Elektronik Acer VG271UM3 27" 2K IPS 180 Hz 1 ms Freesync Oyuncu Monitörü 5.899 TL!

@Shinrai Hocam kontrast renkler falan monitörde nasıl görüntüyü beğendiniz mi canli mi?
DCI-P3 95 Renk Gamı ve IPS Panel ile renkleri canlı verebiliyor ama Kontrast ile Siyahlari gösterme konusunda çok iyi değil.
VA Panelden geçince renk farkı daha belirgin oluyor.
Kontrast ve siyahları güçlendirmek için kendi ayarları var onlar yapılırsa güzel bir sonuç alınabilir. Biraz karıştırdım. Görsel kalite yükseldi.

DCI-P3 95 Renk Gamı ve IPS Panel ile renkleri canlı verebiliyor ama Kontrast ile Siyahlari gösterme konusunda çok iyi değil.
VA Panelden geçince renk farkı daha belirgin oluyor.
Kontrast ve siyahları güçlendirmek için kendi ayarları var onlar yapılırsa güzel bir sonuç alınabilir. Biraz karıştırdım. Görsel kalite yükseldi.
İçinden kalibrasyon raporu çıktı mı hocam? Xv272u kalibrasyonlu geliyor ama bunda yok sanırım.

Servis Ekranına nasıl giriliyor?
Aynı şekilde mi olur bilmiyorum ama aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

M270DAN08.D ise 250 nit, M270KCA-E8B ise veya M270KCA ile başlayan bir kod görüyorsanız 350nit.

Aynı şekilde mi olur bilmiyorum ama aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

M270DAN08.D ise 250 nit, M270KCA-E8B ise veya M270KCA ile başlayan bir kod görüyorsanız 350nit.

Baya denedim ama beceremedim.

Herkese aynı model gönderilmiyor mu hocam?
Farklı panel gelebilir. Türkiye'deki durum hakkında bilgi almak ve size gelen ürünün hangisi olduğunu göstermek için istemiştim bunu. Temeldeki farklılık parlaklık olarak kendini gösteriyor. Yaklaşık 100nit parlaklık farkı olacak.

Baya denedim ama beceremedim.
O zaman o modelde farklılık gösteriyor. Uğraşmak istiyorsanız biraz Google'da gezebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar.
Monitörü ben cumartesi günü sipariş etmiştim ve pazar günü de elime ulaştı.
Genel olarak monitörden memnunum. Ghosting sorunu ile karşılaşmadım oyunlarda. Extrem ayarına alınca biraz Ghosting oluşuyor ufo testinde.
Işık sızması farketmedim ama bakış açısına göre köşelerde bir parlaklık oluşuyor, o tarafa doğru yönelince o parlaklık gidiyor. Bu bir sorun mudur bilemedim.
Ayak malumunuz sabit şekilde. bu durum biraz tuhaf geldi ama monitör yükseltici apartlar ile bu sorunu halletmeye çalışacağım.
Servis paneline ulaşmak için bu linkte yer alan bağlantıdaki yorumlar kısmına bakabilirsiniz. Ben yine de aşağıya adımları yazıyorum.
  1. Turn off your monitor.
  2. Hold the 4th button from the top one (the button just above the joystick button) for a few seconds.
  3. Turn on your monitor while still holding that 4th button.
  4. Bring up the monitor menu.
  5. Press the 2nd button from the top one.
Benim panel resmini de ekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    117,5 KB · Görüntüleme: 52
Merhaba arkadaşlar.
Monitörü ben cumartesi günü sipariş etmiştim ve pazar günü de elime ulaştı.
Genel olarak monitörden memnunum. Ghosting sorunu ile karşılaşmadım oyunlarda. Extrem ayarına alınca biraz Ghosting oluşuyor ufo testinde.
Işık sızması farketmedim ama bakış açısına göre köşelerde bir parlaklık oluşuyor, o tarafa doğru yönelince o parlaklık gidiyor. Bu bir sorun mudur bilemedim.
Ayak malumunuz sabit şekilde. bu durum biraz tuhaf geldi ama monitör yükseltici apartlar ile bu sorunu halletmeye çalışacağım.
Servis paneline ulaşmak için bu linkte yer alan bağlantıdaki yorumlar kısmına bakabilirsiniz. Ben yine de aşağıya adımları yazıyorum.
  1. Turn off your monitor.
  2. Hold the 4th button from the top one (the button just above the joystick button) for a few seconds.
  3. Turn on your monitor while still holding that 4th button.
  4. Bring up the monitor menu.
  5. Press the 2nd button from the top one.
Benim panel resmini de ekliyorum.
Hocam sendede yanlardan bakınca ekran sararıyor/turunculaşıyor mu?

Tam önüne oturuncada sol ve sağ alt köşe sarımtırak/turuncu oluyor mu?(özellikle siyahlarda).

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı