Açık 3D yazıcı ile mühendislik flamentleri basılır mı?

Creality yerel fiyatlandırmaya önem veriyor sanırım, o yüzden fiyatları uygun. Bu bağlamda K1C tercih edilebilir. Hobi amaçlı olacksa da çok daha hesaplı Ender 3 V3 tercih edilebilir. Ben de onu kullanıyorum. K serisi ile aynı sistemi kullanıyor sadece açık kasa.

Arkadaşlar merhaba ben 3D yazıcı almak istiyorum ama 3 model arasında kaldım.

• Bambu lab A1.
  • Bambu lab p1s.
  • Creality k1C.

Gönlümden geçen yazıcı A1 ama mühendislik flament için p1s almam gerek ve aralarında 2 kat fiyat farkı var. Ara model k1C var ama k1C araştırdığım kadarıyla sorunlu bir yazıcı bu yüzden vazgeçtim. Acaba A1 ile ABS, ASA, PET, Carbon fiber gibi flamentleri basabilir miyim? Teşekkürler.
hiçbir açık kasa yazıcıda hiçbir mühendislik filamentini basamassın, ortam sıcaklığının minimum 60c olması gerekiyor. ayrıca kötü kokudan ziyade zehirli gaz yayıyorlar asıl sıkıntı orda, tercih edeceğin en son marka creality olsun, o bütçelerde ben olsam flsun t1 tercih ederdim.

hiçbir açık kasa yazıcıda hiçbir mühendislik filamentini basamassın, ortam sıcaklığının minimum 60c olması gerekiyor. ayrıca kötü kokudan ziyade zehirli gaz yayıyorlar asıl sıkıntı orda, tercih edeceğin en son marka creality olsun, o bütçelerde ben olsam flsun t1 tercih ederdim.
Karbon filament basabiliyor mu flsun t1 nozul değişitiriliyor sanki öyle hatırlıyorum

Arkadaşlar merhaba ben 3D yazıcı almak istiyorum ama 3 model arasında kaldım.

• Bambu lab A1.
  • Bambu lab p1s.
  • Creality k1C.

Gönlümden geçen yazıcı A1 ama mühendislik flament için p1s almam gerek ve aralarında 2 kat fiyat farkı var. Ara model k1C var ama k1C araştırdığım kadarıyla sorunlu bir yazıcı bu yüzden vazgeçtim. Acaba A1 ile ABS, ASA, PET, Carbon fiber gibi flamentleri basabilir miyim? Teşekkürler.
Karbon katkılı filamentler öyle aman aman şeyler değil. Saf ABS yeterince iyi, duruma göre PC'ye de bakılabilir. Sorunuza gelecek olursak; kapalı kasalı yazıcılarda bile tablayı açıp kasanın ısınmasını beklemek çok daha efektif sonuçlar veriyor. Açık yazıcılarda ABS gibi filamentler basmak mümkün fakat büyük parçalarda problem yaşanabilir. Şu anda evde kullandığım Voron 2.4'te kasa içi ısıtma kullanıyorum mesela, büyük rahatlık sağlıyor. Sık sık mühendislik filamentleri basacaksanız kapalı yazıcılara yönelin, ayda yılda küçük parçalar basacaksanız açık yazıcılarla da idare edebilirsiniz.

Kapalı kasa yazıcı basabilir, nozzle'ın çelik v.b alaşıma sahip olması şart değil pirinç nozzle ilede basabilirsin ama hızlı aşınır.
Aşınma süresine dair bir bilgi var mı ?
Veyahut şu kg sonra nozzle toleransı değişebilir gibi gibi

Flashforge Adventurer 5M Pro da nozzle+hotend fiyatlarına baktım.
Elzem bir şey olsa 1.6k dan başlıyor biraz düşündürüyor açıkçası

Son düzenleme:
Aşınma süresine dair bir bilgi var mı ?
Veyahut şu kg sonra nozzle toleransı değişebilir gibi gibi

Flashforge Adventurer 5M Pro da nozzle+hotend fiyatlarına baktım.
Elzem bir şey olsa 1.6k dan başlıyor biraz düşündürüyor açıkçası
Bilgim yok, baskı bozulmaya başladığında değiştiriyorum ben. sertleştirilmiş çelik nozzle'mış bu arada, kolay kolay aşınmaz.

Ayrıca rhino3d de 603tl.

Karbon katkılı filamentler öyle aman aman şeyler değil. Saf ABS yeterince iyi, duruma göre PC'ye de bakılabilir. Sorunuza gelecek olursak; kapalı kasalı yazıcılarda bile tablayı açıp kasanın ısınmasını beklemek çok daha efektif sonuçlar veriyor. Açık yazıcılarda ABS gibi filamentler basmak mümkün fakat büyük parçalarda problem yaşanabilir. Şu anda evde kullandığım voron 2.4'te kasa içi ısıtma kullanıyorum mesela, büyük rahatlık sağlıyor. Sık sık mühendislik filamentleri basacaksanız kapalı yazıcılara yönelin, ayda yılda küçük parçalar basacaksanız açık yazıcılarla da idare edebilirsiniz.

Hocam Carbon filament ile drone gövdesi vs. basma niyetim var idare edemeyebilirim kapalı kasaya yöneleceğim.

Flsun T1 siparişi verdim farklı bir şeyler tecrübe edersem paylaşırım buradan.

Yukarıdaki tavsiyeden sonra Flsun T1 araştırdım ve gayet güzel bir yazıcıya benziyor ama bu markayı Creality ve bambu lab kadar çok duymadığım için pek güvenemedim ve yedek parça temini nereden yapacağım noozle değişimi gerektiğinde piyasadaki diğer noozleları takabilir miyim bilmiyorum. Düşünceniz nedir hocam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı