Açık dünya RPG oyun önerileri

Divinity II: Developer's Cut, ELEX 1, Fable Anniversary/The Lost Chapters (TLC daha ucuz), Fallout 3 - New Vegas - 4, Final Fantasy 15, GreedFall, Horizon Zero Dawn, Kingdoms of Amalur, Kingdom Come: Deliverance, Shadow of Mordor ve War, Risen üçlemesi, Two Worlds 1-2.

Divinity II: Developer's Cut, ELEX 1, Fable Anniversary/The Lost Chapters (TLC daha ucuz), Fallout 3 - New Vegas - 4, Final Fantasy 15, GreedFall, Horizon Zero Dawn, Kingdoms of Amalur, Kingdom Come: Deliverance, Shadow of Mordor ve War, Risen üçlemesi, Two Worlds 1-2.

Çogunu denedim. GreedFall baydı. Horizon da öyle. Kingdoms of amalur PS5 de denedim ama sonra unuttum. Oynadıysanız bilgi verir misiniz oynanış hakkında. Zevkli mi? Divinity 3 oynamıştım bir ara bayağı sevmiştim.

Çogunu denedim. GreedFall baydı. Horizon da öyle. Kingdoms of amalur PS5 de denedim ama sonra unuttum. Oynadıysanız bilgi verir misiniz oynanış hakkında. Zevkli mi? Divinity 3 oynamıştım bir ara bayağı sevmiştim.
Amalur'un ana olaylarından biri oynanışın esnekliği hocam, hatırlarsınız belki. Oyunda istediğiniz zaman "Fateweaver" NPC'lerine para vererek yeteneklerinizi ve sınıfınızı sıfırlayabiliyorsunuz. Oyundaki sınıf sistemi savaşçı - büyücü - hırsızdan biri, ikisi (hibrit) veya üçünü de (Jack of all Trades) olmanıza olanak sağlıyor.

Savaş sistemi başlangıçta daha çok blok ve Tanklama (savaşçı) ya da kaçınmanızı (hırsız, büyücü) gerektiriyor ama ilerleyip yetenek açtıkça ve sınıfınızı yükselttikçe sistemi sonuna kadar kullanmaya başlıyorsunuz. Oynanışın esnekliği ile birlikte savaşlar oldukça eğlenceli bir hal alıyor.

Hikaye klasik bi' "dünyanın sonu gelebilir ve kurtaracak seçilmiş kişi sensin" hikayesi ve oyunun haritası yeterince büyük iki kısımdan oluşuyor. İlk kısma oyunun başından itibaren, ikinci kısma ise ana hikayede ilerledikten sonra erişebiliyoruz. Çoğu yer bir öncekinden farklı, kendini tekrar etmiyor. DLC'ler ana oyundan bağımsız kendi haritalarında geçiyor, ve kendi hikayeleri de oldukça iyi.
Oyunun yavaş başlangıcına sabredip aşabilirseniz ortasından itibaren sonuna kadar oynatıyor. Oynarken sıkıldığım çok nadir olmuştu, genelde yeni bir kasaba keşfettiğinizde diyalogları dinlerken ve görev toplarken beklemek, aksiyondan uzak kalmak biraz sıkıyor. Tekrardan oynanışa geçtiğinizde kendini toparlıyor oyun.

Son düzenleme:
Amalur'un ana olaylarından biri oynanışın esnekliği hocam, hatırlarsınız belki. Oyunda istediğiniz zaman "fateweaver" NPC'lerine para vererek yeteneklerinizi ve sınıfınızı sıfırlayabiliyorsunuz. Oyundaki sınıf sistemi savaşçı - büyücü - hırsızdan biri, ikisi (hibrit) veya üçünü de (jack of all trades) olmanıza olanak sağlıyor.

Savaş sistemi başlangıçta daha çok blok ve tanklama (savaşçı) ya da kaçınmanızı (hırsız, büyücü) gerektiriyor ama ilerleyip yetenek açtıkça ve sınıfınızı yükselttikçe sistemi sonuna kadar kullanmaya başlıyorsunuz. Oynanışın esnekliği ile birlikte savaşlar oldukça eğlenceli bir hal alıyor.

Hikaye klasik bi' "dünyanın sonu gelebilir ve kurtaracak seçilmiş kişi sensin" hikayesi ve oyunun haritası yeterince büyük iki kısımdan oluşuyor. İlk kısma oyunun başından itibaren, ikinci kısma ise ana hikayede ilerledikten sonra erişebiliyoruz. Çoğu yer bir öncekinden farklı, kendini tekrar etmiyor. DLC'ler ana oyundan bağımsız kendi haritalarında geçiyor, ve kendi hikayeleri de oldukça iyi.
Oyunun yavaş başlangıcına sabredip aşabilirseniz ortasından itibaren sonuna kadar oynatıyor. Oynarken sıkıldığım çok nadir olmuştu, genelde yeni bir kasaba keşfettiğinizde diyalogları dinlerken ve görev toplarken beklemek, aksiyondan uzak kalmak biraz sıkıyor. Tekrardan oynanışa geçtiğinizde kendini toparlıyor oyun.

Dragon's dogma tarzı mı?

Dragon's Dogma tarzı mı?
Dragon's Dogma kütüphanemde olmasına rağmen henüz oynamadım hocam, net bir şey söyleyemiyorum o yüzden. Dragon's Dogma hakkında okuduğum ve izlediğim kadarıyla Amalur'un yetenekleri Dogma'nınkiler kadar ölümcül ve gösterişli değil (yine de kullanışlılar ve işe yarıyorlar çoğu zaman), mekanikler ve düşmanlar da yine Dogma kadar detaylı değil diyebilirim.
Çoğu şeyi Dogma kalitesinde ve detayında değil, daha kısıtlı. Tarzı Elder Scrolls'a daha yakın denebilir, kolay alışıp çoğu şeyde zorlanmadan, şaşırmadan, bir şeyleri değiştirmeden ilerleyebiliyorsunuz.

Her şeye rağmen Amalur yabana atılacak bir oyun değil bana kalırsa.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı