Açık dünya oyunlarında düşük GPU kullanımı

sofaly

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Sadece açık dünya oyunlarında GPU kullanımı düşük oluyor. Haliyle FPS de düşük oluyor. Monitörüm 1600x900 idi 1080p monitörde denedim, 1x8 3000MHz RAM'i 2x8 yaptım, oyunları SSD'ye atıp denedim, yeniden Windows kurdum, güç kaynağı değiştirdim fakat sorunum düzelmedi.

Sorunun olduğu oyunlar açık dünya oyunları. AC oyunları, GTA V, RDR2, Cyberpunk 2077. fakat CoD gibi Control gibi açık dünya olmayan oyunlarda bir sorun yok %99 kullanımda.

Darboğaz diyecek arkadaşlar, internetteki benchmark testleri ile aynı sisteme sahibim. İnternetteki testlerde böyle bir sorun yok ve CPU kullanımı 30-40 arası gezerken GPU kullanımı 40-60 arası geziyor.

2060 Super.
Ryzen 5 2600.
B450M S2H.

Not: Maksimum performansı seç gibi şeyleri demeyin, o tarz her şeyi denedim.

Şimdiden iyi günler, iyi sosyaller.

İstediğiniz çözünürlüğü deneyin CPU darboğazı varsa FPS değişmez. İnternetteki testler sizin sisteminizi bağlamıyor. İnternetteki bilgisayar ile sizin bilgisayarınız aynı değil.

Merhabalar. Sadece açık dünya oyunlarında GPU kullanımı düşük oluyor. Haliyle FPS de düşük oluyor. Monitörüm 1600x900 idi 1080p monitörde denedim, 1x8 3000MHz RAM'i 2x8 yaptım, oyunları SSD'ye atıp denedim, yeniden Windows kurdum, güç kaynağı değiştirdim fakat sorunum düzelmedi.

Sorunun olduğu oyunlar açık dünya oyunları. AC oyunları, GTA V, RDR2, Cyberpunk 2077. fakat CoD gibi Control gibi açık dünya olmayan oyunlarda bir sorun yok %99 kullanımda.

Darboğaz diyecek arkadaşlar, internetteki benchmark testleri ile aynı sisteme sahibim. İnternetteki testlerde böyle bir sorun yok ve CPU kullanımı 30-40 arası gezerken GPU kullanımı 40-60 arası geziyor.

2060 Super.
Ryzen 5 2600.
B450M S2H.

Not: Maksimum performansı seç gibi şeyleri demeyin, o tarz her şeyi denedim.

Şimdiden iyi günler, iyi sosyaller.

MSI Afterburner ile oynarken CPU kullanımı ve GPU kullanımına bakabilirsiniz bana da CPU darboğazı gibi geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı