Çözüldü Açık lise cidden zor mu?

• Konuyu başlatan talto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.854
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

talto

Hectopat
Açık liseye geçtiğimde sınavların kolay olduğunu ve temel seviyede bilgilere sahipsen rahatça geçebileceğimi söylemişlerdi. Ancak ilk sınavıma girdiğimde İngilizce hariç tüm zorunlu derslerden kaldım (Edebiyat ve Din: 40, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 20). Şu an ikinci sınavlara çalışıyorum ve özellikle İnkılap Tarihi o kadar zor ki geçmem büyük bir şans olur. Soruların %80'i ciddi seviyede tarih bilgisi gerektiriyor, geri kalan %20'si ise benim tarihimin kötü olmasından dolayı zorlanmamdan kaynaklanıyor.

Din Kültürü de aynı şekilde; daha önce hiç görmediğim onlarca Arapça kelimenin anlamını bilmemem durumunda sorunun cevabını bilmem imkansız hale geliyor. Kalmaktan korkuyorum, sorun bende mi yoksa siz de aynı durumu yaşıyor musunuz?

Çözüm
Şimdi nasıl soru soruyorlar bilmiyorum ama sonuç olarak lise düzeyi ve yeni tarz sorular soruyolardır yani çalışmayanın yapabileceğini sanmıyorum.

2024 Aralık'ta yapılan sınava katılmış biri olarak;
Oldukça kolay olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 1 yıl boyunca hiçbir şekilde ders çalışacak vaktim olmamasına rağmen 12 dersten 6'sını başarıyla geçtim, matematik ve edebiyat dahil. Alınan puan önemli değil, 50 ve üstü almak kredi için yetiyor zaten.
Açık liseye geçtiğimde sınavların kolay olduğunu ve temel seviyede bilgilere sahipsen rahatça geçebileceğimi söylemişlerdi. Ancak ilk sınavıma girdiğimde İngilizce hariç tüm zorunlu derslerden kaldım (Edebiyat ve Din: 40, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 20). Şu an ikinci sınavlara çalışıyorum ve özellikle İnkılap Tarihi o kadar zor ki geçmem büyük bir şans olur. Soruların %80'i ciddi seviyede tarih bilgisi gerektiriyor, geri kalan %20'si ise benim tarihimin kötü olmasından dolayı zorlanmamdan kaynaklanıyor.

Din Kültürü de aynı şekilde; daha önce hiç görmediğim onlarca Arapça kelimenin anlamını bilmemem durumunda sorunun cevabını bilmem imkansız hale geliyor. Kalmaktan korkuyorum, sorun bende mi yoksa siz de aynı durumu yaşıyor musunuz?

Zor ders kaynakları verilmiyor direk şuradan sınavsınız geçen geçer bitti Ümraniye de öyle.
bu sene mezun oluyorum.

Sınavlara girmeden önce çıkmış sorulara bakarak çalışmaya başladım şimdi ama şöyle bir sorun var ki bugün olcağım bir sınavı yanlış konuma giderek kaçırdım ve bu tüm sınavlar 3.döneme telafi sınavlarına yığıldı. Şu an ya 3. dönem olurda bir sınavım 50 altı olursa diye korkuyorum çünkü bir senem gidecek. Bu tür durumlarda bir şeyler yapılıyor mu veya diplomayı alabiliyor muyum?

Yarın olacak olan sınavlara da giderseniz yükünüzü azaltmış olursunuz, sonraki oturumlarda girdiğiniz sınavlar da sayılıyor. Hepsi çöp olmuyor.

Zorunlu dersler haricinde kalmanızın bir önemi yok, zorunlu dersleri verip belli bir krediye ulaşınca sınıf yükselirsiniz.

Yarın olacak olan sınavlara da giderseniz yükünüzü azaltmış olursunuz, sonraki oturumlarda girdiğiniz sınavlar da sayılıyor. Hepsi çöp olmuyor.

Zorunlu dersler haricinde kalmanızın bir önemi yok, zorunlu dersleri verip belli bir krediye ulaşınca sınıf yükselirsiniz.

İlk dönem tüm seçmelileri geçmişim kredim de zorunlu dersleri geçince tamamlancak. Bundan sonra bir seçmeliden kalırsam kredi düşüşü falan oluyor mu?

İlk dönem tüm seçmelileri geçmişim kredim de zorunlu dersleri geçince tamamlancak. Bundan sonra bir seçmeliden kalırsam kredi düşüşü falan oluyor mu?

Kredi düşüşü gibi bir durum asla söz konusu değil, sadece kalırsanız kredi alamazsınız. Seçmeli dersler bir nevi kredi kazanma yolu sadece.

2024 Aralık'ta yapılan sınava katılmış biri olarak;
Oldukça kolay olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 1 yıl boyunca hiçbir şekilde ders çalışacak vaktim olmamasına rağmen 12 dersten 6'sını başarıyla geçtim, matematik ve edebiyat dahil. Alınan puan önemli değil, 50 ve üstü almak kredi için yetiyor zaten.
Dediğiniz gibi aman şahım zorluğu yok sınavların. Ama bazı sorular gerçekten anlamsızca ve zor. Yani biraz çalışmak gerekiyor. Ben de AÖL' de okuyorum. Çıkmış sorulara ve kitapta ki soruları çözmeme rağmen sınavda ne benzeri geldi nede aynısı. Ya gerçekten benim kafa geri ya da sınavlar zor.

Dediğiniz gibi aman şahım zorluğu yok sınavların. Ama bazı sorular gerçekten anlamsızca ve zor. Yani biraz çalışmak gerekiyor. Ben de AÖL'de okuyorum. Çıkmış sorulara ve kitapta ki soruları çözmeme rağmen sınavda ne benzeri geldi ne de aynısı. Ya gerçekten benim kafa geri ya da sınavlar zor.

Bazı yıllar kafalarına göre yapıyorlar, yine de en son Milli Eğitim Bakanı değiştiğinden beri doğru düzgün sorular çıkmıyor. Genel olarak kolaylar yine de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı