Elektronik Acer VG271UM3 27" 2K IPS 180 Hz 1 ms Freesync Oyuncu Monitörü 5.899 TL!

120hz yapınca 10bit yapılabiliyormuş, çok teşekkürler @71Fatih.
  1. Turn off your monitor.
  2. Hold the 4th button from the top one (the button just above the joystick button) for a few seconds.
  3. Turn on your monitor while still holding that 4th button.
  4. Bring up the monitor menu.
  5. Press the 2nd button from the top one.
Bu yöntemle.
Bu yöntemle herhangi bir servis ekranı vs göremedim.
Ayrıca bunları yapınca servis ekranı gelmiyor. Sadece information kısmını gösteriyor.
Bende de.
DP ile bağlayabilen arkadaşlar hangi ben de kutudan çıkan kablo sorun verdi.
Hocam ilk seferde ben de sorunlu sandım, ama monitörün arkasına DP kablosunu takarken birazcık ittirin. Tık sesini duyun. Ben taktığımı sanmıştım, çünkü girmişti ama görüntü alamamıştım. Biraz oynayınca tık diye ses geldi ve görüntüyü alabildim.
Bu Monitör ile DP 1.2 ya da 1.4 hangi kabloyu kullanıyorsunuz?
Bunu yazılım üstünden nereden kontrol edebilirim acaba? Kutudan çıkan DP kablosu ile 180hz, FreeSync Premium alabiliyorum.

DP ile bağlayabilen arkadaşlar hangi ben de kutudan çıkan kablo sorun verdi.
Bu monitör ile DP 1.2 ya da 1.4 hangi kabloyu kullanıyorsunuz?
DP 1.2 165Hz'e kadar destekliyor diye biliyorum.
@71Fatih

Ayrıca bunları yapınca servis ekranı gelmiyor. Sadece information kısmını gösteriyor.

Ben içinden çıkan kabloyu kullanmadım bende başka bir kablo vardı ancak içindeki kabloda yeterli olması gerekir diye düşünüyorum ya da ekran kartı ile de alakalı olabilir mi?

Servis ekranı için yazdığım yöntemi uygulayın zaten başka türlü bende yapamadım biraz uğraştırıyor ama oluyor.

120hz yapınca 10bit yapılabiliyormuş, çok teşekkürler @71Fatih.

Bu yöntemle herhangi bir servis ekranı vs göremedim.

Bende de.

Hocam ilk seferde ben de sorunlu sandım, ama monitörün arkasına DP kablosunu takarken birazcık ittirin. Tık sesini duyun. Ben taktığımı sanmıştım, çünkü girmişti ama görüntü alamamıştım. Biraz oynayınca tık diye ses geldi ve görüntüyü alabildim.

Bunu yazılım üstünden nereden kontrol edebilirim acaba? Kutudan çıkan DP kablosu ile 180hz, FreeSync Premium alabiliyorum.
Teşekkürler Hocam ben de AMD kısmında sadece 8bit gözüküyor. 120Hz alınca da değişmedi. Nasıl 10bit yapabildiniz?

Panel farkından mı olmuyor acaba ben de her halükarda 8bit gösteriyor.
hocam servis ekranını açabildim. adımları izleyerek sizler de açın ve model information kısmındaki panel kısmına bakın. Innolux (INX diye yazıyor.) panel ise 10bit ve 350cd değerlerini verebiliyor.

Artı olarak kutu içerisinden çıkan DP kablosu DP 1.4. Servis ekranında bilgiye ulaştım.

Ben şuan HDMI ile görüntü alıyorum. Belki o yüzden 10 Bit seçeneği gözükmüyordur.
Adımları baya izledim ama monitör menusu açarken dördüncü butona basılı tutmamız mı gerekiyor yoksa menusu açıldıktan sonra bırakabilir miyiz?
  1. Turn off your monitor.
  2. Hold the 4th button from the top one (the button just above the joystick button) for a few seconds.
  3. Turn on your monitor while still holding that 4th button.
  4. Bring up the monitor menu.
  5. Press the 2nd button from the top one.

Ben şuan HDMI ile görüntü alıyorum. Belki o yüzden 10 Bit seçeneği gözükmüyordur.
Adımları baya izledim ama monitör menusu açarken dördüncü butona basılı tutmamız mı gerekiyor yoksa menusu açıldıktan sonra bırakabilir miyiz?
Hocam monitörü kapatın. Joystick'in üstündeki düğmeye basarken yeniden açın. Monitör açılınca düğmelerden elinizi çekin. Ardından üstten 2. düğmeye 2 kere basın. Böylelikle açabilirsiniz.

Monitör Innolux M270KCA-E8B paneli kullanıyor. (Bana öyle geldi en azından.) 350cd parlaklık alabiliyorum. Bence 250cd ile 350cd arasında fazlasıyla fark bulunuyor. Bu açıdan 350cd olmasına çok memnun oldum.

Bende;
Ölü pixel, stuck pixel, ışık sızması bulunmuyor. (Işık sızması ile IPS Glow aynı değil.)
Ghosting yok. Black Smearing yok.

Dosya Ekleri

• 20240731_145217.jpg
    20240731_145217.jpg
    126,3 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Hocam monitörü kapatın. Joystick'in üstündeki düğmeye basarken yeniden açın. Monitör açılınca düğmelerden elinizi çekin. Ardından üstten 2. düğmeye 2 kere basın. Böylelikle açabilirsiniz.

Monitör Innolux M270KCA-E8B paneli kullanıyor. (Bana öyle geldi en azından.) 350cd parlaklık alabiliyorum. Bence 250cd ile 350cd arasında fazlasıyla fark bulunuyor. Bu açıdan 350cd olmasına çok memnun oldum.

Bende;
Ölü pixel, stuck pixel, ışık sızması bulunmuyor. (Işık sızması ile IPS Glow aynı değil.)
Ghosting yok. Black Smearing yok.
Hocam hangi yazı yazarsa 250 hangisi yazarsa 350 cd onu söyleyebilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı