Açık kaynak proje önerisi

Makaleler
7
Merhabalar. Uzun süredir PHP yazmıyorum. Yarıda bıraktığım fakat nerdeyse 1 yıldan uzun süredir geliştirdiğim bir yazılımım var. Ona devam etmek için tekrar açtım, baktım ama anlamakta biraz zorlandım :D Ben de hem PHP bilgilerimi pekiştirmek için, hem de insanların işine yarayabilecek projeleri açık kaynak olarak sunmak için böyle bir şey yapmayı düşündüm. Açık-kaynak proje önerilerinizi bekliyorum, hazırlayıp sunacağım. Önerileriniz neler olur? Teşekkürler.

Clustered file upload/download servisi ilginc bir proje olabilir open source icin. (Mega, Mediafire vb servisler). Easy to deploy yapabilirsen kesinlikle kullanisli olabilecegini dusunuyorum. Aklima geliyor aylardir benimde. Donup baslayamadim bir turlu. :')

Clustered file upload/download servisi ilginc bir proje olabilir open source icin. (Mega, Mediafire vb servisler). Easy to deploy yapabilirsen kesinlikle kullanisli olabilecegini dusunuyorum. Aklima geliyor aylardir benimde. Donup baslayamadim bir turlu. :')
Aslında kafamda yapısı az buçuk var, bi' deneyebilirim mantıklı :) Bunlarda sanırım asıl olay dosyayı sıkıştırmak. Aklıma yattı, güzel fikir teşekkürler. Bi' kez bıraktıktan sonra geri dönmek çok zor oluyor, dönünce de mal gibi kalıyor insan :D

Bu fikir güzel. Proje sonunda bir uygulama ortaya çıkarmış olursun. Ama biraz daha farklılaştıradabilirsin.
S3 object storage mantığında bir storage management projeye dönüştürebilirsin. Bunun açık kaynak hali var (minio).
Buna benzer bir sistem olabilir. Hatta admin arayüzüde yapılabilir.
Dosya yüklemek için sürükle bırak vs biz uğraşmayalım. Basit bir API sağla.
Diğer dillerde kendi kütüphaneni oluştur. Örnek node.js
JavaScript:
const storageManagement = require("storage-management")
const storage = storageManagement({apikey, /*diğer options*/})
storage.file.upload(BlobFormatFile, options)
storage.file.getPublicUrl(fileId);
Yani olabildiğince basit bir sistem. Ve bunu ayağa kaldırmakta çok kolay olmalı.
Bash:
git clone proje.git
cd proje
nano .env # env dosyasını kendine göre doldursun.
docker-compose up

Bu sistemi yaptıktan sonra, bunu kullanarak kendi file upload/download sistemini yapabilirsin. Tek yapacağın şey arayüz giydirmek.

Yine buna benzer link kısaltma servisi yapabilirsin. Yukarıdaki anlattığım mantıkta olursa daha iyi olur. Diğer dillerde basit bir kütüphaneni oluşturursan çok daha iyi.

Bu tarz bir geliştirme önerim. Firmalarda bu tarz çözümler çok kullanılıyor. Tabi sıfırdan yazdıkları oluyor ama çoğu zaman uğraşmamak için yukarıdakine benzer bir yapı tercih ediliyor. Bu yüzden ayağa kaldırması kolay olmalı. Direkt tercih sebebi çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı