Açık lise işleyişi

felixtechnology

Hectopat
Katılım
24 Eylül 2020
Mesajlar
112
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. 11. sınıfım ve yüksek puanlı bir fen lisesinde okuyorum ancak hem eski arkadaş ortamının çoğunun ayrılmasından dolayı olmamasından hem de hocaların benim için hiçbir işe yaramamasından dolayı( her türlü dersleri kendim hallediyorum okulda da bildiğim konuları daha kötü bir anlatımla dinleyip başka şeylerle uğraşıyorum) açığa geçmek istiyorum ancak işleyişi pek bilmiyorum. Sanırım tasdikname alıp kayıt yapmamız gerekiyor ama merak ettiğim bazı şeyler var. Mesela tasdikname aldıktan sonra 1 yıl açıkta kaldıktan sonra tekrar eski okula geçilebiliyor mu? Ayrıca açıga geçince mezun olma işi nasıl işliyor önceden okulda okuduğum 9 ve 10 açıkta okumuş gibi gözüküyor muyum yoksa sıfırdan açığa geçmiş gibi mi oluyor ve en önemlisi şu sınav meselesi YKS için OBP nasıl işliyor açıkta kredi kavramlarini falan bilmiyorum bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
 
Tartışmaya açık bir konu tabii ki ama ben geçmeni önermem. Çünkü her ne kadar vakit kaybı gibi gelse de okulun insanı desteklediğini ve sürüklediğini düşünüyorum. Ben de fen lisesini bitirdim ve ben de hocalardan pek fayda görmedim açıkçası. Ama sınıf arkadaşlarının çalıştığını görmek ve o ortamda bulunmak insana motivasyon ve odaklanma sağlıyor. Bunu okul anında fark etmeyebilirsin ama mezun olunca anlıyorsun. Bence derslerini sıkı tutup bitirmeye odaklan. Ortam ve arkadaşlık ilişkileri senin başarıya ulaşmana katkı sağlayacaktır. Başarılar dilerim.
 
Konudan bağımsız, Lise 3'e gidiyorum. 90 Ortalama ile alan sıradan bir Anadolu lisesinde okuyorum. Hedefim yüksek sıralamalar yapmaktan çok, kendi hayal ettiğim yolumu çizmeyi istiyorum. O yüzden orta dengede disiplinli çalışsam hedefimi başarırım. Geçsem mi diyorum, okulda pek arkadaşım yok, yeni sınıfa alışamadım. Ve okuldaki boş ödev ıvır zıvırlarıyla da uğraşmak istemiyorum doğrusu. Bir diğer yandan da okul eğitim ve konular açısından değerli bir ortam. Belki 12'de geçebilirim.
 

Geri
Yukarı