.

Epey araştırma yaptım. Sonuç olarak biraz karmaşık veriler elde ettim.

Bu monitör ilk olarak AU Optronics M270DAN08.D yani 250nit 94% DCI-P3 ile geliyor. Bazı bölgelerde 2024 ocak ayında revizyona uğrayıp Innolux 350nit M270KCA-E8B panelle gelmiş. Innolux'un birden fazla 350 nit olup aynı veya yaklaşık renk gamutuna sahip modeli var. Dolayısıyla size farklı modeli gelebilir ama özellikleri çok yakın olacaktır.

Siz aldığınızda AU Optronics de gelebilir Innolux da. Innolux gelirse 350nit parlaklığında panele sahip olacaksınız, AU Optronics geldiğinde ise 250 nit parlaklığa sahip olacaksınız.

Servis modunun ekran görüntülerini paylaşıyorum.

Bu konuyu da noktalamış olduk.
1722080191024.png
1722080203417.png

Kendim de kullanıyorum. Giriş seviyesinde başarılı bir ürün olduğunu söyleyebilirim.
Bir hafta önce indirimli olarak 6.500'e aldım. Şu an ek indirim ile 5.900'e düşmüş. Kartınıza göre vade farksız 9'a kadar taksit yapılabiliyor.
Yurt dışı fiyatı 220 - 230 euro arasında değişiyor. (7900 - 8200TL)
Acer VG271UM3 27" 2K IPS 180 Hz Amazon
Ürünün Özellikleri

R25i-30 iade edip almaya değer mi? 2K sistemim var. Bir de hocam aynı taksit sistemi Prime da geçerli oluyor mu?

Bu monitör ilk olarak AU Optronics M270DAN08.D yani 250nit 94% DCI-P3 ile geliyor. Bazı bölgelerde 2024 ocak ayında revizyona uğrayıp Innolux 350nit M270KCA-E8B panelle gelmiş. Innolux'un birden fazla 350 nit olup aynı veya yaklaşık renk gamutuna sahip modeli var. Dolayısıyla size farklı modeli gelebilir ama özellikleri çok yakın olacaktır.
Bu demek oluyor ki konudaki monitör VG271UM3, karma panel kullanıyor.

Ek bilgi olsun diye yazıyorum: BenQ EX2710Q da karma paneldi ve hatta bunlara benzer paneller kullanıyordu. O monitörün Innolux panel versiyonunda gama anormalliiği vardı. Birebir aynı paneller değil, o yüzden orada yaşanan olay; burada da yaşanacak diye bir kaide yok fakat bu monitörü alacak arkadaşların dikkat etmesinde fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı