Açık lise mantıklı mı?

Fakemonio

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, şu an mesleki bir okulda okuyorum. Mesleki dediğime bakmayın ders süreleri diğer okullar ile eşit ekstra olarak meslek dersleri var. Bölüm olarak makine okuyorum ancak ortaokuldan beri İngilizce ile ilgili bir meslek istiyorum öğretmenlik vb. şimdi bizim okul biraz garip 12. sinifa kadar meslek dersleri goruyorsunuz ama 12. sinifta normal bir dönem geçiriyorsunuz. Yani sadece üniversite sinavina hazirlik. Bende bu durumda 12. sinifta aciğa geçmenin iyi olacağını dusunuyorum ama kararsızım.

şimdi bizim okul biraz garip 12. sinifa kadar meslek dersleri goruyorsunuz ama 12. sinifta normal bir dönem geçiriyorsunuz. Yani sadece üniversite sinavina hazirlik. Bende bu durumda 12. sinifta aciğa geçmenin iyi olacağını dusunuyorum ama kararsızım.
Garip değil, galiba ATP öğrencisisiniz. 12. Sınıfta açığa geçmek hele Meslekte bana göre saçmalık. En azından Meslek mezunu görün, ileride işine yarayabilir. Üniversite olarak okumak istediğin bölümden devam edersin. İlla Makine okuyacaksın diye bir kaide yok. Açıkçası ben çok ama çok berbat bir Meslek Lisesinde değilseniz Meslekten Açığa geçmenizi tavsiye etmiyorum.

Garip değil, galiba ATP öğrencisisiniz. 12. Sınıfta açığa geçmek hele Meslekte bana göre saçmalık. En azından Meslek mezunu görün, ileride işine yarayabilir. Üniversite olarak okumak istediğin bölümden devam edersin. İlla Makine okuyacaksın diye bir kaide yok. Açıkçası ben çok ama çok berbat bir Meslek Lisesinde değilseniz Meslekten Açığa geçmenizi tavsiye etmiyorum.
Okul gerçekten beni yordu günlük 10 saat ders sınavlar vs. derken ne kendime vakit ayırabiliyorum ne test çözmeye vs. anca hafta sonları. Okuldan 12. sınıfta ayrılan tanıdıklarım vardı ve banada mantıklı geldi. Ama simdi dusununce okuldan mezun olursam daha avantajlı olurum diye duşunüyorum. En kötü ihtimalle bir üniversiteye bile gidemesem elimde bir işim olacak.

Okul gerçekten beni yordu günlük 10 saat ders sınavlar vs. derken ne kendime vakit ayırabiliyorum ne test çözmeye vs. anca hafta sonları. Okuldan 12. sınıfta ayrılan tanıdıklarım vardı ve banada mantıklı geldi. Ama simdi dusununce okuldan mezun olursam daha avantajlı olurum diye duşunüyorum. En kötü ihtimalle bir üniversiteye bile gidemesem elimde bir işim olacak.
Az kaldı şunun şurasında. Emin ol ileride "iyiki okumuşum" diyeceksin. Piyasada çok az Usta var. Mezun ol, ustalaş varya paraya para demezsin. Tabi işi severek yapmanda önemli. Sevmiyorsan Üniversiteye girip İngilizce üzerinde yoğunlaşırsın, o sırada masrafların için Makineyle alakalı bir iş bulur çalışırsın. Ya da serbest çalışırsın, sana kalmış.

Az kaldı şunun şurasında. Emin ol ileride "iyi ki okumuşum" diyeceksin. Piyasada çok az usta var. Mezun ol, ustalaş var ya paraya para demezsin. Tabii işi severek yapmanda önemli. Sevmiyorsan üniversiteye girip İngilizce üzerinde yoğunlaşırsın, o sırada masrafların için makineyle alakalı bir iş bulur çalışırsın. Ya da serbest çalışırsın, sana kalmış.

Her şey için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer çalışacağın meslek açık lisede okuduğunda sana engel olmuyorsa, açığa geçmek kadar güzel bir şey yok. Kendimden örnek vermek gerekirse eğer üniversiteye gitme hevesim devam ederse MSÜ'ye girmeyi düşünüyorum. Eğer böyle bir şey olmaz ise polis eğitimlerine gireceğim bu ikisi de açık liseye hoş bakmıyor o yüzden açığa geçemiyorum keşke geçebilsem. E tabii bunların yanında disiplin de var, kendinde disiplin kurma potansiyelini görüyosan açığa geçmeni öneririm.

Merhaba, şu an mesleki bir okulda okuyorum. Mesleki dediğime bakmayın ders süreleri diğer okullar ile eşit ekstra olarak meslek dersleri var. Bölüm olarak makine okuyorum ancak ortaokuldan beri İngilizce ile ilgili bir meslek istiyorum öğretmenlik vb. şimdi bizim okul biraz garip 12. sinifa kadar meslek dersleri goruyorsunuz ama 12. sinifta normal bir dönem geçiriyorsunuz. Yani sadece üniversite sinavina hazirlik. Bende bu durumda 12. sinifta aciğa geçmenin iyi olacağını dusunuyorum ama kararsızım.
bence sadece ikinci dönem için açık lise biraz mantıksız olabilir ancak sizin için en mantıklı olanı seçin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı